Reklama

Reklama

Hannibal: Zrodenie zla

  • Česko Hannibal - Zrození (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Druhá světová válka – pokusy o nezávislost východní Evropy podlehly prudkým útokům sovětské nadvlády. V Litvě jednoho kluka připravila válka o oba rodiče a sestru. Děsy, které vytrpěl, potlačuje. Uvězněn v sovětském sirotčinci se vzpírá proti nelítostnému zacházení a bouří se proti krutým pravidlům onoho místa… ON však není obyčejným klukem. ON je mladý HANNIBAL LECTER. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (480)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Nerešpektuješ ľudskú hierarchiu. Útočíš na najsilnejšieho.“ Po tom, čo urobil s Lecterom otrasný Ratner v afektovanom ČERVENOM DRAKOVI, som vlastne za "obyčajného" HANNIBALA: ZRODENIE ZLA svojím spôsobom vďačný. Peter Webber, režisér historickej drámy DIEVČA S PERLOU, nesklamal. Snímka sa podľa očakávaní nesie v civilnom duchu a mrazivo ho strieda s brutálnejšími výjavmi (hlava). Určite to ale sklamalo po stránke tak výpravy (vyzerá to ako televízny film, najvýpravnejšou časťou je vojnový úvod a aj ten pôsobí ako Tmavomodrý svet), ako scenára (celé je to značne neoriginálne). Taktiež chýbajú drastické, šokujúce výjavy patriace k tejto postave (sorry, ale jedna hlava nestačí). Miša nesklamala a Lecter je natoľko jedinečná postava, že zvládne i také kotrmelce, ako je samurajský revenge movie. Napriek tomu je to hrubo nepostačujúci film a zdá sa, že by bolo naozaj lepšie, ak by sa Thomas Harris nikdy nenechal na napísanie tohto slabého príbehu nahovoriť. Rečnícka otázka: ako zahráte človeka, ktorému práve v krvavom vreci doniesli mozog jeho dcéry? Naozaj je to hnev? ()

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

Hannibal Zrození mi naopak připadá jako druhý nejlepší díl (hned po Drakovi) .Absence Hopkinse je jedině bod k dobru, jiné prostředí a atmoséra zrovna tak. Mladý Hannibal se povedl, byl to zrovna takový slizák jako jeho starší já. A nejzapamatovatelnější scéna? Jednoznačně ta, kde se dozví, že snědl svou sestru. ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Myslim ze najväcsou chybou je porovnavat tento film s Mlcanim jahniat, ale ak ho musim porovnat, par veci mi tam vadilo. Jednak mi chybala uzasna hudba Howarda Shorea, hlavny akter Hannibal sa ani trosku nepodobal na starsieho Hannibala Lectera a ani atmosfera nebola az tak temna, ako som ocakaval. Avsak keby som nikdy nevidel Mlcanie jahniat a ine pokracovania, pridal by som asi jednu hviezdicku navyse. ()

Faidra 

všetky recenzie používateľa

Hannibal: Zprznění anebo pohádka, kterak mladý Hannibal Lecter vyvázl z tenat lidských a vlčích smeček vyjících pár kilometrů od mého rodiště (tím je to celé ještě bizarnější), potkal poslední samurajku a s její tichou podporou uspořádal francouzský masakr japonským mečem. Snad jen svůj smutek nad tím, že prachy jsou mnohem, mnohem zákeřnější šelmou než celý tajemství zbavený Hannibal a jsou schopné donutit kdysi zajímavého autora, aby si z kdysi děsivého predátora udělal soukromou dojnou krávu. BSE a hanbu na tebe, Thomasi Harrisi! ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Je prekvapujúce, že takýto mizerný scenár plný nešťastne vykonštruovaných situácií a "bla-bla" dialógov si napísal Thomas Harris sám. Najväčšia sranda je, že skoro v každom dialógu odznie meno hlavnej postavy (niekedy aj viackrát) - to sa nám tvorcovia zrejme snažili nanútiť , že onen "démonicky" (v skutočnosti srandovne) sa tváriaci fešáčik z Príliš dlhých zásnub je naozaj TEN Hannibal Lecter (a myslel som na V koži Johna Malkovicha, akurát tu sa všetci rozprávali štýlom: "Hannibal Lecter." "Hannibal Lecter?" "Hannibal Lecter! Hannibal Hannibal Hannibal Lecter!"). Tak prečo až tri hviezdy (v skutočnosti je to tak 50%)? Pretože Peter Webber. V jeho réžii to má atmosféru i neprehliadnuteľnú vizuálnu osobitosť a fajn to odsýpa. Akurát toho gore mohlo byť viac. Nepotrebujem, aby Ray Liotta ochutnával vlastný mozok, ale sem-tam decentný špliechanec krvi mi tiež nestačí. No, podčiarknuté a sčítané, toto bol tak či onak asi najzaujímavejší zo všetkých jahňacích sequelov a prequelov. Niežeby som ho niekedy chcel vidieť ešte raz ;-) ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (20)

  • Thomas Harris vymyslel pro knižní předlohu, která dala filmu jméno, množství názvů, takže jsme se nakonec mohli dočkat tohoto filmu s názvy jako Behind the Mask: The Blooding od Hannibal Lecter, Hannibal 4, Hannibal IV, The Lecter Variations, The Lecter Variation: The Story od Young Hannibal Lecter, Young Hannibal anebo The Adventures od Young Hannibal. (imro)
  • Natáčení probíhalo ve Francii, Litvě a České republice, konkrétně například na hradu Kost, který lze spatřit v úvodu filmu, či u plavebních komor na soutoku Labe s Vltavou nedaleko Mělníka, které se objevují v závěru. Také v brněnské Vile Tugendhat. (109)
  • Gaspardova příprava spočívala i v tom, že se pořád dokola díval na filmy s Hopkinsem a snažil se napodobit jeho charakteristické pohyby a také způsob, jakým nemrká. (duklak2)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Gaspard Ulliel

Zemřel herec Gaspard Ulliel

19.01.2022

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve věku 37 let zemřel po tragické nehodě na lyžích francouzský herec a držitel dvou cen César, Gaspard Ulliel. O jeho skonu informovala agentura AFP. Talentovaný… (viac)

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (viac)

Barbarella na bondovský způsob

Barbarella na bondovský způsob

15.04.2007

Producentský veterán Dino De Laurentiis to s novou verzí Barbarelly myslí opravdu vážně. Už podepsal smlouvu s Julienem Forestem, synem a dědicem Jeana-Clauda Foresta, legendárního komiksového tvůrce… (viac)

Reklama

Reklama