Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna inscenácia komédie slovenského dramatika Ferka Urbánka o láske Adama Brezovského a peknej Evušky z Kamenného mlyna, o starých hnevoch a nedorozumeniach s ľudovými spevmi a tancami. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (7)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Škoda toho lacného štúdiového interiéru, ale napriek tomu nemôžem ísť pod štyri hviezdy. Hlavne vďaka výborným hereckým výkonom, a ani tá kritizovaná Tlučková neurobila svojej postave hanbu. Samozrejme, nemôže sa porovnávať jej herectvo s Kristínovou alebo Kronerom, ale mladé postavy potrebujú mladých hercov. ()

Reklama

Marina111 

všetky recenzie používateľa

Hry Ferka Urbánka sa mi vždy viac páčili na doskách, ktoré znamenajú svet ( rozumej v dedinskom kultúrnom dome :) ako v TV. Kamenný chodníček je priam ukážkovým príkladom. Ani môj milovaný Štefan Kvietik, ani rovnako milovaný Jozef Kroner, a ani herečky Eva Kristínová a Eva Večerová ( a to je už fakt vysoký kaliber) ma tentoraz nedokázali nadchnúť natoľko, aby som každú chvíľu úchytkom nepoškuľovala na hodinky. Darmo, inscenácie predsa len nie vždy majú čaro klasických filmov ... A potom, Zuzana Tlučková. Nič proti nej nemám, no jej herecký prejav pripomínajúci afekt mladej slečny uchádzajúcej sa o priazeň na príjmačkách VŠMU mi jednoducho prekážal. Ľutujem, no najbližšie si Kamenný chodníček prejdem asi až pri ďalšom ochotníckom predstavení ... ()

Arius 

všetky recenzie používateľa

Kásny slovenský film v ktorom boli obsadené jedny z najväčších slovenských hereckých klenotov minulosti. Perfektný prirodzený film s úžasným Kvietikom, Turzonovovou či Tlučkovou a Kristínovou no najmä impozantnou vedľajšou rolou Jozefa Kronera ktorý snáď ani nevie zahrať zle. Kroner bol, je i stále bude najlepším slovenským hercom nech sa deje čokoľvek, aspoň v mojich očiach. Naozaj môžem iba závidieť ľuďom ktorý poznali tak rozumného a dobrého človeka, ktorý bol predovšetkým veľkou osobnosťou a komikom . Sága Pichandovcov a Obchod na Korze boli životnými dielami so skvelými hercovi výkonmi. A ešte k filmu, Kamenný chodníček bol film ktorý sa na nič nehral, rekvizity a divadelnosť jednotlivých scén vôbec nevadily, navyše dialógy boli v tomto snímku zlatým klincom programu! Žasnem, nie príliš známy slovenský film no zato veľmi hodnotný. ()

Galéria (1)

Reklama

Reklama