Reklama

Reklama

Hrozba z temnoty - Série 11

(séria)
Horor / Dráma / Mysteriózny / Thriller / Fantasy / Komédia
USA, (2015–2016), 16 h 1 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvorcovia:

Eric Kripke

Kamera:

Serge Ladouceur

Hrajú:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Misha Collins, Mark Sheppard, Emily Swallow, Laci J Mailey, Aaron Hill, Jillian Fargey, Ryan Grantham, Jesse Reid (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(23)

Zaujímavosti (92)

Hrozba z temnoty - The Bad Seed (2015) (epizóda) (S11E03)

  • Spoiler: Toto je prvá epizóda, v ktorej vidíme reverznú verziu kúzla agresívneho psa (na vyliečenie kúzla agresívneho psa). (Pat.Ko)

Hrozba z temnoty - The Bad Seed (2015) (epizóda) (S11E03)

  • Spoiler: Na začiatku epizódy sa Rowena (Ruth Connell) snaží naverbovať 3 čarodejnice. Je tu sivovlasá staršia čarodejnica, čiernovlasá čarodejnica v strednom veku a mladá čarodejnica v štýle goth. Panna, Matka a Babizna je bežnou pohanskou ikonológiou, ktorá sa často spája s Bohyňou Trojitej (Mesačnej). To, že Rowena nakoniec zabije 3 čarodejnice, ktoré zodpovedajú ikonografii, by sa mohlo považovať za symbol toho, že zvrhla starý poriadok, aby presadila svoj vlastnú agendu. (Pat.Ko)

Hrozba z temnoty - The Bad Seed (2015) (epizóda) (S11E03)

  • Spoiler: V scéne v bare medzi démonom a anjelom hrá v pozadí pieseň "Big One" od skupiny Louden Swain. Zároveň je zaujímavé, že hlavný spevák Louden Swain, Rob Benedict, hral v tomto seriáli postavu Chucka Shurleyho / Carvera Edlunda / Boha. (Pat.Ko)

Hrozba z temnoty - Baby (2015) (epizóda) (S11E04)

  • Spoiler: Počas konferencie, keď sa spýtali na scény, ktoré vznikli improvizáciou, Jensen povedal, že moment v tomto diele, kde vidíme chlapcov jesť a smiať sa, bol skôr okamihom Jareda a Jensena než Sama a Deana, pretože museli stráviť toľko času jazdením v aute so všetkými potrebnými inštaláciami na snímanie doplnkových záberov. (Pat.Ko)

Hrozba z temnoty - Baby (2015) (epizóda) (S11E04)

  • Spoiler: Sam (Jared Padalecki), zatiaľ čo rozpráva Deanovi (Jensen Ackles) o svojich víziách, hovorí, že možno "opak" Temnoty mu posiela správy. Myslí si, že je to Boh, ale neskôr sa ukáže, že Lucifer oslovoval Sama. Meno Lucifer doslova znamená „Nositeľ úsvitu“ a neskôr bolo preložené aj ako „Svetlonosič“ a „Ranná hviezda“. Lucifer je opakom Temnoty. (Pat.Ko)

Hrozba z temnoty - Our Little World (2015) (epizóda) (S11E06)

  • Spoiler: Názov tejto epizódy má rovnaký názov ako skladba z muzikálu "Into the Woods". V tejto piesni sa čarodejnica snaží presvedčiť Rapunzel, že má všetko, čo by si kedy mohla priať, práve tam, kde je, aj keď je držaná ako väzeň vo veži. Crowley sa (Mark Sheppard) podobne snaží presvedčiť Amaru (Yasmeene Ball), že nepotrebuje nič iné okrem toho, čo jej poskytuje, pričom je tiež držaná ako väzeň. (Pat.Ko)

Hrozba z temnoty - Our Little World (2015) (epizóda) (S11E06)

  • Spoiler: V tejto epizóde sa objavuje veľa odkazov na piatu sériu. Crowley (Mark Sheppard) spomína, že vráti Lucifera do klietky, o Amare (Yasmeene Ball) vieme, že je sestra Boha, a Dean (Jensen Ackles) vo svojom rozhovore s Cassom (Misha Collins) povie "Siren's song," možný odkaz na finále piatej série - Swan Song. Tieto odkazy môžu naznačovať návrat príbehu z piatej série s Michaelom/Luciferom a Deanom/Samom (Jared Padalecki). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama