Reklama

Reklama

Nepríjemná pravda

  • Česko Nepříjemná pravda (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Všetci sedíme na časovanej bombe. Pokiaľ majú pravdu pesimistické hlasy, predstavované drvivou väčšinou svetových klimatológov, máme približne desať rokov na to, aby sme odvrátili ekologickú katastrofu neskutočných rozmerov, ktorú by sprevádzalo extrémne počasie a ktorá by nenávratne zmenila tvár našej planéty a život na nej. Ak ste sa teraz zarazili, určite vás zaujme hit filmového festivalu v Sundance, Nepríjemná pravda režiséra Davisa Guggenheima. V nej popisuje zapálený súboj jedného muža s mýtmi a nepravdami obklopujúcimi fenomén globálneho otepľovania a jeho návod na únik zo slepej uličky. Tým mužom je bývalý americký viceprezident Al Gore, ktorý po neúspešných prezidentských voľbách v roku 2000 presmeroval kormidlo svojho života v ústrety záchrane planéty pred nezvratnými zmenami. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (265)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Bohužiaľ som videl iba druhú polovicu dokumentu, ale na základe množstva informácií a stavbe filmu si myslím, že ho môžem hodnotiť a komentovať. Al Gore nám predkladá obrovské množstvo grafov, kde neuvádza ich zdroj, v jednej strihovej pasáži ukáže Gándiho, berlínsky múr a Nelsona Mandelu, ktorý majú z ekológiou pramálo spoločné aby nám povedal, že aký je ľudský duch silný, grafické vizualizácie ako by to vyzeralo s našimi mestami po roztavení ľadovcov atď. V jeho dokumente je potom rovnako ťažké si vybrať informácie, ktorým sa dá bez pochýb veriť, ako ich vybrať z množstva "overených" vedeckých štúdií. Ak je fakt, že každá vedecká štúdia z približne tisícky uznáva, že za globálne oteplovanie môže človek, tak si Gore týmto mierne populistickým dokumentom podráža nohy a mal by sa viac sústrediť na jednu tému, ktorú by prednášal podrobnejšie a tým pádom dôveryhodnejšie (možno jeho prednášky také sú). ()

bouncer 

všetky recenzie používateľa

Jako film či dokument nic moc. Mám na mysli zpracování, zapůsobení na diváka a celkovou úroveň. Přeci jenom taková one man show Ala Gorea s úlety do jeho osobního života mě příliš nenadchly, ale na druhou stranu jsou jeho přednášky kvalitní a používá některé opravdu dobré argumenty. Nesouhlasím s ním na 100%, ale určitě jsem na jeho straně... ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $24,146,161Tržby Celosvetovo $49,756,507Tržby za predaj DVD v USA $31,620,744 //počet predaných kusov 1,661,518║ Al Gore zaujal a po celý čas mal čo pútavé a doslova horrorové o ľudskom znečisťovaní planéty povedať, strach a hrôza z tohto dokumentu ostáva nad výpoveďou ľudského počínania. /80%/ ()

Gwaihir 

všetky recenzie používateľa

Tomuhle dokumentu se snad ani nedá nic vytknout. Bývalý budoucí prezident USA zde prezentuje fakta, ať už ta vědecky doložená nebo i ta na první pohled každému zřejmá, v podstatě ve správných a takřka nezkreslujících souvislostech. Navíc je to všechno podáno velmi srozumitelnou formou. Al Gore prostě znovu dokazuje, že není žádný uspávač hadů a umí oslovit širokou veřejnost. 90% ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Al Gore je fantastický a sugestívny rečník a svojou verbálnou prezentáciou by bezpochyby dokázal vierohodne presvedčiť aj o tom, že Čadské jazero sa fakticky rozpína:) Je mi sympatická jeho snaha a motivácia presviedčať ľudí spraviť niečo s "objektívnym" problémom globálneho otepľovania. Keď odmyslím tú "miernu sebareklamu", tak sa jedná o pútavo spracovaný dokument, ktorý zaujme a snáď prinúti aj premýšlať. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (13)

  • Prezentace, kterou ve filmu uvidíte, je naprogramována v Keynote, prezentačním programu Apple. (HellFire)
  • Al Gore sa venuje ekológii už 20 rokov a samozrejme tieto poznatky využil aj v dokumente. (Greenpeacak)

Súvisiace novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (viac)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (viac)

Reklama

Reklama