Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pulse je natočený ako remake úspešného japonského hororu „Kairo“. Film hovorí o skupine mladých študentov, ktorá sa musí vyrovnať so záhadnou smrťou svojho kamaráta. Už čoskoro však zistia, že to nebola samovražda. Cez monitory, displeje telefónov a rádiové vlny im nedajú spávať duchovia. Čo keď bezdrôtová mobilná technológia môže sprostredkovať kontakt s iným svetom? A čo keď tento svet využije túto technológiu, aby sa dostal k nám? Ak zapnete mobil alebo mail, ste infikovaný a začnete zabíjať. Práve toto sa stane na školských internátoch... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (193)

Krissty 

všetky recenzie používateľa

Čekala jsem menší trapárničku a ze začátku se to tak i zdálo být. Pak jsem se do toho ale naprosto ponořila a plně se s postavami ztotožnila. I když moc nechápu, že ještě před úplným rozšířením viru bydleli všichni studenti v temných a ponurých bytečcích... Například Ian Somerhalder a jeho zatemněná okna, z toho musel mít depky permanentně. No jinak Kristen Bell byla dobrá, Ian byl klasicky dokonalý, úžasný, statečný... No prostě Ian! Nakonec to vůbec nedopadlo špatně, ba naopak. Závěr byl dóóóst dobrý!!! ()

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Původní japonské "Kairo" jsem neviděla, ale vzhledem k tomu, že mi jen málokterý japonský film sedne, to nepovažuji za důležité. V americkém remaku jsem viděla jistý potenciál, ale nakonec je z toho mírné zklamání. Atmosféra ještě jakž-takž ujde, ikdyž mohla být hustější a děsivější. Po trikové stránce horor neohromil ani neznechutil, prostě snesitelný standard. Osobně mě vůbec nezaujalo herecké obsazení, postavy (jakož i jejich osud) mi bohužel byly naprosto volné, ba spíše jsem při sledování pociťovala "tak už zdechni" efekt. Naopak příjemně překvapil apokalyptický rozměr příběhu... jsem zřejmě sociopat, zkáza lidstva mi ve filmech vyloženě dělá radost :-D 60% s odřenýma ušima. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Na tento film som sa veľmi tešil z dôvodu, že som si ho naivne pomýlil z adaptáciou rovnomennej knihy Stephena Kinga. Až keď sa mi dostal do rúk, zistil som, že to bude niečo iné. A čoho sa mi dostalo? Nuž, "Pulse" je zčasti zaujímavý filmovými trikmi, kamerou a strihom, ale jeho dej dokáže vydesiť jedine zakomplexovaného adolescenta, ktorý večne sedí pri PC. Keď na to pozrem ako na celok, vychádza mi jasný horrorový podpriemer. ** ()

tombac 

všetky recenzie používateľa

Americký remake kultovního japonského horroru Kairo se s nějakým postupným budováním drásavé atmosféry bezútěšnosti a beznaděje, na kterých je postaven jeho vzor, moc nepáře - během prvních minut tu máme knihovnu a ječícího ducha v akci. Remake totiž obsahuje několik klasických lekaček (třeba tu trailerovou z prádelny) a tím se asi nejzásadněji liší od japonského bratříčka. Všemožně se snaží napodobit jeho depresivnost (rozvláčné tempo, nepříjemné zvuky, tmavé filtry, záběry na dění na počítačových monitorech, na vybydlené město aj.) , chvílemi se mu to i daří, ale kvalit Kaira nedosahuje. Přesto jsem byl s filmem poměrně spokojen. Vrcholné scény z Kaira - duch, jenž si to plandavým pohybem nezadržitelně šine k bezmocné oběti, havárie letadla, sebevražda skokem z věže - to vše je v americké verzi přítomno a vyznívá to opět působivě. Američané nekopírovali Kairo políčko po políčku, ale i tak se pokusili o podobně inteligentní horror (i když v akčnějším balení), jenž asi těžko uspěje u mas (prozatímní hodnocení na IMDb tomu nasvědčuje), což je mi na něm sympatické a byl bych rád, kdybych se na něho mohl podívat i u nás v kině. Není vyloučeno, že mu pak tu jednu hvězdu přidám... 7/10 ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"Hovorím tomu prístup k informáciám.“ – "Ja tomu hovorím nemať babu.“ Wes Craven napísal ďalší zo svojich mizerných scenárov a neskúsený (alebo len slabý) režisér Sonzero mu ho nanešťastie - v produkcii bratov Weinsteinovcov - zrežíroval. Craven však nemá čisté svedomie, pretože sa v skutočnosti jedná o remake japonského hororu KAIRO z roku 2001. Výsledný americký remake (nemýliť s dodnes nesfilmovanou slabou kingovkou o zombíckych mobiloch) bohužiaľ nedopadol tak dobre, ako iné americké verzie ázijských šokov (KRUH, NENÁVISŤ): tempo je väčšinou zvädnuté, herci nevýrazní, ľakacie scény kazené hlúpymi počítačovými trikmi a atmosféra chytí dych až v nečakanom temnom závere. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/902/ ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (2)

  • V traileri sú zábery z japonského originálu Kairo - konkrétne scéna padajúceho lietadla, ktorá bola nakoniec pre film prerobená. (ladko)

Reklama

Reklama