Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitán Robert Daly své posádce velí s moudrostí a odvahou. Nováček na palubě ale brzy odhalí, že na této vesmírné lodi není nic tak, jak se zdá. (Netflix)

Recenzie (115)

Piri 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Dobrá epizóda, pointa zachytená brilantne. Avšak scifi znalci vedia, že iba DNA na skopírovanie osobnosti nestačí. Toto je veľký zásadný BIG FAIL tejto časti. Vedeli to už v seriáli SG-1. Kto sa to tu mihol, veľký pán šéf z Westworldu.. Ale ako aj poznamenali iní, drvivá časť deja sa odohráva v hre. Čo je aj logické, keď je cieľom ich únik z nej. Len ten je úplne zdecimovaný faktom, že vedomie a charakter len tak neskopírujete slinami z lízanky ani od tégliku kávy. Potom úplne stráca zmysel zápal protagonistov o svoje vyslobodenie. Stačilo by pritom iba poukázať, že keď sa pripojili do siete, systém ich naklonoval a bolo, len potom by pán šéf hry nepotreboval ani to DNA.. Napriek tomu dávam 4*. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pre mňa jedna z najhorších epizód seriálu vôbec. Asi preto, že nedáva také silné posolstvo, ako iné, a asi aj preto, že ja tie star treky fakt nemusím, ani v online či offline hrách, kde sa klonuje identita. Hoci ma oslovila myšlienka, že každý chce byť aspoň vo sne, vo virtuálnej realite, superhrdinom, hoci v bežnom živote mu čašník ani špinavý obrus nevymení. ()

Reklama

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nejlepší epizoda čtvrté série (a pro mě tentokrát jediná, která to tak tak dotáhla na pět hvězd). Super nápad, super záporák a perfektní hlášky, které mě v několika případech úplně odrovnaly. Temnou výpověď o zvrácených lidských stránkách Brooker v této epizodě kombinuje s humorem a odlehčeností takovým způsobem, že ani moc nevadí, že přísnou logiku tentokrát na děj nelze uplatňovat, a že pravidla zdejšího fikčního světa plavou na vodě a vypadá to, jako kdyby se vymýšlela za chodu. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Robert Daly je spoluzakladateľom a hlavným programátorom multiplayer online hry, ktorá ovláda herný priemysel a vytvoril ju na základe svojho obľúbeného seriálu. Posádka lode USS Callister ho však inšpirovala ešte k niečomu. Vytvoril si vlastnú offline verziu hry, kam sa mu vďaka DNA svojich kolegov podarilo dostať všetkých, ktorých nemá rád...Taká milá paródia na Star Trek, tentokrát bez kontroverzného odkazu iba s vystretým varovným prstom smerom k budúcnosti herného priemyslu. ()

Stružák 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Z dílu, kterej začal tak trošku komiksově a na chvíli pokračoval v trošku nudným futuristickým stereotypu, se vyklubala skvělá zápletka s fantastickým záporákem. Je to trošku drama, trošku sci-fi, trošku komedie, trošku parodie a to mě tu ohromně bavilo (byť se normálně tomuhle mixu žánrů vyhýbám a když už, tak ho kritizuju – zvláštní). USS Callister je pro mě určitě jedním ze tří, čtyř nejlepších dílů seriálu. A jen tak na okraj – Cristin Milioti v roli Nanette Cole je roztomilá jak mraky. 😇 ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (15)

  • O 44:48, keď sa monštrum objaví na hrebeni, je počuť ukážku z filmu Vesmírna pechota (1997): "Všetci zomrieme!" (Arsenal83)

Reklama

Reklama