Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Staří kamarádi z vysoké školy Danny a Carl se potkávají ve virtuální realitě své oblíbené počítačové hry. Z nočních dýchánků se ovšem vyklube něco nečekaného. (Netflix)

Recenzie (91)

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Dvaja černošský priatelia, muži zažijú svoj najlepší sex v živote vo virtuálnej realite vo videohre a nevedia prísť nato, či sú homoklády. Nech je ako chce, politická korektnosť Hollywood ničí a ja k takýmto sračkám o tom, ako sa klátia dvaja kakaovníci aj keď jeden z nich je svojim spôsobom žena, o tom ako zoofilmý černoch kláti ľadového medveďa nebudem určite tolerantný. Už vôbec nie keď v tejto nacisticko-rasistickej epizóde nevystupuje ani jeden beloch muž (áno, mihnú sa dvaja kuchári). Dve vykradnuté epizódy (betatest,USS Callister) doplnené LGBT zápletkou nie sú odpad vďaka hudbe a úcte k sérii Tekken a Soul Calibur. A ak náhodou čsfd raz niekomu udelí titul za homofóba roka, budem nato pyšný. Nech žije rodina a zdravý rozum. ()

David.Darco 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak tu naozaj nerozumiem homofóbnym poznámkam bez hlavy a päty, s argumentačnou úrovňou koňa s klapkami na očiach. Aj frekventovaná téma môže mať zaujímavé spracovanie a tu sme sa dočkali zaujímavého spestrenia a v duchu Black Mirror otvorenia témy, ktorá tu už čiastočne je, ale tie prípady sú skôr kuriózne a zatiaľ v omnoho menšom merítku. Ale táto problematika je v podstate za rohom. Epizóda je skvele vystavaná aj vypointovaná. Má tradične úžasné efekty a štylizáciu počítačovej hry (v určitých sekvenciách), ktorá sa naozaj podarila. Nehovoriac o krásnych lokalitách ako kontraste k sivej realite mesta/predmestia. Navyše s originálnym koncom, ktorý som veru nečakal. Neviem čo viac si priať. Ale rozumiem že pre istú skupinu ľudí bude v určitých témach rozhodnuté skôr, ako vôbec tvorcovia rozohrajú šachovú partiu. Radím ísť aj do tejto epizódy s otvorenou mysľou, pri čom vlastne ani neviem prečo, keďže v rámci tematicky podobných filmov ide skôr o náznaky a niečo ako "silný žalúdok" na to skutočne netreba. Pre mňa jednoznačne najlepšia epizóda série. ()

Reklama

oasismanik 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

!!Nepriame spoilery!!! Asi prvý krát som mal pri Black Mirror priblblý úsmev na tvári takmer celú epizodu. "I Fucked a Polar Bear!" Trochu som sa obával, že to skončí po bitke tradične Blackmirrorovsky tragicky, ale nie, tvorcovia sa s tým vysporiadali s nadhľadom a naozaj majstrovsky a som rád, že aj v poslednej sérií majú ešte stále relatívne originálne nápady. Čiže ak by som mal zhrnúť túto epizodu dvoma slovami: "neškodná blbostička". PS: perfektné lokácie. ()

Sylvanas 

všetky recenzie používateľa

Tohle bylo sice politicky korektní až na půdu, ale s Black mirror to nemělo společnýho skoro nic. Bylo to strašně nudné a bylo mi úplně jedno, jak to dopadne. Možná, kdyby to mělo poloviční stopáž, bylo by to míň utahaný. Už jenom cca 13 minutový! úvod, kdy se neděje vůbec nic zajímavého ani spojeného s moderními technologiemi, jenom sledujeme randící páry a následně nějakou rodinnou párty postav, o kterých nevíme vůbec nic a který jsou nám veskrze ukradený. To jsem myslela, že to ani nedokoukám. Spíš mi to připomínalo takovou afroamerickou telenovelu než díl Black mirror. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Asi som v "Black Mirror" viac zvyknutý na trošku viac thrillerové elementy, no na druhú stranu toto hodnotím ako dobre napísaný príbeh s dobrými postavami. Má to v sebe veľkú dávku duše a pôsobí to uveriteľne. Koniec koncov, musí to byť v tomto smere skutočný zážitok, prežiť si to na vlastnej koži (teda zväčša). Technológiu nám síce už Black Mirror ukázal v starších epizódach, no stále je to spracovanie dobré. A okrem toho sa to veľmi rýchlo vie dostať do hlavy. Uznávam. Je to veľmi ľudské a silné. Takže v mojich očiach stojí za pozornosť. Hodnotenie: B+ ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (4)

  • Epizoda se natáčela v brazilském São Paulu od 18. března do 18. dubna 2018. (IvcaSammet)
  • V této epizodě se opět objevují malá kulatá zařízení, které si postavy umísťují na spánky, aby vstoupili do virtuální reality. Podobná technologie byla použita již v epizodách USS Callister (2017), Černé muzeum (2017) a Krokodýl (2017) například ke hraní her, svědecké výpovědi či extrakci vzpomínek. (hansel97)
  • Hra, kterou dostane Danny (Anthony Mackie) jako dárek, je vyráběna společností TCKR. Jedná se o stejnou společnost, která stála za lékařským objevem umožňujícím cítit pacientovu bolest v epizodě Černé muzeum (2017). Stejná firma také vymyslela systém pro komatózní pacienty, který se používá v epizodě San Junipero (2016), kde se zkratka propašovala i do názvu baru, ve kterém se dvě hlavní postavy pohybovaly – Tucker's (bez samohlásek TCKR). Firma se objevila také v epizodě Zkušební verze (2016), kde je zmíněna na obalu časopisu. (hansel97)

Reklama

Reklama