Reklama

Reklama

Penny sa bojí

  • Česko Penny se bojí (viac)
všetky plagáty
Trailer

Osemnásťročná Penny Deerbornová (Rachel Miner) má panický strach z áut – ako malá totiž prežila hrôzostrašnú autonehodu, pri ktorej sa mohla len bezmocne prizerať, ako jej ťažko zranená mama (Elyse Mirto) v príšerných bolestiach nekonečne pomaly umiera... Jej terapeutka Orianna (Mimi Rogers) sa rozhodne pomôcť utrápenej dievčine zbaviť sa jej neobvyklej fóbie priamou konfrontáciou s jej najväčším strachom, a tak ju jedného dňa naloží do auta a spolu sa vyberú na dlhú cestu do hôr! Ibaže namiesto želaného uzdravovacieho procesu sa dostaví pravý opak, Pennyina fóbia z áut sa ešte vystupňuje. Obe ženy totiž uprostred ničoho natrafia na tajomného stopára (Liz Davies) – vlastne ho nechtiac zrazia a zrania -, ktorý neskôr odštartuje nemilosrdnú hru s Pennyiným strachom, v ktorej ide o holý život! Vyzerá to tak, že Penny už môže ochrániť - a možno i zachrániť - jedine to, čoho sa bojí zo všetkého najviac... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (65)

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Skvelý, atmosférický horor zo série After Dark Horrorfestu; ročník 2006, disponuje pomerne skromným spracovaním, minimom hercov a slušnou dávkou napätia. Zo začiatku thrillerová road-movie o vydesenej Penny, trpiacou fóbiou z áut, ktorá si so svojou psychologičkou vyrazí na terapeutický výlet, sa začína po stretnutí so záhadným stopárom pomaly meniť na napínavú hororovú hru, ktorá divákovi pripraví viacero výborných, strašidelných momentov. Hoci sa filmu nevyhne ani pár nudných úsekov, nelogickostí a niekomu bude vadiť aj nejednoznačný záver, celkovo ide o veľmi slušne spracovaný počin s dobre vybratým hereckým osadenstvom. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Film jsem si pustil zejména, kvůli čtverkám, které vidím od hororových Fandů.. Jakmile jsem viděl Nálepku Barrandov, věděl jsem, že to bude Hrůza, protože tam pouštějí pouze Braky !.. Atmosférické to sice je, ale bohužél nemastné neslané, nic nového pod sluncem, nic zvláštního neukázali, milionkrát ohraný Námět se spousty Chyb ! Nesedlo mi to, je to škoda.. Tyhle nízkorozpočtové, nenáročné filmy už pro mně nejsou .. ()

Reklama

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

V paměti mi utkvěla asi jen koza Tammi Filor, protože jinak není Penny Dreadful nijak poutavým hororem s umaštěným, ale nemastným vrahem, nepříjemně ukňouranou hlavní hrdinkou a pointou, která snad nemohla být fádnější... a to ve mně chvíli sílilo podezření, že to nakonec bude ve stylu Noc s nabroušenou břitvou , ale nebylo no, čili nelogický, ale šokující konec taky nakonec nebyl:) ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

„Elvine, co se děje? Nemůžu tu trčet celou noc...uááá, chropt, huhl, uch." První pravidlo - dvě ženský se nevydají samy autem do hor. Druhé pravidlo - nevezmou stopaře. Třetí pravidlo - nezavezou ho na opuštěné místo, jak si přál. Čtvrté pravidlo netřeba, páč je to už jedno. Penny je magorka a k tomu na prášcích. Navíc je děsně neposlušná, a tak v podstatě všechno pěkně zaviní. No a dle poslední scény je jasné, že je navíc úplně blbá. Les je fajn, napětí místy dobré a na opuštěné místo je tu dost mrtvol, takže ucházející oddechovka. „Jsem z toho venku! Jsem! Jsem..." ()

Lhurgoyf 

všetky recenzie používateľa

Zoberte si Kingovho Cuja, vymeňte prerasteného bernardína za maniakálneho kapucína, a máte celý dej filmu. Na to, aby takýto slabučký námet bol schopný utiahnuť dĺžku celovečerného filmu je potreba buď a) chytrý scenár (The Cube), alebo b) zručného režiséra (Sam Raimi). Penny Dreadful nemá samozrejme ani jedno. Pozrite si radšej (znova) Hitchera s Rutgerom Hauerom. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama