Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželku šerifa Matta Morgana - Indiánku Catherie - na ceste do mestečka znásilnia a zabijú dvaja neznámi muži. Na mieste činu však zanechajú sedlo so značkou C.B. Také sedlá používajú na ranči Craiga Beldena, starého Morganovho priateľa. Obaja muži sa už dlhé roky nevideli a Belden sa odvtedy stal najmocnejším a najbohatším mužom v Gun Hille. Morganovu túžbu po spravodlivosti a pomste však nemôže nič zastaviť. (STV)

(viac)

Recenzie (124)

JohnSmith 

všetky recenzie používateľa

Sturgese jsem měl rád, byl to pan režisér. Do toho ikony filmového plátna Douglas a Quinn. Moc jsem se těšil a prvních dvacet třicet minut jsem byl spokojený, pak ale Douglas zadrží Quinnovi syna a tempo spadne na nulu, přicházejí na řadu nudné dialogy. Závěrečná cesta na vlak mě opět potěšila, ale víc jak 65% to není. ()

FireTight 

všetky recenzie používateľa

Nadprůměrný western, který mne udržel v pozornosti především díky postavě šerifa Matta Morgana. Popravdě jsem jeho pomstě neuvěřitelně fandil a doufal jsem, že mu jeho plán vyjde. Nakonec to sice dopadlo tak trochu jinak než jsem čekal, ale i tak jsem byl spokojen. Nakonec však přeci jenom neudělím plný počet, přeci jenom mi na filmu něco lehce vadilo. Možná postoj starého Beldena nebo nejpravděpodobněji naprosto odporný Beldenův syn, který mě neuvěřitelně, ale neuvěřitelně iritoval. ()

Reklama

MrCreosote 

všetky recenzie používateľa

Žánrový průměr, který se zaujetím dokoukáte do konce, po skončení filmu si ale nevybavíte žádnou filmařsky nebo příběhově nápaditou scénu (v první půlce jsem si všiml prapodivného střihu, který způsoboval ztrátu tempa a celý film jenom zbytečně natahoval) . Poslední vlak z Gun Hillu je minimalistický western o pár postavách, John Sturges nicméně nebyl žádným mistrným psychologem, ale "pouze" šikovným řemeslníkem schopným ukočírovat zábavné dobrodružné filmy se spoustou postav a akce. Tady mě zaujali pouze oba hlavní představitelé, kteří dokázali dát mnoha scénám potřebnou šťávu a jejich dialogové výměny patří k vrcholům snímku. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Posledný vlak z Gun Hillu je klasika, ale mne sa pod kožu veľmi nedostala. Napriek tomu, že kráča v šľapajách NA PRAVÉ POLUDNIE a VLAKU DO YUMY, nemá v sebe toľko napätia ani tak dobre prekreslené postavy. Čo je fakt škoda, lebo samotný námet konfliktu dvoch bývalých kamarátov ponúkal solídne možnosti. STRÁŽCA ZÁKONA je miestami podobný ale omnoho lepší... ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,ŠIALENEC!“ ,,OSLOVUJTE SI MA AKO CHCETE.“ __ Po vyše dvadsiatich rokoch kedy som film opätovne videl v súvislosti s úmrtím Kirka Douglasa vo mne znovu ožili spomienky na tento pozoruhodný western. Opozeraná zápletke o pomste za smrť blízkeho je tu skrze dávne priateľstvo dvoch hlavných postáv ukázaná ako dráma s morálnou dilemou, svojou univerzálnosťou a psychológiou postáv približujúca sa takmer k dramatickej divadelnej hre nepotrebujúcej k svojmu vyrozprávaniu výraznejšiu westernovú kulisu. Azda aj pre skvelý slovenský dabing, v ktorom vynikajú Michal Dočolomanský v postave Kirka Douglasa a ešte lepší Štefan Kvietik dabujúci Anthonyho Quinna sa naskytá otázka, ako by mohol byť ,,Posledný vlak z Gun Hillu“ zdramatizovaný do podoby tv inscenácie, kde by sa hlavných postáv zhostili naši obaja spomínaní herci. Uznávaný režisér John Sturges navyše do filmu načrtol aj v danej dobe ešte pálčivú otázku rasizmu. Nepochybujem o tom, že pokiaľ by sa v súčasnosti chystal remake, stačilo by miestami viacej vypilovať scenár a výsledok by sa mohol pretaviť do oceňovaného diela. (1306. hodnotenie, 99. komentár k filmu) ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (6)

  • Natáčelo se od 31. března 1958 do 21. května 1958 v Arizoně a Kalifornii. (BMW12)

Reklama

Reklama