Reklama

Reklama

Pánu učiteľovi z lásky

  • Československo Panu učiteli s láskou (viac)
Trailer

VOD (1)

Idealistický Mark Thackeray si nájde zamestnanie ako učiteľ a dostane triedu plnú nevychovaných a neovládateľných výrastkov. Hoci stále dúfa, že toto zamestnanie je len dočasné, začne pomaly meniť pomery v triede - ku svojim žiakom pristupuje ako k dospelým ľuďom a učí ich, aby sa k svojmu okoliu správali s rešpektom. Keď dostane lukratívnu pracovnú ponuku, bude musieť urobiť zásadné rozhodnutie. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (143)

frashmaker 

všetky recenzie používateľa

2x Poitier za jeden večer je trošku zprasení něčeho tak výjimečnýho. Už to nikdy neudělám. Slibuju.. Nevěřím, že bude ve světě filmu pořád co nového objevovat.. Musím si takovéhle krásné filmy šetřit a dávat si je po malých douškách a né že se takhle předávkuju. Někdy mi prostě naivní film sedne a na to ulepený ocumlaný lízátko se nalepím celým obličejem a nechci se za žádnou cenu pustit.. ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Uz prve minuty filmu, ked pedantny ,,cierny'' ucitel nastupuje do svojej nelahkej ulohy naucit pubertiackych primitivov discipline, ma dokazali dokonale vtiahnut do deja. Vedela som, ze ta konverzacka s detickami, ktore nema nikto rad, nikto im neveri a nevazi si ich, bude zlozita, ale o tom to predsa je. Sidney Poitier je nemozne charizmaticky a jemne narazky mladej studentky dodavaju filmu osobity smrnc. Ak existuje sposob, ako si ziskat mladych buranov, tak je to jedine ten priblizit sa k ich ,,zruinovanemu'' chapaniu. Taktiez mi imponovala sila rasistickych intervalov v jednotlivych scenach: ,,Co ak sa roznesu klebety o tom, ze som siel na pohreb ,,farebnemu''? Co ak...?'' ()

Reklama

klúčik 

všetky recenzie používateľa

V prvom rade ma vždy zaujala pieseň. Kedysi keď som videl tento film v slovenskom znení , naspievala hlavnú pieseň Eva Kostolániová. Na tento film sa nedá zabudnúť, nemohli sme pochopiť, aké pomery to panujú v tej anglickej škole, a čo sa deje dnes v školách !!!!! Výborný Sidney Poitier... Film hodnotím 70%. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Dnešným pomerom trocha šablónovité, zrozumiteľné a doslovné. Takto nejak vychádzal liberalizmus na západe na povrch a musím ale skonštatovať, že úspešne, pretože hlása síce humanisticky nekomplikované posolstvá, ale stále aktuálne. Sidney Poitier bol černošskou hviezdou ako rasovo adaptabilný ideál a nečudoval by som sa, keby aj medzi svojimi nebol ospevovaný len v superlatívoch, lebo sa od nich docela výrazne odlišoval. Videné v starodávne dabingovej verzii, neupravenej z roku 1973, takže som si doprial trochu archaický exkurz do sveta veľkých príbehov. V tomto prípade dozaista! ()

Marius_ss 

všetky recenzie používateľa

Súhlasím, že tento film je trochu zjednodušený a miestami aj trochu, ako tu už bolo viackrát povedané, naivný. Ale nie je taký aj Shawshank, či Forrest Gump ? Podstatné je však posolstvo a pocit, ktorý v človeku zanechajú. A tento film je taký tiež. Je kvalitný, ani sekundu nenudí, a viackrát mi vyčaroval úsmev na tvári (čo u mňa nie je bežne). A to som ho prvýkrát videl až dnes, 55 rokov po premiére ! Všetko ešte umocnil vynikajúci slovenský dabing od ČST (vysiela ho RTVS). Ak sa niekto na tento filmový skvost chystáte, odporúčam tento pôvodný slovenský dabing. Je to zážitok. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (8)

  • Ve filmu se mluví o Cockney. Cockney je slang určité části Londýna, zejména z londýnského East Endu, nebo tradičně pro narozené poblíž kostela Bow Bells. Cockney také běžně označuje výrazný dialekt angličtiny používaný v těchto oblastech i jinde mezi dělnickou třídou domovských krajů. (sator)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (viac)

Reklama

Reklama