Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bartleby Gaines (Justin Long), ktorého priatelia volajú jednoducho „B“, má veľký problém – každá univerzita, na ktorú sa prihlásil, ho odmietla! A nebolo ich málo... No a keďže v rovnakých problémoch lietajú i jeho priatelia a keďže sa jeho milujúci, až príliš starostliví rodičia, ktorí ho považujú za dokonalého „šprta“, ohlásili na skorú návštevu, zrodí sa v jeho mierne strelenej hlave „dokonalý plán“: spolu s priateľmi Rory (Maria Thayer), Handsom (Columbus Short) a Glenom (Adam Herschman) si otvoria vlastnú univerzitu! Ďalší kamarát, uletený skalný fanúšik scifi Sherman Shrader (Jonah Hill), im na dokonalé krytie vytvorí oficiálnu webovú stránku (zatiaľ) fiktívnej univerzity s honosným názvom Southharmonský technologický inštitút, a dokonca nahovorí svojho neprehliadnuteľne vyšinutého strýka Bena (Lewis Black), aby sa vydával za dekana! Obrovskú párty pri príležitosti otvorenia nového školského roka usporiadajú v opustenej budove bývalej nemocnice – a univerzita s množstvom naozaj „špeciálnych“ vyučovacích predmetov, systémom skúšania a hodnotenia výkonov „študentov“ je na svete! A stane sa čosi nepredstaviteľné: „B“ a jeho priatelia si totiž uvedomia, že svoju novú prácu zrejme robia naozaj dobre, pretože na ich univerzitu začnú prúdiť doslova húfy stroskotancov z celej krajiny, ktorých všade inde odmietli a ktorí dúfajú, že práve tu sa konečne budú môcť vzdelávať presne v tom, čo ich baví! A to je obrovská výzva... Inštitút a jeho študenti sa však zakrátko, nanešťastie, stanú povestným tŕňom v oku skutočných študentov a skutočných pedagógov zo skutočných (konkurenčných) vzdelávacích inštitúcií – a mnohých iných... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (258)

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Chvílemi je to sranda a dá se na to koukat, hlavně ze začátku, ale jinak je to další film "o ničem". Je to spíše marnost natočit film o něčem, co se cítí skutečné, ale přitom to je nemožné. To už je lepší, když si film na nic nehraje. No a čeho mám už celkem po krk, jsou scény typu srdceryvných proslovů plných oblbujících a obhajujích argumentů, o které se Amíci snaží snad v každém druhém filmu. 40% ()

herr_carter 

všetky recenzie používateľa

Staré dobré komediální držky v mladém provedení mi nedávno nabídl Netflix a v rámci naplnění kvót filmového žánru "oddychovka" jsem byl díky tomuhle filmu celkem v pohodě. Bylo vtipné sledovat (párkrát jsem i vyprsknul smíchy) jak si looseři přestavují bývalou psychiatrickou léčebnu na imaginární vejšku a koleje......................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

Reklama

kurcatovium 

všetky recenzie používateľa

Silně jsem váhal nad hodnocením Odpad! Tak nehorázná, nevtipná a svojí stupiditou do očí bijící nuda se jen tak nevidí. Pousmál jsem se asi 2x za celou dobu, a to ještě spíš naprosté debilitě dialogů. Tragické po všech stránkách, jediné srovnání snese s Gutalaxem. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack David Schommer : 1. U-Mass - The Pixies [3:02] ,2. Gravity Rides Everything - Modest Mouse [4:19] ,3. Declare Guerre Nucleaire - The Hives [1:35] ,4. Bole 2 Harlem - Bole 2 Harlem [4:09] ,5. Eleanor Rigby - David Schommer [3:57] ,6. TKO - Le Tigre [3:25] ,7. Where Do I Begin - The Chemical Brothers/Beth Orton [6:31] ,8. Sherman's Way - David Schommer [2:11] ,9. Keepin' Your Head Up - The Ringers [1:49] ,10. Don't You (Forget About Me) - David Schommer [1:57] ,11. Holiday - Weezer [3:23] ,12. Let The Drummer Kick - Citizen Cope [4:17] ,13. To Be Young - Ryan Adams [3:04] ,14. You Think We Suck - Ape Fight [2:19], ()

Slartibarkfast 

všetky recenzie používateľa

Typická americká teen zábava, kterou jsme měli možnost vidět už tisíckrát. Chvílema se člověk směje, chvílema si připadá trapně, chvílema nechápe a zbytek času se nudí. Scénář je docela ubohý, ale je tu alespoň trochu originální myšlenka. Nemůžu říct, že bych tenhle film úplně odsuzoval. Dalo se na to koukat a sem tam jsem se i zasmál. Ale žádná pecka to není. Tuctová zábava ..35% ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (6)

  • Hra, ktorú hrajú v jednej scéne, sa volá "Halo". Sú použité ovládače na PlayStation, pritom hra bola vydaná iba pre XboX. (rador)
  • Ve scéně v úvodu filmu, kdy Bartleby (Justin Long) mluví s Monicou (Blake Lively), se Monice nepřirozeně mění účes. (Pepy)
  • Za povšimnutí určitě stojí to, že jakmile příjde "Šrédr" na seznamovací večírek a přitře se ke klukům u kulečníku a shodí celý stojan s tágy na zem, tak všechna popadají a nikdo je nezvedne. Záhy je v záběru vidět jedno dané zpět a stojan je perfektně usazený, z dalšího úhlu záběru jsou tam už tři! Stihne někdo během filmových pěti vteřin narovnat stojan a poskládat tři tága zpět aniž by byl vidět?! (Rodriguez)

Reklama

Reklama