Reklama

Reklama

V Kevinovi sa skrýva 23 rôznych osôb. Každú chvíľu sa má objaviť dvadsiataštvrtá... „Česť" sa s Kevinom zoznámiť dostanú tri študentky, ktoré pôvodne viezol domov na prázdniny otec jednej z nich. Stačila chvíľka a namiesto neho sedel za volantom zvláštny chlapík, ktorý ich namiesto vysvetlenia uspal chemikáliami. Neskôr sa prebudia zamknuté v pivnici, kam k nim pribudne aj ich väzniteľ. Z rozhovoru s ním ale rozhodne nie sú o nič múdrejšie, pretože Kevin je evidentný magor. O nič lepšie na tom nie sú ani jeho matka a malý Hedwig, ktorí za nimi do podzemia chodia. Nenechajte sa ale pomýliť, preľudnené to tu rozhodne nie je. Všetci títo ďalší väznitelia sú len produktom Kevinovej poruchy osobnosti. Pomôcť sa mu síce snaží psychogička (Betty Buckley), ale zdá sa, že na jeho mimoriadne rozpoltenie nestačí ani jej dlhoročné skúsenosti. Vyznať sa v ňom pokúša aj jedno z uväznených dievčat, Casey (Anya Taylor-Joy), ktorá chce Kevinov stav využiť na útek. Ako dievča, ktoré si prežilo mučivú traumu z detstva je naviac mimoriadne odolným a vynaliezavým druhom so silno vyvinutým inštinktom na prežitie. Bude ho potrebovať. Kevinova dvadsiataštvrtá osobnosť sa má každým dňom prebudiť a všetko nasvedčuje tomu, že to rozhodne nebude kladný hrdina. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (19)

Trailer 2

Recenzie (1 066)

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Kromě opravdu skvělého McAvoye mě zaujal nápad s proměňováním i fyzických vlastností u "víceosobnostních" lidí. Povedlo se to zajímavě předat a i když byla postava Bestie už hodně přes čáru, tak to nepůsobilo směšně ani trapně. Naopak bavilo mě to a napjatě jsem čekal, co se z toho vyvine. Spoiler. Nic. Což mě teda zklamalo. Celý film se budovalo velice solidní drama, aby to pak jaksi vyšumělo do ztracena. Pomrknutí na konci fajné. ()

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Popravdě se mi to líbilo tak napůl. Lepší momenty střídají nudnější pasáže. McAvoy výborný. Jako celek to na mě ale moc nezapůsobilo, hlavní myšlenka filmu je celkem těžce stravitelná. Nejlepší je snad poslední scéna a připomenutí Vyvoleného. Jsem hodně zvědavý, co přinese propojení těchto dvou filmů v připravovaném kousku Glass. 65% ()

Reklama

POMO 

všetky recenzie používateľa

Nie že by som pri prvých tónoch soundtrackovej klasiky Jamesa N. Howarda nechcel na plné hrdlo zakričať "Mr. ...!" (nechcem spoilovať) A nie že by mi pri nich nenaskočili zimomriavky. Ale do Splitu, ktorý nemá prakticky žiadnu pointu či moment prekvapenia, je toto "rozšírenie" pridané samoúčelne. Čo je dôkazom, že zo Shyamalana sa - napriek jeho ranám na duši zo strmého pádu v Hollywoode - nadčlovek nestal. Ale i tak to boli príjemne strávené dve hoďky. Má holt svoj neodolateľný rukopis, ktorým si vždy rád pripomeniem jeho božskú trilógiu. ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

S Shyamalanovym návratom do prvej ligy to rozhodne nie je tak jednoznačné. Split ani zďaleka neťaží zo silného námetu, tak akoby mohol a až na finále mu chýbajú nielen o niečo vyhrotenejšie scény, ale celkovo i väčšia vizuálna atraktivita. Dlho tak v podstate plynie bez výraznejších prekvapení, či naozaj zapamätateľných momentov a to sa týka i prítomnej mysterióznej zložky. Stále ide o pomerne slušnú žánrovku s viacerými plnohodnotnými a dobre zahranými postavami, ktorú však na niečo viac dvíha až vynikajúca a ambiciózne pôsobiaca záverečná dvojminútovka. A i keď sa na prvý pohľad javí samoúčelne, na pokračovanie, respektíve uzavretie trilógie vnadí viac než efektívne. 70% ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Vidím, že po tomto je "rozpolcených" mnoho užívateľov. Pridávam sa na stranu tých, ktorí nový "hit" od takmer mŕtveho, kedysi slávneho Shyamalana považujú za kus bezcennej sračky. Asi prvý krát sa nezhodnem ani s Malarkeym, ktorý mal pocit, že sleduje niečo výnimočné...Asi som bol myšlienkami niekde úplne inde, ale ten film ma za celý čas vôbec nezaujal, nevystrašil, nerozosmial, nepohoršil ani nešokoval. Malý šok som zažil iba z toho ako nevýrazný a nudný film sledujem. McAvoy zahral ok, ale mne je to fuk. Prečo hrať 22 postáv, keď vo filme prezentuje sotva 5-6?Je všetkým, ale vlastne nikým. A celá skurvená pointa mala byť v tom, že "ty si tiež iná"? Ako iná? To, že je divná, nám je jasné od začiatku, ale za celý film sa o nej nedozviem takmer nič. Po strele z brokovnice sa McAvoy smeje do zrkadla? Prečo z chorého človeka robiť supermana? Mal to byť film o chorom človeku alebo komiksová sračka? Nechápem to štedré hodnotenie, mnohých asi oslovilo herectvo McAvoya, ale toto predsa musí zvládnuť každý herec, to by logicky nemohol byť hercom. Už to nikdy nechcem vidieť. 30%. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (26)

  • M. Night Shyamalan vložil do filmu celých 9 milionů amerických dolarů ze své vlastní kapsy. Studio zainvestovalo dalších 80 milionů dolarů na reklamní kampaň. (Kinofil)
  • V jedné scéně se jedno z děvčat snaží podpatkem boty udělat díru ve stropním sádrokartonu. To se jí podaří a na záběru vidíme asi 30cm díru s otrhaným papírem. V následujícím záběru na stejnou díru má její průměr asi 15 cm a papír je otrhaný jen trochu. (TomKey)

Súvisiace novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (viac)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (viac)

Jamie Foxx si zahraje Spawna

Jamie Foxx si zahraje Spawna

30.05.2018

Comicsový tvůrce Todd McFarlane opravdu natočí reboot Spawna. Jeho brutální antihrdina se podíval do kin už v roce 1997, teď ho ale čeká velký comeback, v němž si zahraje Jamie Foxx. Jak možná víte,… (viac)

Herci z Vyvoleného se vrací

Herci z Vyvoleného se vrací

26.09.2017

V lednu 2019 půjde do kina Glass (česky Skleněný), pokračování Vyvoleného a zároveň i Rozpolceného. V novém filmu M. Nighta Shyamalana se samozřejmě objeví Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James… (viac)

Reklama

Reklama