Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový morský záchranár Ben Randall (Kevin Costner) stratil počas záchrannej akcie v zúrivej búrke celý svoj tím. Jeho nadriadení sa obávajú, že po tomto tragickom incidente už nebude schopný náročnú prácu vykonávať, a tak ho napriek jeho vôli preradia na miesto inštruktora vo výcvikovej škole pre mladých adeptov. Ben sa vrhne do učenia jediným spôsobom, ktorý mu je vlastný, a svojimi nekonvenčnými metódami obráti celý výcvikový program naruby. Vie však veľmi presne, čo je v stávke – trúfalí nováčikovia, ktorí sú zatiaľ plní humoru, budú musieť jedného dňa prijímať mučivé rozhodnutia, koho zachrániť a koho nechať zomrieť v rozbúrených vodách. Keď narazí na egoistického plaveckého šampióna Jakea Fischera (Ashton Kutcher), rozpozná v ňom človeka, ktorý má potenciál stať sa najlepším z najlepších. To však len v prípade, že dokáže svoj talent skombinovať s odhodlaním, ktoré táto práca vyžaduje, a vyhnúť sa chybám, ktoré urobil sám Ben. Jake vyráža na svoju prvú misiu do divokých vôd Beringovho mora a po prvý raz spoznáva, aké je to riskovať život svoj i životy ostatných. Popri tom musí zužitkovať všetko, čo sa od Bena počas výcviku naučil, aby sa jeho prvá záchranná akcia nestala zároveň aj poslednou. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (321)

prome 

všetky recenzie používateľa

Prijemny film ale bohulez natoceny podle uz hodne okoukanych americkych schemat akorat enhle snimek byl aspon podporen dobrou kamerou a skvelymi herci. Film hodnotim 4 hvezdickami proto , ze se na nej dalo koukat a nerikal jsem si porad tohle tady uz bylo a mockrat sice par veci bych vypustil ale i tak se mi libil a nenudil jsem se u nej. ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Fajn, je to zaujímavé i dojímavé... ale tých klišé! Hlavným zámerom bolo asi nakrútiť film skladajúci poctu záchranárom, posilňujúci americký kult hrdinov a všetko ostatné sa zbúchalo podľa osvedčených, ale aj ošúchaných pravidiel Hollywoodu. Síce pekný film, no sledujúci presne danú a do bodky predvídateľnú líniu. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Film si našiel mňa, nie ja jeho, ale nakoniec som bol rád, že som mu dal šancu. Costner už dlhšie neprežíva práve vrcholy slávy, ale tento film to čakanie na jeho veľký comeback aspoň čiastočne zmiernil. Ja mu ho z celého srdca prajem. Je dobré, že prevažná časť filmu sa venovala práve výcviku a vzťahom na škole pre záchranárov. Viac záchranárskych scén by už film skôr iba pokazilo, čo sa v záver čiastočne stalo. Zdal sa mi pridlhý a nadstavovaný, no Costnerov osud v závere mi sedel, hoc na začiatku filmu som takýto záver netušil. Počas filmu sa to už ale vytušiť dá rovnako ako to, že Kutcherovo zápästie dostane šancu predviesť sa. "Káčera" ako herca nemusím, ale toto je dokonalý príklad, keď rola niekomu sadne. 70%. ()

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Já to Kevinovi baštil a po delší době (v době uvedení filmu) se opět objevil v něčem jemu šitém na míru. Mám v nesmírné úctě všechny ty chlapíky od jakýchkoliv pobřežních stráží a rescue jednotek, kteří neváhají nasadit kejháky, kdy vám o ten váš už jde... Takže námětově se film trefil do mého gusta. Koneckonců, není to tak dávno kdy jsem si na PC se Sea Kingem CH 124 v záchranářském simulátoru zkoušel vytahovat topící se lidičky z rozbouřeného moře. Já při tom 3x crashnul s mašinou do vln... Naštěstí následoval restart mise a jelo se dál. To ti hoši od Coastal Guard maj pokus jen jeden. Když něco poserou, končí nejen oni sami, ale především vy co se v té vodě už mácháte... --- Ten filmový výcvik mohl být pravda kratší, ale ty akční scény na začátku a na konci opravdu stály za to a mocně mi pumpovaly adrenalin do žil. Já osobně vidím problém v tom, že kdyby hlavní roli nehrál Costner, který svým charizmatem občas přetloukal hluchý scénář asi by jsme tu byli s hodnocením krapet jinde... Tři záchranné vesty. * * * ()

Sofia 

všetky recenzie používateľa

Po všech stránkách průměrný snímek, který sice neurazí, ale taky ničím neohromí. Zajímavé téma o americké pobřežní záchranné službě (dá se tak vůbec Coast Guard přeložit?) bohužel narušené některými naprosto šablonovitými scénami (samotný trénink, vztah Bena a jeho manželky apod.). Jako celek takový horší Top Gun :-) ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (6)

  • Více jak 27 tun ledu bylo navezeno do města Elizabeth pro napodobení prostředí na Aljašce. (D3VIL)
  • Postavu Marka Colbyho ztvárnil plavec Mark Gangloff, vítěz zlaté olympijské medaile z Athén 2004. (D3VIL)

Reklama

Reklama