Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nič netušiaca matka rodiny otvára dvere svojho domu, pred ktorými bezmocne stojí nejaký vysoký chlap s nápadnou dierou v bruchu. Padá na zem a je okamžite prevezený do nemocnice. Tam sa na počudovanie všetkých lekárov jeho zdravotný stav rapídne zlepšuje. Pokojne leží na posteli, keď cez okienko na dverách miestnosti zbadá v čakárni nejakého muža, ako sa naňho díva. Začne zúriť a pokúša sa vstať z postele, čo mu našťastie prekazí doktor zo sestričkou. Úplne sa upokojí, až keď je jeho záhadný návštevník odvedený ochrankou a dostáva sa pred miestneho šerifa. Tomu po hodinách naťahovania povie, čo je zač a čo robí v meste. Tvrdí, že ten pacient je Mikos Stenopolis, krvilačný a zdanlivo nezraniteľný kanibal, a že je potrebné zbaviť sa ho čo najskôr. V priebehu pár sekúnd je v nemocnici brutálne zavraždená jedna sestrička. Lov sa môže začať... (oli.G)

(viac)

Recenzie (81)

Shit 

všetky recenzie používateľa

V prvních 60ti minutách se v Absurd sice dosytosti zabíjí, ale přesto to působí mírně utahaně a zachraňuje to jen špičkovej gigantickej vrahoun George Eastman, kterej si ty svý oběti podává moc hezky. Nicméně to co se odehraje v posledních 30ti minutách to byla úchvatná paráda, podpořená skvěle sednoucí hudbou a perfektním koncem. ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Na první díl Anthropophága nedám dopustit. Druhý díl jsem ale viděl poměrně nedávno a teda řeknu to na rovinu. Nic moc. Což o to gore se drží a Eastman je samozřejmě stejný hovado. A i ta atmosféra se držela, ale prostě už to není ono. On ten ostrov měl něco do sebe. A navíc nějaký postavy mi přišly strašně ubohý. Co mě ale vytáčelo byly naprosto nesmyslné dialogy které naprosto nikam nevedly. Škoda mohlo to být lepší. ()

Reklama

movie 

všetky recenzie používateľa

ABSURD má teoreticky všechny aspekty pořádně masitého trashe, ale bohužel je to režijní a scenáristická fušeřina, která se navíc v efektech nemůže rovnat ani o deset let starším Fulciho snímkům a na svých 96 mintu je to místy až bolestně dlouhé. Hlavní postavou je sice supernaturalní řecký magor a řezník Mikos Stenopolis (apeman George Eastman), ten má ale v některých částech filmu až dvacetiminutové prodlevy mezi jednotlivými vraždami, při kterých mi přetékal kalich trpělivosti a musel jsem se uklidňovat salvami smíchu. S ohledem na to, že zápletka a scénář samotný je absolutní primitiv, nechápu, proč z toho D'Amato alespoň neudělal absurdní nonstop jatka a nechá diváka trpět dlouhymí scénemi, kdy Stenopolis vrávorá po době a hledá další bezbranou oběť. Celkový dojem zlepšuje klasický italo psych funk soundtrack, ale ten je taky na jedno použití. ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Hoci d'Amatov Absurd predchádza povesť extrémne brutálnej, zakazovanej a cenzurovanej snímky, zaradenej na neslávne známy zoznam Video nasty, myslím si, že to s ním vôbec nie je tak zlé a takáto negatívna reklama mu viac prospela než ublížila, nakoľko v princípe ide iba o nevydarenú imitáciu kultových amerických slasherov, ktorá okrem dvoch - troch krvavých scénok v podstate nemá divákovi čo ponúknuť a za iných okolností by asi rýchlo upadla do zabudnutia. Film sa navyše dosť nešikovne snaží nadviazať na o rok staršieho Antropophaga, ktorý sa v konfrontácii s ním javí byť šokujúcejším a najmä originálnejším dielom. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Jednotka sa mi páčila malá sílu v atmosfére opusteného ostrova ale od tohoto som už nič neočakával.Tento film sa od Damatovej tvorby líši,nieje až taký extravagantný aj keď gore tu je ale v prijateľnom stave ale čo som bol vážne prekvapený,že bol celkom bez erotiky.Herci boli keby som ich mal ohodnotiť od 1 do 10 tak im dávam nulu,fakt boli zlí.Príbeh zas nestal za veľa a da sa povedať,že tu ani nebol.Bol plný nedomyslených scén bez žiadnych extra napínavých scén a atmosféra tiež žiadna.Nič výnimočné a ani nič čo by som si dlhšie držal v hlave ako len jeden deň.Chcel som dať 3* ale za to dodrbané finále dávam 2*. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (6)

  • Film bol v Spojenom kráľovstve do roku 1984 úplne zakázaný. V roku 2017 bol vydaný nezostrihaný na Bluray vo Veľkej Británii. (westerns)
  • Film byl umístěn v UK na počátku 80. let na seznam tzv. "videonasties" filmů, tedy filmů zakázaných promítat a produkovat z důvodu zobrazování násilí, brutality, nahoty, sexu apod. Film je v UK stále zakázán a téměř bez šance dostat se někdy na pulty dvd půjčoven či prodejen ... (Flipnic)
  • Film býva označovaný ako sequel o rok staršieho hororu Antropofág (1980), rovnako réžia Joe D'Amato, či veľmi okrajovo ako šiesty diel zombie série, t.j. Zombie 6: Monster Hunter - paralela k Fulciho Zombi 2 (1979). (Kusko.t2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené