Reklama

Reklama

Evan Všemohúci

  • Česko Božský Evan (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pred štyrmi rokmi dostal Boh bláznivý nápad a prepožičal obyčajnému televíznemu reportérovi s tvárou Jima Carreyho svoje schopnosti. Boh dostal po pár rokoch nový bláznivý nápad ... Jeho hlavnou postavou sa stane Evan Baxter (Steve Carell), ktorý Bruceovi Všemohúcemu kedysi vyfúkol prestížne moderátorské kreslo. Dnes je na tom ešte lepšie, pretože stolička, na ktorej bude sedávať, stojí v rokovacej sále amerického Kongresu. A práve čerstvého kongresmana, ktorý vyhral voľby s odvážnym sloganom "Zmením svet", sa rozhodol Boh (Morgan Freeman) otestovať. Zadanie je jednoduché. Podľa vzoru starozákonného konštruktéra a zoológa Noema má i on postaviť archu, zhromaždiť na nej zástupcov všetkých živočíšnych druhov a nasmerovať si to k Araratu alebo nejakému podobne vysokému kopcu. "Jim Carrey získal božské schopnosti a mohol ženám upravovať veľkosť poprsia. Mňa vďaka jeho daru prenasleduje všelijaká háveď, príšerne rýchlo mi rastú vlasy a fúzy a nosím stále tie isté prepotené handry, "porovnáva Steve Carell osudy oboch Vyvolených. "Drobné zmeny" v správaní jeho postavy a vzhľad, ktorým čím ďalej viac pripomína skôr pustovníka než elitného politika, naviac nezostanú utajené pred jeho okolím, ktoré náhle rieši, či sa Evan zbláznil z novej funkcie alebo či ho postihla len silnejšia kríza stredného veku. Nič z toho ale nevysvetľuje, prečo ho otravujú svorky, stáda a kŕdle páriacich sa zvierat. A čo na to Evan? Ten ticho trpí a stavia. Veď potopa biblických rozmerov číha za rohom. (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (447)

Torision 

všetky recenzie používateľa

No doprdele.Tak jsem viděl asi nejdražší oddychovej film historie. Kurvavole ! Jim Carrey nám ukázal, že při jistých okolnostejch je prostě nepostradatelnej a v pokračování Ólmajťáků je to hodně znát. Steve Carrel se může snažit jak chce,ale jeho grimasy se Jimovi ani nepřiblíží.Navíc filmu chybí potřebný spád. A tak se musím zeptat sám sebe. Kolik stejně dobrých - ba i lepších - komedií by se dalo vytvořit za 200 milionů? Mno,asi by se jich pár našlo. A celkový ortel? Je to horší než Božský Bruce,ale lepší než Dr.Doolitle. 55% ()

Kryton 

všetky recenzie používateľa

První hvězda za Steva Carrela a Morgana Freemana , ty se mi jediní z hercu libily a aspon jsem jim to cele divadlo veril. Jeli buh podobní Morganu Freemanovy pak mozna vneho i uverim. Druha hvezda za celkem vtipni gag s neustalym sledovani Evana zviraty. Zbytek je tak zrecyklovany , ze uz chutna jako holandsky lezak. Sledovani jak se Evan meni v Noea ani tak nestve, ale proc proboha(omlouvam se za rouhani) musíme sledovat provarene tema jak nekdo neumi zatlouct hrebik nebo zvednout kus dreva, tema jak zviratka jsou tak uzasní , tema jak vsici neveri jednomu trhanovi co stavi velkou lod a naposled tema jak vsechno zle se potresta jednou protrzenou prehradou. Charisma , ktere mel Jim Carrey minuly dil zachranil , tento dil se potopil s celou slavou i se svymy miliony. Asi se zacnu modlit , aby nebyl treti dil Bozsky Nekdo ! ()

Reklama

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Přiznávám, je to hodně zbytečné pokračování a dokládá to, že Jima Carreyho jen tak někdo nepřekoná (Carrelovo pitvoření bylo občas trapné). Ale dětem se to líbit bude a mně ta hodinka a půl taky příjemně utekla. Až na těch pár trapnejch vtipů, ve kterejch dělal Carrel blbý ksichty, to bylo docela i zábavný a na jedno kouknutí ideální. I když zase je pravda, že na nejdražší komedii je to asi málo. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Mozno je to na moj vkus prilis nizke hodnotenie, ale tym nechcem povedat, ze by sa tato komedia neoplatila vidiet. Samozrejme to zavisi aj od toho, do akej miery mate radi komika Stevea Carella, teda ci vas svojimi gagmi dokaze rozosmiat. Ja som si uz na neho celkom zvykol, aj ked ho nepovazujem za jedneho z najlepsich komikov (to uz mam radsej Stillera) ale s chuti som sa na niektorych dialogoch nasmial aj nahlas. ,,Ak toto dokaze vyjst z tohto zvierata spredu, tak ani nechcem vediet, co moze z neho vyjst zozadu" Treba vidiet, nechcem vela prezradzat. Najviac ma zaraza prehnane drahy rozpocet tejto komedie, kedze najväcsie efekty sa odohrali az takmer na konci filmu a na takyto styl komedie je to podla mna zbytocne plytvanie penazi, ale na druhej strane boli vizualne efekty nadherne... 24.11.2008 ____ Steve Carell - (Evan Baxter) +++ Morgan Freeman - (Boh) +++ John Goodman - (Kongresman Long) +++ Lauren Graham - (Joan Baxter) +++ Produkcia: Tom Hanks, Tom Shadyac +++ Hudba: John Debney +++ ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (14)

  • Za svoji předchozí roli ve filmu 40 let panic (2005) Steve Carell (Evan) obdržel 500 000 dolarů, Božský Evan mu přinesl částku o jednu nulu delší. (Siriuss)
  • Severoamerické tržby byly 100,5 milionu amerických dolarů, celosvětové 174,4 mil. (NIRO)
  • Film sa vo svojej dobe stal s rozpočtom vo výške 175 miliónov amerických dolárov oficiálne najdrahšou komédiou v dejinách kinematografie. (genetique)

Súvisiace novinky

Remake Nedotknutelných našel režiséra

Remake Nedotknutelných našel režiséra

02.03.2013

Předloňský francouzský zázrak o ochrnutém aristokratovi, který najde nejen pečovatele, ale i přítele v zdánlivě asociálním černochovi, utržil ve světových kinech famózních 416 milionů dolarů. Avšak… (viac)

Reklama

Reklama