Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá agentka FBI Gracie Hartová (Sandra Bullocková) nedostala do vienka ani veľa krásy ani ženské správanie a šarm. Na pracovisku vzrušuje svojich kolegov asi tak ako prítomnosť kopírky. Berú ju ako chlapa, pretože sa nespráva ako žena: pri smiechu chrochtá, pri chôdzi sa kláti a hrozne sa oblieka. To ju však netrápi, jej nesplnenou túžbou je veľký prípad. Namiesto toho však jej vinou pri akcii postrelia kolegu a šéf ju za trest pošle do kancelárie. Snáď by tam už zostala až do dôchodku, keby sa neozval tajomný terorista menom "Občan", ktorý sa vyhráža bombovým útokom na vyhlasovaní MISS USA. A keďže jediná schopne vyzerajúca agentka je na materskej, veliteľ tímu Eric sa rozhodne na odvážny ťah. Nasadí Hartovú ako jednu z kandidátok na kráľovnú krásy. A tak prichádza známy pygmalionoský motív, keď hlavný štylista Victor Manning musí vykúzliť z hrubej policajtky pôvabnú "missku". Zmenená Gracie zapadne medzi krásne kandidátky a zároveň sa snaží prekaziť Občanovi jeho plán. (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (15)

  • Heather Burns (Miss Rhode Island) prišla na konkurz s dlhými hnedými vlasmi. Režisérovi sa páčila, ale veľmi sa podobala na Sandru Bullock (Gracie Hart). Preto ju poprosil, či by si nemohla vlasy skrátiť a nafarbiť na špinavý blond. (U_S_O)
  • Sandra Bullock (Gracie Hart) má dom v texasskom Austine, kde sa filmovalo niekoľko scén. (U_S_O)
  • V trailere je scéna, ktorá sa však do finálnej verzie filmu nedostala. Otec (Edward Herrmann) sa v nej Gracie Hartovej (Sandra Bullock) spýtal, či je lesba. Ona sa zasmiala a odpovedala: "To by som si priala". (U_S_O)
  • Severoamerické tržby byly 106,8 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 212,7 mil. (NIRO)
  • Odpověď Cheryl (Heather Burns) na otázku, jaký je její oblíbený den, nebyla napsána scenáristou, ale byla inspirována skutečnou odpovědí jedné ze soutěžících v Miss USA. (Kamiiik)
  • Sandra Bullock (Gracie Hart) a Benjamin Bratt (Eric Matthews) odehráli všechny vzájemné souboje sami. Kaskadérští dubléři pouze přihlíželi. Bullock v jednu chvíli Bratta nechtěně zranila, když ho měla kopnout do lýtek. (Kamiiik)
  • Chrochtavý smích, který Sandra Bullock (Gracie Hart) ve filmu předvádí, se prý naučila na jedné vesnické zábavě. (lesumir)

Reklama

Reklama