Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitán Robert Daly své posádce velí s moudrostí a odvahou. Nováček na palubě ale brzy odhalí, že na této vesmírné lodi není nic tak, jak se zdá. (Netflix)

Recenzie (114)

IvcaSammet 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Námět sice špatný v žádném případě není a samotná pointa je taky vcelku silná, celkově mi ale vadilo to, že se většina příběhu odehrává právě ve hře. Nějak mi to jako Black Mirror nepřišlo, navíc mi stopáž přišla zbytečně dlouhá. Ve finále mě ale příběh přece jenom chytl, a proto hodnotím čtyřma hvězdičkama. ()

Piri 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Dobrá epizóda, pointa zachytená brilantne. Avšak scifi znalci vedia, že iba DNA na skopírovanie osobnosti nestačí. Toto je veľký zásadný BIG FAIL tejto časti. Vedeli to už v seriáli SG-1. Kto sa to tu mihol, veľký pán šéf z Westworldu.. Ale ako aj poznamenali iní, drvivá časť deja sa odohráva v hre. Čo je aj logické, keď je cieľom ich únik z nej. Len ten je úplne zdecimovaný faktom, že vedomie a charakter len tak neskopírujete slinami z lízanky ani od tégliku kávy. Potom úplne stráca zmysel zápal protagonistov o svoje vyslobodenie. Stačilo by pritom iba poukázať, že keď sa pripojili do siete, systém ich naklonoval a bolo, len potom by pán šéf hry nepotreboval ani to DNA.. Napriek tomu dávam 4*. ()

Reklama

David.Darco 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zatiaľ snáď najzábavnejšia epizóda vôbec. Podobne zábavná bola už len neskoršia epizóda so Cyrus. Ide o skvelo obsadené vesmírne dobrodružstvo zaoberajúce sa seba-uvedomelosťou počítačových, videoherných postáv. Tvorcovia sa pri tom neboja napodobniť vizuál starších vesmírnych dobrodružstiev (napríklad hneď v úvode) ale tak isto skrz jednoduché kostýmy a scénografiu hry a priestoru. Plemons sa tu vytiahol dokonca ešte viac, ako v ikonickom Breaking Bad, čo som vážne, ale vážne nečakal. Perfektné! ()

Milky. 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Všechno jsme v Black Mirror už tak nějak viděli, magory, kopírování lidí do systémů atd, ale tento díl to naprosto přebíjí zpracováním. Logicky to až tak dotažené není a je třeba na to koukat s nadhledem. Parodování StarTreku tomu krásně pomáhá. Ale jinak naprostá paráda. Jen v tomhle jednom dílu bylo víc napětí než ve všech Marvelovkách, DCčkách a a velkých blockbusterech za posledních 5 let dohromady. ()

PeteBuck 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nápad s kópiami, ktoré bude trápiť nejaký vyšinutý mozog, tu v Black Mirror bol - epizódka White Christmas. Samozrejme tým pádom aj úvaha, či umelo vytvorené vedomia je vôbec humánne trápiť a v podstate si s nimi robiť, čo chceme. Ale aspoň to bolo spracované zaujímavým spôsobom. Jednoznačná kópia Star Treku s akýmsi pomrkávaním na Galaxy Quest. Som fanúšikom oboch. Takže ma táto epizódka celkom pobavila. Na druhej strane pozerať na magora, ktorý trápi iných, to už tu bolo a nemám náladu si to zopakovať. Ale musím uznať, že príbeh bol veľmi dobrý a je to rozhodne nadpriemerná časť. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (15)

  • Aaron Paul je veľký fanúšik seriálu a vedomý si toho, že v ňom len zriedkakedy účinkujú herci dvakrát, súhlasil s poskytnutím hlasu pre túto epizódu pod podmienkou, že mu to nebude brániť v tom, aby sa objavil vo významnejšej úlohe v ďalšej epizóde. Paul neskôr stvárnil hlavnú úlohu Cliffa Stanfielda v epizóde 6. série Beyond the Sea (2023). (Arsenal83)

Reklama

Reklama