Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bartleby Gaines (Justin Long), ktorého priatelia volajú jednoducho „B“, má veľký problém – každá univerzita, na ktorú sa prihlásil, ho odmietla! A nebolo ich málo... No a keďže v rovnakých problémoch lietajú i jeho priatelia a keďže sa jeho milujúci, až príliš starostliví rodičia, ktorí ho považujú za dokonalého „šprta“, ohlásili na skorú návštevu, zrodí sa v jeho mierne strelenej hlave „dokonalý plán“: spolu s priateľmi Rory (Maria Thayer), Handsom (Columbus Short) a Glenom (Adam Herschman) si otvoria vlastnú univerzitu! Ďalší kamarát, uletený skalný fanúšik scifi Sherman Shrader (Jonah Hill), im na dokonalé krytie vytvorí oficiálnu webovú stránku (zatiaľ) fiktívnej univerzity s honosným názvom Southharmonský technologický inštitút, a dokonca nahovorí svojho neprehliadnuteľne vyšinutého strýka Bena (Lewis Black), aby sa vydával za dekana! Obrovskú párty pri príležitosti otvorenia nového školského roka usporiadajú v opustenej budove bývalej nemocnice – a univerzita s množstvom naozaj „špeciálnych“ vyučovacích predmetov, systémom skúšania a hodnotenia výkonov „študentov“ je na svete! A stane sa čosi nepredstaviteľné: „B“ a jeho priatelia si totiž uvedomia, že svoju novú prácu zrejme robia naozaj dobre, pretože na ich univerzitu začnú prúdiť doslova húfy stroskotancov z celej krajiny, ktorých všade inde odmietli a ktorí dúfajú, že práve tu sa konečne budú môcť vzdelávať presne v tom, čo ich baví! A to je obrovská výzva... Inštitút a jeho študenti sa však zakrátko, nanešťastie, stanú povestným tŕňom v oku skutočných študentov a skutočných pedagógov zo skutočných (konkurenčných) vzdelávacích inštitúcií – a mnohých iných... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (258)

Shit 

všetky recenzie používateľa

Tohle je přesně takovej ten prototyp filmu, o kterým se řekne stupidní teenagerovskej, ale stejně se na něj budou všichni koukat, protože to je prostě pohodička film. A nezkazí to ani to jedno hyper mega giga klišé na konci, na který sem se ale připravoval celej film a tak sem to bez větší újmy na zdraví zvládnul celekm v pohodě ()

demented 

všetky recenzie používateľa

Raz by som chcel stretnúť človeka, ktorý niečo takéto nielenže dokáže napísať (písať dokáže kdejaký kretén), ale kto si tie svoje kraviny dokáže aj predať :) resp. odvážlivca, ktorý niečo takéto dokáže natočiť (chlapci z Universalu zrejme tej odvahy majú na rozdávanie). Odmysliac si neskutočne debilný dej, klišé a spôsob degradácie vysokého školstva vo všetkým možných smeroch :), je to celkom pozerateľné a miestami aj vtipné :) ()

Reklama

shyster 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačně slušná komedie. Má snad všechny chyby podobnych teenage komedii, ale ... Soundtrack je fakt vynikajici. Herci v hlavních rolí jsou příjemní a hlavně obstojně hrají (Justin Long je dobry "B" herec, uvidime co v Die Hard IV, jestli postoupi do "Ligy", no a Blake Lively....To je holka meho gusta, proste nadherna...). Fórky jsou povedené, hlavně tu není přemíra vulgárních, úchylných a nechutných vtipu tipu posledních teenage komedií. Režie je nápaditá a nápad taky není špatný (jako většina podobných komedií i zde je řada nelogičtností, ale ty jim dokážu odpustit). Na závěr: Určitě stojí za zkouknutí (samozřejmě to nebudete pouštět na sjezdu filmových intelektuálu). PROSTĚ FILM, U KTERÉHO JSEM SI NÁDHERNĚ ODPOČINUL (a takových je málo) ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Skrátka sa strašne ponižuješ.“ Mám rád Justina Longa, je mi strašne sympatický. V tejto snímke stvárňuje večného smoliara, zvyknutého na podceňovanie zo strany vlastných rodičov. Keď ho neprijmú na vysokú, rozhodne sa, že si s podobne odpísanými, skrachovanými existenciami, založí vlastnú. Klišé sú jedna vec (prekvapí niekoho, že na podvod zlý dekan nakoniec príde a všetko vrcholí v súdnej sieni, kde hrdina predvedie heroický monológ?), no sympatická atmosféra a fajn herci druhá. V smršti podarených postavičiek si každý nájde svojho favorita (kuchár, chlapčenská verzia Carrie Whitej). ()

kurcatovium 

všetky recenzie používateľa

Silně jsem váhal nad hodnocením Odpad! Tak nehorázná, nevtipná a svojí stupiditou do očí bijící nuda se jen tak nevidí. Pousmál jsem se asi 2x za celou dobu, a to ještě spíš naprosté debilitě dialogů. Tragické po všech stránkách, jediné srovnání snese s Gutalaxem. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (6)

  • Hra, ktorú hrajú v jednej scéne, sa volá "Halo". Sú použité ovládače na PlayStation, pritom hra bola vydaná iba pre XboX. (rador)
  • Za povšimnutí určitě stojí to, že jakmile příjde "Šrédr" na seznamovací večírek a přitře se ke klukům u kulečníku a shodí celý stojan s tágy na zem, tak všechna popadají a nikdo je nezvedne. Záhy je v záběru vidět jedno dané zpět a stojan je perfektně usazený, z dalšího úhlu záběru jsou tam už tři! Stihne někdo během filmových pěti vteřin narovnat stojan a poskládat tři tága zpět aniž by byl vidět?! (Rodriguez)
  • Skateboarder, ktorý skočí do bazéna, je profesionál Chad Fernandez. (rador)

Reklama

Reklama