Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na konci vskutku ukážkovej kariéry nečaká trojhviezdičkového generála Eugena Irwina (Robert Redford) zaslúžený dôchodok, ale desať rokov za neuposlúchnutie rozkazu pri bojovej misii vo väzení, pýšiacom sa romanticky dvojzmyselným menom Castle (čo okrem známejšieho ekvivalentu „hrad“ označuje i menej poetickú „pevnosť“)! Zakrátko po príchode na toto nehostinné miesto Irwin zisťuje, že plukovník Winter (James Gandolfini) – veliteľ väznice – tu vládne železnou rukou a nevadí mu ani tvrdšie zaobchádzanie s odsúdenými. Hrdý exgenerál sa preto rozhodne spoluväzňom pomôcť v opätovnom nájdení ich hrdosti a ľudskej dôstojnosti. Tento boj na dlhé lakte však vyžaduje veľa síl - a cena, ktorú zaň všetci zúčastnení budú musieť zaplatiť, nie je zanedbateľná... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (298)

Deimos 

všetky recenzie používateľa

DivX/// Obsazení 4/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +výborně vystupňované napětí, téma -docela dlouhá stopáž/// Poslední pevnosti jsem se docela bál. Kvůli vězeňskému tématu, hlavní postavě, délce. Ale možná trošku zbytečně. Zhruba po půlhodině mě film chytl a začal jsem si ho užívat. Fakt zajímavé, hlavně k závěru. Trošku tomu chybý větší spád, ale i tak to bylo zase něco jiného./// Celkem 59%/// ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Tak to aby som išiel baliť.“ – „Tak to aby ste išli baliť.“ Klišé a stereotypná réžia je jedna vec, zaujímavo vyhrotený psychologický súboj dvoch hrdých, neústupčivých mužov, druhá. Práve dominantné výkony skauta Roberta Redforda a zrejme už navždy nedocenenej hlavy rodiny Sopránovcov, Jamesa Gandolfiniho, robí z POSLEDNEJ PEVNOSTI pôsobivú väzenskú drámu. Pôsobivú, ale nie takú výbornú, ako FRAJER LUKE alebo nedajbože VYKÚPENIE Z VÄZNICE SHAWSHANK. Škoda béčkarského akčného riešenia problémov v druhej polovici (streľba, padanie helikoptér), oproti prvej (inteligentnej) polovici je to značný prepad kvality. ()

Reklama

GILLWANDER 

všetky recenzie používateľa

Nie je to druhé vykúpenie z väznice Shawshank (to ani zďaleka) len priemerný film vo väzenskom prostredí, kde sa snažia odsúdení zvrhnúť vládu nespravodlivých. Robert Redford si zahral rolu generála, ktorý túto hodnosť stratil pre svoje prchavé rozhodnutia a tým si vyslúžil desať rokov v chládku. Mark Ruffalo si zahral rolu väzňa a syna kapitánskeho otca, otca ktorý bojoval vo vojne spolu s odsúdeným generálom. Po odmietavom prístupe sa pridať ku generálovi sa takmer stáva volavkou no v čas sa rozhodne pre správnu vec. Obidvaja herci boli vďaka svojím rolám užitočný, hrali slušne a bez pretvárok. Len musím podotknúť herca Roberta Redforda, preto lebo ho nie je často vidieť v takýchto priemerných filmoch. Aspoň priniesol iskru do zatieneného väzenského prostredia. Vo filme mi z hercov vadil iba jeden, hlavný dozorca s nechutným výrazom v tvári spolu s jeho vojnovou zbierkou. Nepáčil sa mi, z jeho výkonu som veru nadšený nebol. I keď po pravde hral ako mal no ale charakterovo bol strašne mimo. Po technickej stránke film nie je zlý. Dĺžka je trochu prehnaná, stačilo to všetko vtesnať do cca 90-100 minút. Veľkolepá dráma to žiaľ už nebude no s privretým jedným okom sa mžeme zhodnúť, že sa na tento film dalo bez nejakých väčších komplikácií pozerať. Ja som osobne spokojný. 60% ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Robert Redford se nám opět po jednadvaceti letech od Brubakera vrací za mříže. Tentokrát jako zásadový, spravedlivý a charismatický generál. Když pozná poměry, které vedení ve věznici nastolilo, začne... Však to dál znáte. Není tu nic originálního, prostě solidní snímek, který vám nic nedá, ale také nic nevezme. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa kvalitný film, ktorý má pár múch. Väzenská dráma. Tentoraz sú väzni americkí bývalí vojaci a vojenskí veteráni, ktorí sa dopustili rôznych trestných činov. Dalo by sa povedať, výborný námet. Ale. Väzenie pre vojakov skôr pôsobí ako zberba tých najťažších gangstrov, kde sedia bieli, čierni, hispánci a podobne. Film má ale celkom dobrý nápad, ale vždy keď sa tam pripletú americké ideály a všetky tie srač*y o dokonalosti, statočnosti a odolnosti Američanom vlastné, tak to veľmi oslabí celkový výsledok. Inak vcelku dobre spracované. ()

Galéria (65)

Zaujímavosti (8)

  • Na začátku filmu prohlásí plukovník Winter (James Gandolfini) o postavě generála Eugena Irwina (Robert Redford): „Můj bože, měli by po něm pojmenovat základnu”. Základna jménem Fort Irwin skutečně existuje a leží v Mohavské poušti. Je však pojmenována na počest generálmajora George LeRoye Irwina. (Coldrex)

Súvisiace novinky

Strašáci nanovo

Strašáci nanovo

24.04.2009

James „Cyclops“ Marsden se vyřádil v několika komediích (a v každé předvedl, že má pro tenhle žánr opravdu talent), ale teď zkusí něco drsnějšího. Nejdřív jej uvidíme v hororu Richarda Kellyho The… (viac)

Reklama

Reklama