Reklama

Reklama

Píše sa rok 480 pred Kristom. Perzský kráľ Xerxes (Rodrigo Santoro), v tom čase azda najmocnejší človek na svete, a jeho stotisíc po zuby ozbrojených mužov násilne vpadne na územie patriace voľnej aliancii viacerých gréckych samostatných mestských štátov ako Sparta, Atény či Korint, ktoré proti tejto desivej presile nemajú ani tú najmenšiu šancu! A tak sa mnohé z nich Xerxovi radšej bez boja vzdajú... Hrdí a nezlomní Sparťania to však urobiť odmietnu. Ich kráľ Leonidas (Gerard Butler) dokonca sám zabije vyslancov Perzskej ríše, bohorovne požadujúcich ich okamžitú kapituláciu, čím odštartuje mimoriadne krvavé obdobie, ktoré sa nezmazateľne zapísalo do (nielen) gréckych dejín ako Perzská vojna. A hoci veštba mocných eforov Leonidasovi radí, že sa Sparta má podriadiť vôli bohov a nejsť do vojny, hrdý a odvážny kráľ sa rozhodne vydať sa do nerovného boja bez súhlasu a poverenia mestskej rady a postaviť sa perzskej armáde na odpor len s troma stovkami verných bojovníkov v rozhodujúcej bitke v Rokline horúcich prameňov – v Termopylách... (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3
Trailer 3
D: angličtina T: čeština
01:36
Trailer 2
Trailer 2
D: angličtina
02:12
Trailer 1
Trailer 1
D: angličtina
01:46

Súvisiace novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (viac)

Sin City míří do televize

Sin City míří do televize

01.06.2017

Drsná comicsovka Sin City - město hříchu vydláždila v roce 2005 cestu ke Třístovce a k Watchmenům. Fanoušci ihned volali po dvojce, Robert Rodriguez s ní ale otálel dlouhých 9 let a nakonec vydělala… (viac)

Romeo a Julie: Bitva u Verony

Romeo a Julie: Bitva u Verony

22.03.2015

Dopočítat se filmových zpracování nejslavnějšího Shakespeara není vůbec jednoduché. Adaptací jsou vyloženě desítky, v paměti ale nejspíš máte tu od Baze Luhrmanna a možná podivnost Tromeo and Juliet… (viac)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (viac)

Reklama

Reklama