Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

  • Česko Cesta bojovníka (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Amerika, šesť storočí pred prvou Kolumbovou cestou. Na pokojné pobrežie prichádzajú Vikingovia a bezohľadne plienia, zabíjajú a zotročujú. Rovnako náhle, ako sa objavia, tak aj zmiznú, a zostane po nich iba malý, nebojácny chlapec. Toho sa ujme jeden z indiánskych kmeňov a daruje mu domov, lásku, lovecké schopnosti nové meno Duch. O pätnásť rokov neskôr sa temní Vikingovia vracajú a ohrozujú kmeň. S pomocou indiánskeho šamana sa mladý hrdina Duch (Karl Urban) vydáva na ostrý súboj s presilou, ktorý navždy určí budúcnosť tých, čo ho medzi seba prijali... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (314)

Psema odpad!

všetky recenzie používateľa

107 minut ve statistikách: 8x přerušeno z důvodu smrtící nudy, 5x mláceno hlavou o zeď kvůli celkové imbecilitě, 3x odběh do lednice, aby byl získán pocit, že se alespoň něco děje, a 1x návštěva na očním, jelikož v celém filmu není až na lavinu z National Geographic téměř nic vidět, anebo je to sestříhané podobně nahodile, jako když vikingové řežou indiány do masového koláče. ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Nespocetnymi hlupostami a nezmyslami preplneny film, ktory ako tak zachranuje zaverecna akcna sekvencia. Pani, taku moster vykradacku som uz davno nevidel! Az by som mal chut napisat - to musite vidiet. Dat taketo odporucanie by som sa vsak neodvazil :). Markus Nispel proste nieje vypravac. Pribeh viazne, je doslova len pozliepany zo scien z inych filmov. Jedine co mu ako tak ide je akcia. Zvoleny vizual sa do filmu (presnejsie do indianskeho prostredia) absolutne nehodi, je cisto len pre efekt. A trochu mi je luto Karla Urbana, ktory uz ako rohansky jazdec dokazal, ze ma v sebe tu spravnu charizmu. Zasluzil by si poriadnu rolu. Z pomyslenia na to, ze by som tento "vytvor" videl v kine mi naskakuje husia koza. Radsej si chodte znova pozriet Apocalypto. (2.5/10) ()

Reklama

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Jonathan Elias: 1. Opening Credits [1:28] ,2. The Discovery [2:02] ,3. Remembering [2:28] ,4. Sanctuary [1:54] ,5. Haunted [3:03] ,6. Starfire [1:39] ,7. Vikings Attack [3:12] ,8. The Aftermath [1:44] ,9. Ghosts Fight Begins [2:45] ,10. First Kill [3:47] ,11. Eye For An Eye [1:55] ,12. Cave Surprise [2:01] ,13. Healing Ceremony [2:44] ,14. Moving On [2:32] ,15. Quick Kills [4:55] ,16. Cave Maze [3:34] ,17. The Last Stand [2:18] ,18. Pathfinders Destiny [2:38] ,19. Ice Lake [2:00] ,20. Vikings Ascent [1:19] ,21. Mountainside Battle [4:16] ,22. Gunnars Fury [2:12] ,23. Prophecy Fulfilled [5:39], ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

V podstate jsem dostal to, co sem cekal, jednoduchouckej pribeh se smesnejma dialogama, kterejch tu je ale minimum a hezkou, spravne krvavou akci. Navic lokace jsou fakt uchvatny, pri bitkach neni nouze o useknuty koncetiny a to vse v zeleno-hnedo-cernobilym odstinu, jiny barvy se tu snad ani nenachazej, ale me to k tomuhle druhu filmu presne sedlo. Ale pak tu jsou i naky ty zapory. Celej film je krapet stereotypni, hlavni hrdina je sice slusnej herec, ale zase nema moc charisma nebo svalu, hudby tu je malo a nic moc a oba narody jsou vykresleny dost stroze. Vikingove jako ohromny zabijaci, ktery rozsekaj cokoliv na hadry, ale na druhou stranu, kdyz maj slusnyho protivnika, tak nic moc nezvladaj. A indiani jako totalne vymasteny vagusove, co nemaj sanci preprat ani vetev, natoz vikinga a ktery klidne vsichni najednou chcipnou. Skoda, ze tu neni vic bitek a lepsi hudba, pak by to bylo na vic, takle jen dobry 3*. Tak po druhym skouknuti rozsireny verze hvezdicku pridavam, mozna to bylo nizsim ocekavanim, ale tentokrat me to bavilo o poznani vic. ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Krvežíznivým Vikingům plenícím pobřeží Ameriky se musí někdo postavit - nejlépe hrdina, který sám pochází z vikingské krve, aniž by to věděl. Škoda, že autoři filmu moc koukali na Xenu a Herkula - je to na jejich snímku znát. Snaží se být drsní, krve teče hodně, ale celkově film nemá vůbec šťávu. Nehledě na tu spoustu nejen logických, ale i věcných a historických nesmyslů. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (7)

  • Přilby bojovníků se vyrobily ve dvou verzích - gumových a kovových. Gumové se používaly při natáčení akčních scén, jelikož s kovovými hrozilo zranění. (-bad-mad-wolf-)
  • Z časových a bezpečnostních důvodů nebyly domy indiánů postaveny ze dřeva, ale z oceli a pěny, a poté pokryty mechem a kůrou. (Amplifier)
  • Aby představitelé Vikingů vypadali mohutněji a hrozivěji, nosili pod kostýmy hokejové chrániče ramen. (-bad-mad-wolf-)

Súvisiace novinky

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (viac)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (viac)

Terminátor bez krve

Terminátor bez krve

09.05.2008

Přestože do obsazení Terminator 4 (tak momentálně zní oficiální název) přibyla kočka z Cesty bojovníka Moon Bloodgood (na nás nekoukejte, my ji na indiánské matrice nezapisovali), pokračování sci-fi… (viac)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (viac)

Reklama

Reklama