Reklama

Reklama

Obávaný bojovník

  • Česko Obávaný bojovník (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Koncom 19. storočia sa malý Huo Yuan-Jia snaží vyrovnať svojmu otcovi a dosiahnuť jeho majstrovstvo v bojovom umení Wu Shu. Jeho najväčšou túžbou je robiť česť svojmu rodu a byť tým najlepším. To sa mu po rokoch tvrdého tréningu a náročných súbojov aj podarí. Povesť majstra bojových umení sa šíri rýchlosťou blesku, ale úmerne s prichádzajúcou slávou rastie i jeho pýcha, tvrdohlavosť, arogancia a povýšenectvo. Správa sa pohŕdavo nielen k svojim obdivovateľom a študentom, ktorí sa od neho chcú učiť, ale aj k vyzývateľom, čo napokon vyústi do tragédie. Keď v súboji bezdôvodne zabije iného majstra, jeho žiaci mu prisahajú odplatu a krutá krvná pomsta padne na celú Huovu rodinu. Zlomený a smútiaci bojovník zmizne na sedem rokov a prejde strastiplnou cestou, aby pochopil podstatu bojových umení a objavil skutočný zmysel boja. Nový bojový štýl mu prinesie úspechy, vedie k založeniu športovej federácie Jin Wu a vyvrcholí legendárnym šanghajským súbojom so štyrmi cudzincami v roku 1910, na ktorý nikto nezabudne. (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 3

Recenzie (405)

Divočák 

všetky recenzie používateľa

Asi jen málo kdo ví, že Obávaný bojovník vlastně není nic jiného než volný remake starého Úderu otevřenou dlaní z roku 1983. Ale pokud byl Úder spíš obyčejnou mlátičkou se silným patriotistickým podtextem, Obávaný bojovník nám vypráví silný příběh arogantního mistra bojových umění, který si musí projít psychickým a fyzickým očistcem, aby konečně nalezl duševní rovnováhu a také ten správný důvod, proč bojovat. Ano, bojové scény jsou úžasné, Jet-li má i v pokročilém věku obdivuhodnou formu a Yuen Woo-Ping má pořád ještě hodně co nabídnout, ale i přes jejich propracovanost slouží spíš jen jako rámec ústředního příbehu, který je v tomto případě "to, o co tady kráčí". Velkým plusem také je, že béčkař Ronny Yu u Obávaného bojovníka neskutečně režisérsky vyrostl, celý film od bojových scén až po sazení rýžových sazenic bezproblémů ukočíroval a ke všemu se mu podařilo vtisknout mu tak specifickou atmosféru, že se z něj pro mnohé diváky dozajista stane nezapomenutelný zážitek. Pokud by nezaúřadoval stříhač a zůstala by linie s Michelle Yeoh, vůbec bych se nedivil, kdyby právě Obávaného bojovníka poslali Číňani vloni na oscary. ()

novoten 

všetky recenzie používateľa

Velkolepě pojatý příběh o tom, že bojovat není vždy nutné, podaný překvapivě s občasnou skrytou symbolikou, nečekaným a silným koncem a hlavně výbornou akcí Jeta Li. V příběhu sice není čistě originálního vůbec nic, ale svižná forma vše vynahrazuje. Na to, že film jako takový trvá jen něco přes hodinu a půl, se toho stane docela dost a divák nestihne popadnout dech. 85% ()

Reklama

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Film jde v tradičních stopách Hong Kongských filmů a můj nejoblíbenější WuShu bojovník posledních let Jet Li ukazuje proč je stále hvězdou. Jeho kreace a bojové umění je perfektní a jeho proměná, na které prakticky film stojí, je bezchybná. Z arogantního pomstichtivého fracka k hrdinovy národa, který je symbolem pro všechny okolo. Pokud opravdu existuje o 40 minut delší verze moc se na ni těším a doufám, že přibudou některé další roviny, který příběh hrdiny národa nabízí. ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Nádherný film. FEARLESS rozhodne není bez chyb, ale životní příběh Hua Yuan Jia je zde vyobrazen překrásným, starým stylem čínských filmů, na kterých jsem vyrůstal a na které moc rád vzpomínám. Narozdíl od TYGRA A DRAKA nebo HRDINY ukazuje život skutečného člověka z reálného světa - žádné skákání po stromech ani létání. Příběh je navíc jištěný takovými jmény jako je Yuen Woo-Ping, Ronny Yu a v neposlední řadě vynikající Jet Li, který se nechal slyšet, že FEARLESS má být jeho posledním ryze čínským, "WuSu" filmem. To mě mrzí moc, ale pořád doufám, že se třeba ještě jednou nechá zlákat. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Shigeru Umebayashi: 1. Opening Title - Wu Shu Jing Shen ,2. Shanghai Fight ,3. Kids ,4. Master Huo's Fight ,5. Kids 2 ,6. Kids 3 ,7. Huo Yuanjia's Theme ,8. Tianjin Fight ,9. Mrs. Huo/Action ,10. Huo Yuanjia and Master Qin ,11. Yuanjia and Qin ,12. Qin Enters ,13. Sword and Fist ,14. Man's Theme ,15. Yuanjia's Sorrow ,16. Mother & Daughter ,17. Yuanjia Falls ,18. Village Flute/Children Play with Dragonflies ,19. Village Flute Solo ,20. Season Changes ,21. Moon Explains ,22. Yuanjia and Moon ,23. A Long Road Home ,24. Jinsun and Yuanjia ,25. Shanghai Fight ,26. Action 5 ,27. Jinsun and Yuanjia 2 ,28. The School Opens ,29. Habanera from Carmen ,30. Hasu - Tea Ceremony ,31. Wu Shu Jing Shen ,32. Tanaka Fight ,33. Final Fist 1 ,34. Final Fist 2 ,35. Fearless Men/Theme of Yuanjia and Moon ,36. Ending - Wu Shu Jing Shen, ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (20)

  • Shidô Nakamura (Anno Tanaka) nehovorí po mandarínsky, ale vo filme musel v tejto reči povedať pár slov. Našiel si preto učiteľa, aj keď režisér mu povedal, že stačí, ak bude iba recitovať to, čo bude počuť. Aby mandarínčine trochu porozumel, začal sledovať šanghajské televízne programy, no o týždeň neskôr si jeden člen štábu všimol, že Nakamura sleduje kantonský kanál, kde sa hovorí po čínsky, nie po mandarínsky. (m.a.t.o.)
  • Při jednom souboji si Huo Yuan Jia (Jet Li) a Anno Tanaka (Shidô Nakamura) na chvíli vymění zbraně. Ve chvíli, kdy Huo vrací Tanakovi jeho samurajský meč, tak činí podle pravidel Bushido – rukojetí k pravé ruce a ostřím k sobě. (Nathaniell)
  • Michelle Yeoh má vo filme malú úlohu, no jej scény boli zo skrátenej, 100 minútovej verzie, vystrihnuté. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (viac)

Reklama

Reklama