Reklama

Reklama

Obsahy(1)

GPS navigace navede dva mladé studenty k rozbitému mostu. GPS řekne dívce (Janet), aby si vystoupila. Auto se poté rozjede a spadne z mostu. Bratři neváhají a přijíždějí do městečka, kde se tato nešťastná událost stala. Rozhodnou se prohledat vrak auta – najdou pouze ekoplazmu (stopy co zanechávají někteří duchové). Zapálí auto. Duch toho večera zaútočí znovu – tentokrát se obětí stala Julie Miller ze školy. Před smrtí ji duch napsal na počítač „810“ a poté ji uškrtil kabelem. (Varan)

(viac)

Zaujímavosti (19)

  • "Ghost in the Machine" je taktiež známe v spojení s filmom Ja, robot (2004) a označuje umelú inteligenciu, ktorá sa vyvinula nad svoj pôvodný účel. Používa sa aj vo filozofickej psychológii, kde sa termín "ghost in the machine" používa na opis predpokladanej vedomosti v zariadení, ktoré sa správa tak, akoby malo vôľu nezávislú od toho, čo chce človek, operátor. (Pat.Ko)
  • Keď Sam (Jared Padalecki) a Dean (Jensen Ackles) spomínajú ducha v stroji ako možné riešenie, pravdepodobne odkazujú na počítač, ktorý vyvíja virtuálnu vedomosť, čo vedie k tomu, že počítač sa stáva nebezpečným a často spôsobuje smrť ľudí. Najznámejším príkladom je v románe Arthura C. Clarka "2001: A Space Odyssey". Jeho román "Odysea II" dokonca obsahuje kapitolu s názvom "Duch v stroji". Taktiež to je názvom 7. epizódy seriálu Akty X (od r. 1993). (Pat.Ko)
  • Vo flashbackovej scéne k nehode si Julie Miller urobí selfie a potom sa sťažuje, že „vyzerá ako ježibaba...25-ročná“. Táto epizóda bola pôvodne odvysielaná na 26. narodeniny herečky, ktorá hrala Julie (Debs Howard). (Pat.Ko)
  • V počítačovom inžinierstve je Halt and Catch Fire, známe pod mnemotechnickým symbolom HCF, používa sa ako idióm, ktorý odkazuje na strojový kódový príkaz počítača, ktorý spôsobí, že centrálna spracovateľská jednotka (CPU) počítača preruší svoju zmysluplnú činnosť a zvyčajne vyžaduje reštart počítača. (Pat.Ko)
  • Keď sa Dean (Jensen Ackles) a Sam (Jared Padalecki) snažia zistiť, ako sa zbaviť ducha, Dean spomína, že duch by mohol byť ako Shocker. Vo filme Shocker (1989) hral herec Mitch Pileggi, ktorý v tomto seriáli stvárnil ich deda, Samuela Campbella, v štvrtej a šiestej sérii. (Pat.Ko)
  • Country pieseň o uctení si zosnulého člena rodiny riadením ich nákladného auta je „I Drive Your Truck“ od Lee Bricea. (Pat.Ko)
  • V epizóde sa spomenul film Vražedný computer (1993). V tejto epizóde sú ľudia zabití niekým prostredníctvom elektriny, čo je tiež odkaz na tento film. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama