Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojdielny koprodukčný slovensko-nemecký televízny film zo života mladých hokejistov v nemeckých kluboch. Film je dramatickou sondou do zákulisia športu a medziľudských vzťahov poznačených túžbou dosiahnuť úspech za každu cenu. Scenárista a zároveň režisér Dieter Wedel obsadil do hlavnej úlohy poľskú filmovú hviezdu Daniela Olbrychského, no popri ňom uvidíme aj našich známych hercov Vladimíra Müllera a Vladimíra Kratinu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (3)

  • Na filme spolupracoval aj bývalý hokejista Jozef Golonka. V záverečných titulkoch je uvedený v časti odborná spolupráca. (Autogram)
  • Na zimním stadionu v Mladé Boleslavi si němečtí filmaři upravili interiér. Na východní tribuně (u hlavního vchodu) vybourali zeď a udělali dveře, kterými herci ve filmu vstupovali do kanceláře manažera klubu. Po skončení natáčení zeď uvedli do původního stavu. (Ludja)
  • Film se natáčel v létě roku 1986 na zimních stadionech v Mladé Boleslavi a Děčíně. Zahrála si v něm i celá řada místních hokejistů. V jednom ze záběrů se ukáže v rozhovoru s Vladimírem Kratinou i otec současného reprezentanta Romana Červenky, který v té době působil v klubu AŠ Mladá Boleslav. (Ludja)

Reklama

Reklama