Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pulse je natočený ako remake úspešného japonského hororu „Kairo“. Film hovorí o skupine mladých študentov, ktorá sa musí vyrovnať so záhadnou smrťou svojho kamaráta. Už čoskoro však zistia, že to nebola samovražda. Cez monitory, displeje telefónov a rádiové vlny im nedajú spávať duchovia. Čo keď bezdrôtová mobilná technológia môže sprostredkovať kontakt s iným svetom? A čo keď tento svet využije túto technológiu, aby sa dostal k nám? Ak zapnete mobil alebo mail, ste infikovaný a začnete zabíjať. Práve toto sa stane na školských internátoch... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (193)

MaedhRos 

všetky recenzie používateľa

Akčnější, polopatičtější lite verze "pro blbečky", jež v porovnání s Kairo vyznívá poněkud triviálně. Atmosféra, mnohovrstevnatost a poměrně výrazný nad/mimožánrový přesah originálu jsou v čudu. U některých scén z Kurosawova filmu mi i po opakovaném zhlédnutí (a že třeba tuhle jsem viděla nesčetněkrát) naskakuje husí kůže jak špunty od maggi, o té existenciální depce, kterou mi přivodil zhruba na půl týdne, ani nemluvě. Při sledování remaku mi po zádech nepřeběhl ani mráz, ani mrazík, ba ani mrazíček a o nějaké depce už vůbec nemůže být řeč. Pořád je to ale celkem solidní, audiovizuálně vydařený horůrkov - a neznat originál, možná bych zvažovala čtvrtou hvězdičku. (Ještě že originál znám.) ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Naprosto zbytečný film, ve všech směrech podstatně horší než japonský originál Kairo (2001). Asi nejvíc mě iritovali představitelé omladiny, přehlídka nesympatických kreatur v čele s tak protivnou a nanervylezoucí blondskou, že kdybych s ní ztroskotal na pustém ostrově, hned první den ji zabiju, naporcuju a nasolím do foroty, aby z ní byl aspoň nějaký užitek. Jak se mi najednou stýskalo po tichých nesmělých introvertních Japoncích včetně hlupáka Kawašimy... I děj, ačkoliv rámcově shodný s originálem, působí banálněji, nudněji, nezáživněji a má pitomější finále. Je ovšem dost možné, že tak zklamaně soudím srovnávaje s předlohou, kterou jsem viděl včera. Ale i ona skvostná scéna skoku ze sila, která mě u Japonců tolik uchvátila, je tu jaksi nepůsobivá, odfláknutá, prostě hůř natočená. Ztráta času, do koše s tím, asijský specifický styl u mě vede nad hollywoodskou bezduchou komercí na celé čáře. Malé bezvýznamné plus - štěk pro Brada Dourifa. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

"Hovorím tomu prístup k informáciám.“ – "Ja tomu hovorím nemať babu.“ Wes Craven napísal ďalší zo svojich mizerných scenárov a neskúsený (alebo len slabý) režisér Sonzero mu ho nanešťastie - v produkcii bratov Weinsteinovcov - zrežíroval. Craven však nemá čisté svedomie, pretože sa v skutočnosti jedná o remake japonského hororu KAIRO z roku 2001. Výsledný americký remake (nemýliť s dodnes nesfilmovanou slabou kingovkou o zombíckych mobiloch) bohužiaľ nedopadol tak dobre, ako iné americké verzie ázijských šokov (KRUH, NENÁVISŤ): tempo je väčšinou zvädnuté, herci nevýrazní, ľakacie scény kazené hlúpymi počítačovými trikmi a atmosféra chytí dych až v nečakanom temnom závere. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/902/ ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Elia Cmiral: 1. Goodness of the Girl - Intercooler ,2. Delay the Wait - Overnight Lows ,3. Josh's Secret ,4. Lost Soul in Library ,5. Ghost in Bath ,6. Computer Center ,7. Izzy Deceased ,8. Mattie Walks Home ,9. Stone's Death ,10. Alone With Ghosts ,11. Suicide ,12. Remembering Izzy ,13. Video Diary ,14. Mattie Has a Dream ,15. Leaving ,16. Mattie's Hallucination ,17. Dancing Ghost ,18. Sad and Scared ,19. Phantoms Attack ,20. Printer ,21. Dexter Gets a Visitor ,22. Crazy Ziegler ,23. Wall of Pipes ,24. Mattie's Nightmare ,25. Escape ,26. Not Over Yet ,27. Esto Es Lo Que Hay - Los Amigos Invisibles , ()

Hennesy 

všetky recenzie používateľa

Japonci majú "Kairo", tak si Amíci povedali, že si urobia vlastnú verziu. S peknými hercami (ktorí sa svojou vizážou vôbec nehodia do duchárskeho príbehu), bez tiesnivej atmosféry s očividnými a nie veľmi desivými zábermi duchov a oklieštené, skrátené tak aby sa všetko vošlo do 90 minút. Výsledok nestojí za veľa a síce som originál ešte stále nedopozeral, aj tá pol hodina čo som videl je niekoľkonásobne lepšia ako celý tento film:) Slabučké a úplne neškodné... ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (2)

  • V traileri sú zábery z japonského originálu Kairo - konkrétne scéna padajúceho lietadla, ktorá bola nakoniec pre film prerobená. (ladko)

Reklama

Reklama