Reklama

Reklama

Austrália, okolo roku 1860. Amerického ostrostrelca Matthewa Quigleya si najme austrálsky rančer, údajne na to, aby ho zbavil divokých psov dingov, ktorí ohrozujú jeho stáda. Američan spočiatku netuší, čo dobytkársky barón Elliot Marston od neho bude požadovať v skutočnosti aby postrieľal domorodých Aborigenov, pretože chce získať ich pôdu. Matthewa jeho požiadavka šokuje a kontrakt odmietne nikdy nestrieľa na nevinných ľudí. Marstona vyhodí von oknom a chce odísť. Marstona, samozvaného vládcu oblasti, to rozzúri a najme si niekoľko zloduchov, aby Quigleyho chytili a zabili. Quigleymu sa podarí utiecť a zachráni aj krásnu ženu Coru, ktorú ohrozovali rančerovi muži. Oboch napokon u seba ukryjú Aborigenovia a pomôžu im. Quigley je spolu s Crazy Corou, ako prezývajú bývalú prostitútku, pred prenasledovateľmi vždy o krok napred... Quigley domorodcom na oplátku pomôže zbaviť sa zabijakov na čele s odporným Marstonom. Toho zabije v čestnom streleckom súboji. Keď ho chcú britskí vojaci zatknúť, domorodci ho oslobodia a on spolu s Corou nasadne na loď do Ameriky. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (82)

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

Tradiční western o boji dobra se zlem v netradičním prostředí. Zjistíte, že: 1) Hrdina nenosí kolty proklatě nízko, neboť přesná muška na velkou vzdálenost vyžaduje zbraň poněkud těžšího kalibru; 2) Ženě, která se mu připlete do cesty, určité projevy šílenství možná dávají sílu k životu; 3) Australští domorodci se ani vzdáleně nepodobají psům dingo, což má pro hrdinu zcela zásadní význam; 4) Padouši si zadělají na velké problémy, když hloupě propásnou příležitost k jeho likvidaci; 5) Finále ctí pravidla žánru ... a pokud jste se v dětství rádi proháněli prériemi Divokého západu - a tahle neškodná úchylka vám zůstala, myslím, že ani australská poušť vás nezklame. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Nenáročný westernový príbeh zasadený do austrálskej buši mi sprvu pripadal ako príliš uvoľnený, neberúci sám seba vážne. Napriek tomu, že je trocha líznutý komédiou, má paradoxne celkom fajnovú atmosféru, priamočiary dej, sympatickú ústrednú melódiu a dvojicu charizmatických hviezd - Selleck, Rickman. Nič svetoborné, napriek tomu krásne pobaví, ako stvorené na sobotňajšie popoludnie. ()

Reklama

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Tenhle western pro mě byl televizní překvapení roku (jenom už nevím jakého - tipnul bych tak 95, možná 97). Odstřelovač na Divokém Západě (vlastně v Divoké Austrálii:)), čestný chlap stojící proti záporákovi Alanu Rickmanovi, ke všemu hrající skvělá muzika (kterou má na svědomí legendární Basil Poledouris).... až na ten klišoidní a úplně jasný závěr filmu a na tu ženskou, která mi tam pořád připadala nějak navíc, jsem se výborně bavil. A o tom to přece je - o zábavě. ()

Dzin01 

všetky recenzie používateľa

Trochu netradiční "australský" western. Píši trochu netradiční, ale sám o sobě je až dost tradiční. Je tu kladný hrdina, kráska v nebezpečí, odporný padouch s bandou poskoků a nebozí domorodci, potřebující zachránit. Jenže vše je vždy o trochu jinak a všemu tomu vévodí střelecké souboje, kdy Quigley (Tom Selleck) střílí na vzdálenosti, na které obyčejní lidé stěží vidí jsou prostě úchvatné. A Alan Rickman je opět třešínkou na dortu skvělé žánrovky. Prostě takhle vypadá film, kdy nefalšovaného westmana pošlete do Austrálie k místním hošanům, kteří si hrají na kovboje. ()

LiVentura 

všetky recenzie používateľa

Quigley a "Valdézova puška", velmi podařený western se skvělým záporákem. Hlavní hrdina doslova vystřílí celou bandu chladnokrevného farmáře, který, jakožto řádný boháč, nemá nikdy dost a likviduje každého, kdo mu stojí v cestě. Jak si originálně a přes půl světa importovat smrt, zeptejte se Marstona.. :-)) ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama