Reklama

Reklama

Skokan

  • Československo Skokan (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavným hrdinom príbehu je chlapec Sandy, ktorý žije so svojimi rodičmi na pobreží mora. Jeho otec i otcov otec prežili celý svoj život na mori. Aj Sandy je morom a všetkým živým v ňom očarený. Jedného dňa sa Sandy vyberie spolu so svojou kamarátkou a jej bratrancom potápať do zátoky, kde nešťastnou náhodou postrelia mladého delfína. Sandy sa rozhodne ranenému delfínovi pomôcť a privezie ho domov. Neskôr mu dá meno Flipper ... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (8)

whack

všetky recenzie používateľa

Delfíny museli znášať ťažké podmienky sťahovania na miesto nakrúcania na Bahamy v malých drevených debnách. Mitzi, samička delfína skákavého, ktorá hrala rolu Flippera, zomrela v zajatí v delfináriu v Grassy Key dňa 25.6.1971, mala 22 rokov. Diváci by si mali uvedomovať aj tieto faktory a nielen to, čo majú pred očami. Ako rozprávka pre deti je to fajn, ostatným z toho môže smrdieť pokrytectvo – film vodu káže a víno pije. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Pekný dobrodružný príbeh priateľstva medzi chlapcom a delfínom, ktorý vzniká záchranou delfína a nezaniká ani po napätí v rodine. Delfín je zviera veľmi učenlivé, takže tam to ide bez problémov, stačí to len poriadne nastrihať. Chválim a oceňujem, že hl. hrdina, veľmi dobre ztvárnený šikovným Lukom Halpinom, to nemá ľahké, do rúk zadarmo nič nedostane, všetko si musí odmakať a za nesplnené úlohy nesie už ako chlapec zodpovednosť. Keď to porovnám s dnešnými rozmaznanými a lenivými deckami, ktoré napriek svojej drzosti a žiadnej zodpovednosti dostanú všetko, o čo si zažiadajú, tak to má neoceniteľný výchovný charakter. ()

laik_60 

všetky recenzie používateľa

Tak tento film som videl ešte ako školák, kedy som sa (akýmsi zázrakom) dostal aj s tetou do Bundes Deutschlandu. Tamojší ma vzali do kina, "západniarskeho" kina, s potiahnutými mäkkými sedadlami, kýblikom pukancov, a akousi malinovkou vo vrecku so slamkou . Film som hltal očami a dlho predlho o ňom sníval, aj keď som rozumel len každému piatemu slovu. Keď som o ňom doma kamarátom rozprával hneď sme museli na prehradený potok a skúšať všakovaké kúsky vo vode, aj ked delfína nám robil náš domáci pes , vôbec nám to nevadilo. :) ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (4)

  • Delfíniu samičku Mitzie, ktorá stvárňovala Flippera, trénovali manželia Santiniovci vo svojom stredisku na Floride, tak ako aj ostatné delfíny, ktoré sa zúčastnili na nakrúcaní. Zastupovali Mitzie hlavne v scénach, keď sa mala vzpriamene pohybovať chvostom po hladine – Mitzie sa tento trik nikdy nenaučila. (Zdroj: Eurotelevízia) (krasomama)
  • Mitzi, samička delfína skákavého, ktorá hrala rolu Flippera, zomrela v zajatí v delfináriu v Grassy Key dňa 25.6.1971, mala 22 rokov. (whack)
  • Delfínia samička Mitzie (Flipper) sa dožila 14 rokov a je pochovaná vo floridskom delfináriu. Jej hrob je prvou zastávkou pri turistických prehliadkach. (Zdroj: Eurotelevízia) (krasomama)

Reklama

Reklama