Reklama

Reklama

Asterix a Olympijské hry

  • Česko Asterix a Olympijské hry (viac)
Trailer 2
Francúzsko / Nemecko / Španielsko / Taliansko, 2008, 112 min

Asterix a Obelix sú späť! A tentoraz Vás čaká príbeh plný športového napätia medzi Galy a ich súpermi z celého sveta. A pri tom všetkom sa odvážny mladý Gal Alafolix vášnivo zamiluje do gréckej princeznej Iriny. Spolu s Asterixom a Obelixom a pomocou ich čarovného elixíru sa vydáva do Grécka s cieľom vyhrať nielen Olympijské hry, ale aj srdce princeznej Iriny. Stretáva sa tu však so zlomyseľným Brutom, synom Césara, a jeho tímom, ktorý je, zdá sa, silným súperom. Ako je všeobecne známe, čarovné elixíry sú na Olympijských hrách zakázané, ale Asterix už má plán, ako opäť zvíťaziť. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (612)

Pepy 

všetky recenzie používateľa

Takže, proč jen 2*? Režisér tohoto dílu Frédéric Forestier moc zkušeností s natáčením nemá to je vidět, protože na rozdíl od předchozím dílu, např Asterix a Obelix, který režíroval Claude Zidi je to úplně jiná špetka soli. A navíc v tomhle dílu nehraje známý Asterix (Christian Clavier) což mě překvapilo a zároveň zklamalo. Už to není takový Asterix, jaký bývával. ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Většina negativistů se tu ohání naprostou odlišností od komixové předlohy, která byla údajně úžasně úžasná. Když už se uchýlým k četbě, tak se rozhodně nejedná o komixy. To nechávám na předškolních čtenářích. Bystřejší z bystřejších zvládnou z předchozích řádků vydedukovat, že jsem nečetl ani tento komix, tudíž postrádám možnost srovnání. V rámci možností se mi film líbil. Co jsem očekával to se přibližně dostavilo a velmi příjemně mě překvapil samotný závěr. Takže tady to budou slabé 3*. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V roku 1999 sa objavila v kinách hraná filmová adaptácia klasického animovaného snímku "Asterix a Obelix". Bolo to neobvyklé, ale v podsate svieže a zábavné. O tri roky neskôr bolo natočené pokračovanie "Asterix a Obelix: Misia Kleopatra". Nebolo to už tak prekvapivé ako pôvodný film, ale dalo sa pri tom dosť dobre pobaviť. V roku 2008 bola vyprodukovaná tretia časť s názvom "Asterix a Olympijské hry". To už oproti svojim dvom predchodcom očividne zaostávalo. Ešte to síce nebola úplna katastrofa, ale je jasné, že tu začal postupný úpadok tejto série. ** ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Asterix a Olympijské hry nie je úplne zlý film. Je vcelku zábavný, má dobrý vizuál (kamerové nálety a celkové spracovanie ukazuje, že ten obrovský rozpočet bol použitý viac menej umne) a pre nenáročného diváka je to ideálny film na pohodové strávenie dvoch hodín. Dôkazom toho je aj vysoká návštevnosť. Film ale svojím hrozným scenárom, ktorý by sa bez problémov dal skresať z takmer dvoch hodín na slabú hodinu a pol, výrazne znižuje kvality filmu pre diváka, ktorému nestačí zopár gagov a jedna výborná scéna. Bohužiaľ tento príbeh Galov je oproti pôvodnému komiksu, animovaným filmom a aj oproti prvému hranému filmu veľmi slabý a najmä nudný. ()

Hakha 

všetky recenzie používateľa

Opět bída, spíš se film měl jmenovat Brutus a Olympijské hry, jelikož další herecké figurky jsou zde většinou do počtu. Asterix a Obelix nejsou takřka vůbec využité postavičky a navíc Asterix v podání nesympatického Clovise Cornillaca byl jeden z mnoha velkých omylů. Film je z hlediska humoru dosti selhal, jelikož pár vtipných momentů je okamžitě pohřbeno mnoha špatnými gagy a je to jedna velká škoda. Gérard Depardieu bohužel jedna velká nevýrazná postavička, která ve filmu byla dosti zbytečná. Charismatický Cesar Alain Delon svými hláškami film nadzdvihnul, ale největší plus ode mě dostává postavička Brutus v podání Benoîta Poelvoordea, která bohužel špatným scénářem a místy špatně načasovanými gagy nemohla utáhnout celý film. Je zde i princezna Vanessa Hessler, na kterou se dobře dívalo, avšak nejvíce film vyzdvihnul o jednu hvězdičku Zinédine Zidane, který se objevil jen na malý okamžik a byl přímo fantastický a nezapomenutelný, velice mě svou vizáží a herectvím pobavil, asi nejlepší okamžik ve filmu společně s Michaelem Schumachrem... Mé hodnocení 2 hvězdičky... ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (32)

  • Než rozhodčí odmávne závod vozatajů, dá vlajky nad hlavu. Ihned v následujícím střihu je má dole. (johnnymay)

Súvisiace novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (viac)

Reklama

Reklama