Reklama

Reklama

Dobrú noc a veľa šťastia

  • Česko Dobrou noc a hodně štěstí (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rekonštrukcia sporu komentátora spravodajstva stanice CBS Edwarda Murrowa so senátorom Josephom McCarthym, ktorí sa konfrontovali priamo v živom vysielaní... Skutočný príbeh sa odohráva v temnom období mccarthizmu, pomenovanom podľa Josepha McCarthyho, republikánskeho senátora z Wisconsinu, ktorý v rokoch 1953-54 viedol výbor pre vyšetrovanie neamerickej činnosti. Bola to éra poznačená studenou vojnou, jadrovou hrozbou a strachom z komunizmu. McCarthy tieto spoločenské nálady využil, aby v protiústavných vypočúvaniach viedol honbu na čarodejnice a obviňoval ľudí z komunistickej špionáže. Niektorí televízni novinári sa však ani v tejto atmosfére strachu nebáli vyjsť do boja proti štvavým procesom a využili dva dodatky americkej ústavy, ktoré zaručujú slobodu slova a právo na spravodlivý proces. Boli medzi nimi redaktor Edward E. Murrow (David Strathairn), producent Fred Friendly (George Clooney), ich televízny štáb a celé vedenie stanice CBS, ktorá sa postavila za svojich zamestnancov napriek tomu, že škandál jej narobil veľa vplyvných nepriateľov a pripravil ju o sponzorov. (TV JOJ)

(viac)

Galéria (44)

Súvisiace novinky

Clooneyho Dobrou noc a hodně štěstí dostane seriál

Clooneyho Dobrou noc a hodně štěstí dostane seriál

11.11.2022

Taky si občas říkáte, k jakému úspěšnému filmu vlastně ještě nebyla odklepnuta seriálová verze? Zrovna v tomto případě by to ale zřejmě jen málokoho napadlo. Podle nejnovějších informací by se totiž… (viac)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (viac)

Oscar 2006

Oscar 2006

03.03.2006

V neděli 5. března 2006 proběhne v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. Těm letošním bude zřejmě dominovat osmkrát nominované drama o… (viac)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (viac)

Reklama

Reklama