Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posvätné siene Prírodovedného múzea sú plné tých najúžasnejších exponátov – divoko vyzerajúcich prehistorických tvorov, neľútostných starovekých bojovníkov, dávno vyhynutých kmeňov, afrických zvierat a legendárnych historických hrdinov – tí všetci tu nepohnute stoja, zmrazení v čase. Alebo nie? Larry Daley (Ben Stiller) je skrachovaný rojko, ktorý so svojimi vynaliezavými nápadmi nikdy nenašiel príliš veľké uplatnenie – pod tlakom nepriaznivých okolností začne hľadať celkom obyčajné zamestnanie. Larry vždy veril, že bol predurčený k veľkým činom. Nemá však ani najmenšie poňatie, k akej kolosálnej a nebezpečnej úlohe sa upísal v okamihu, keď s nechuťou prijal prácu nočného strážnika v múzeu. Pred prvou zmenou dostane do ruky veľkú baterku, ohmataný manuál a je ponechaný osamote v strašidelne opustenom a obrovskom múzeu. Larry vždy veril, že bol predurčený k veľkým činom. Nemá však ani najmenšie poňatie, k akej kolosálnej a nebezpečnej úlohe sa upísal v okamihu, keď s nechuťou prijal prácu nočného strážnika v múzeu. Pred prvou zmenou dostane do ruky veľkú baterku, ohmataný manuál a je ponechaný osamote v strašidelne opustenom a obrovskom múzeu. Počkať však, čo je to za šramot? Larry s nemým úžasom sleduje, ako sa prehistorické zvieratá a slávne historické postavy jedna za druhou prebúdzajú k životu. Po mramorových chodbách sa preháňajú Tyrannosaurus Rex, Hun Attila (Patrick Gallagher) a Krisštof Columbus (Pierfrancesco Favino) medzi krehkými expozíciami korzujú levy s opicami a Larry sa márne snaží získať nad týmto zmätkom kontrolu. Keď sa ocitne na samom dne svojich duševných síl, osloví Teddyho Roosvelta (Robin Williams), jedného z najslávnejších amerických prezidentov v histórii, aby mu pomohol aspoň prežiť noc. Rastúca obava, že príde aj o túto prácu a znovu sklame svojho syna Nicka, ho prinúti k neskutočnému boju o záchranu múzea, v ktorom sa konečne môže stať tým smelým a neohrozeným otcom, akým chcel vždy byť. Veľký okamih, na ktorý čakal celú večnosť, práve nastal... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (597)

freddy 

všetky recenzie používateľa

Pohodová komedie, kterou jsem viděl před dvěma lety v kině a nyní jsem si jí připomněl na HBO. Jedná se o zajímavý, vtipný a zábavný fim pro celou rodinu, který dokáže zaujmout malé i velké diváky. O tom, že se to líbilo malým divákům, jsem se přesvědčil v kině (byl jsem na promítání v den pololetních prázdnin, kdy zrovna rodiče vzali děti za odměnu za vysvědčení do kina, takže je jasné, že v sále bylo plno dětí, a jejich reakce během filmu byly naprosto průkazné), o tom, že se to líbí i velkým divákům, jsem se zase přesvědčil doma, když jsme na to koukali v TV. Prostě pohodová rodinná zábava. Samozřejmě není třeba zdůrazňovat, že nejzajímavější částí filmu jsou scény z nočního muzea. Tyranosaurus Rex by se klidně mohl stát domácím mazlíčkem, kterému budete aportovat kost, s prezidentem Rooseveltem by si zase člověk mohl hezky popovídat o historii, o politice i o životě, se sochou z Velikonočních ostrovů byste zase mohli zkusit soutěžit v tom, kdo udělá větši bublinu ze žvýkačky. Já si nemohu pomoct, ale úžasně jsem se bavil a od tohohle filmu jsem dostal přesně to, co jsem si představoval. A už se velmi těším na pokračování. Je to za čtyři hvězdičky. ()

nunka 

všetky recenzie používateľa

Film na maximalne jedno použitie, ktorý žiadnu dieru do sveta kinematografie neurobí, ale pôjde naň do kín drvivá väčšina teenagerov... Žáner komerčný, ktorý ťaží akurát tak z jednoduchého námetu a snaží sa zaujať vtipom. A presne takto film vnímam a podľa toho ho aj hodnotím. Rozvíja fantáziu, pobaví (aj keď lacno a povrchne), pár scén bolo vydarených, neobišlo sa to ani bez ošúchaných stokrát obohraných komediálnych prvkov. Priamočiary dej vstrebete aj bez veľkého sústredenia. ()

Reklama

LaciLC 

všetky recenzie používateľa

Nebolo to ani veľmi dobré, ani zlé, nakoniec to nebolo ani také vtipné ako som čakal, ale dosť to vyvažujú výborné triky. Shawn Levy má zatiaľ na konte nie práve vydarené komédie, Noc v múzeu je z nich asi najlepšia, ale nedá sa povedať, že by mu nejako vylepšila povesť plzniča Ružových panterov. Aj Ben Stiller už hral v o veľa zabávnejších filmoch, ale zase hrá smoliara, ako ho majú ľudia radi. Práve on je ten, ktorý zdvihol tento film mierne nad priemer. Každopádne si však film **** nezaslúži. ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Zcela neškodná záležitost pro děti, u které se rodiče neunudí v podstatě jen kvůli skvělému Robinu Williamsovi v roli prezidenta Roosevelta (Theodora). Dobře, je tu pár povedených vtipů, ale je to málo. Po vizuální stránce je to pěkné, Alan Silvestri taky vyhrává standardně slušně, celkově to ale nejde označit za víc než obvyklý řemeslnický výkon Shawna Levyho. ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Zhruba 2,5. je to takové jako jídlo od McDonalda - lehce se jí, rychle stráví, nic vám nepřinese. Už úvodní nelogičnosti naštvou (když Rexík zničí recepční stůl, jak to, že ten je pak celý?), pokus o dojímání diváků přes vztah otec loser a syn už štvou, a těch skutečně pár povedených fórů ve filmu (ano, s Attilou a něco málo s Owenem) nezachrání jinak zajímavý nápad, ale pitomě podaný. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (30)

  • Po premiéře filmu se v průběhu prázdnin návštěvnost Amerického přírodovědného muzea zvýšila o 20%. (willy1)
  • Vikingovia vo filme hovoria po islandsky, hoci je počuť len jednu vetu. (riso677)

Súvisiace novinky

Jurský pirát Joe Crood v nočním muzeu

Jurský pirát Joe Crood v nočním muzeu

12.09.2013

Ano, tato novinka je o pokračováních několika letošních, ale i starších, v podstatě už klasických filmových hitů. Bez zbytečných řečí: čtvrtý film o pravěkých ještěrkách ponese název Jurassic World a… (viac)

Vin Diesel jako vyměklý terminátor

Vin Diesel jako vyměklý terminátor

23.05.2011

Projekt se sice jmenuje lákavě – The Machine – a Diesel si v něm zahraje kyborga, navrženého jako ultimátní zbraň, ale neradujte se. Scénář napsali ti samí lidé co Noc v muzeu a půjde o rodinnou… (viac)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (viac)

Sandlerovy báchorky na dobrou noc

Sandlerovy báchorky na dobrou noc

05.12.2007

Jistý významný filmový kritik jednou prohlásil, že hvězdný status Adama Sandlera je pro něj jednou z největších záhad naší doby. Pro někoho nesnesitelný nýmand, pro jiné kultovní komik však stále… (viac)

Reklama

Reklama