Reklama

Reklama

8 statočných

  • Slovensko Antarctica (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný príbeh o lojalite a priateľstve sa odohráva na najchladnejšom, najveternejšom a najnedotknutejšom mieste na Zemi. V Antarktíde sa končí obdobie leta. Blížiaca sa obrovská snehová búrka a stav núdze donúti velenie vedeckej expedície urýchlene evakuovať všetky vedecké a meteorologické základne. Týka sa to aj základne, na ktorej pracuje Paul Walker ako sprievodca a psovod Jerry Shepard. Kapacita lietadla však stačí len na evakuáciu ľudskej posádky a na ďalší záchranný let neostáva čas. Na základni musí zostať svorka ôsmich polárnych psov. Jerry opúšťa svojich milovaných štvornohých priateľov v ľadovej divočine s prísľubom, že sa po nich čo najskôr vráti. Tak sa začína jeden z najúžasnejších príbehov o prežití. Je o to silnejší, že vznikol podľa skutočných udalostí, keď svorka psov prežila v mrazivej divočine vyše 170 dní... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (332)

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa

Aj napriek tomu že mam v obľube psiu rasu Husky, filmu nemôžem dať lepšie hodnotenie a jedna sa o bežný film produkcie disney, ktorý nedojme ani veľmi nenadchne. Možno práve výber hlavného herca tvorcom vyšiel a ako tak zahral bravúrne. Dlho som rozmýšlal nad hodnotením ale viac ako 3,5* si film ozaj nezaslúži. Na jeden nudný zasnežený večer, postačí. 3* ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Mark Isham: 1. Eight Below Overture ,2. The Journey Begins/The Crevasse ,3. Storm Coming ,4. The Search ,5. The Rescue ,6. Pulling Through ,7. Fifteen Days ,8. Bird Doggin' ,9. Southern Lights ,10. The Dogs Who Saved My Daddy ,11. Leopard Seal ,12. Ice Bound ,13. The Lamborghini Of Snow Cats ,14. Black Ice ,15. Almost Perfect ,16. My Best Girl ,17. Eight Below End Credits, ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Nerozumel si mi. Ten príbeh nebol o psoch. Bol o mojom otcovi.“ Neviem, či to bolo spôsobené mojou averziou voči umelému prejavu Paula Walkera, alebo tým, že som od zápletky „mladý, zásadový hrdina v snežnom pekle bojuje o život so svojimi psíkmi“ čakal skôr niečo ako bolo kedysi toto či toto. Nakoniec som ale bol relatívne príjemne zaskočený „vážnym“ scenárom. Nie je to tupá hraná disneyovka, skôr príjemné (hoci troška dlhé) remeslo, ktoré ÚDAJNE vzniklo podľa skutočných udalostí (pravda je však VRAJ taká, že podobné udalosti sa v 50. rokoch 20. storočia síce naozaj stali, ale prežilo podstatne menej psov). Frank Marshall, skúsený spielbergovský producent, nakrútil už i horšie (KONGO) a nudnejšie (tiež ľadové PREŽIŤ) veci. Ale i lepšie (ARACHNOFÓBIA). ()

BigDeal 

všetky recenzie používateľa

"Bože, prestaňte trepať o tom, kto chodí s inžinierom a choďte už konečne zachrániť tých psov!" Toto nebol citát z filmu, toto je môj citát počas sledovania filmu, ktorý dokonale vystihuje moje pocity- zatiaľ čo snaha psov o prežitie je napínavá, hravá i dojemná, tá ľudská časť je nudná a film len zbytočne naťahuje. Napriek tomu som bol so snímkom spokojný a posledných 10 minút som pozeral na telku s úsmevom idiota. Vidieť to tak pred 10 rokmi (a keby už vtedy film existoval), možno by to bola moja srdcovka. Takto pekných 70% ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Príjemný rodinný film, v ktorom prekvapivo nejde o záchranu ľudí hrdinskými psami, ako by ste čakali z fotiek a disneyho klišoídnej produkcie. Frank Marshall hrá opäť férovú hru a vedľa detí, ktoré si tu vedľa roztomilých hafanov nájdu aj jednu komickú postavičku (Jason Biggs), nedráždi ani dospelácky intelekt a odpudzovače sentimentu. Jeho množstvo je unesiteľné, herci si v rámci žánru odvádzajú slušný nadštandard. Scény so sólo psami sú zvládnuté parádne a príroda je krásna. Trochu prekáža iba dĺžka filmu - v druhej tretine mu dochádza dych. Ak ale mäknete už len pri pohľade na smutné psie oči, budete to mať za 4*. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (16)

  • Frank Marshall je známý zejména jako producent filmových sérií o Indiana Jonesovi a Jasonu Bournovi, ale Osm statečných je už jeho čtvrtý samostatný počin. (imro)
  • American Humane Association (AHA) tvrdí, že počas nakrúcania filmu mali doslova zbiť jedného z účinkujúcich psov. (Raccoon.city)
  • Na konci závěrečných titulků je také věnování režiséru Koreyoshimu Kuraharovi, autorovi filmu o osmi psech zanechaných na Antarktické základně Antarctica (1983), který zemřel v roce 2002. (Terva)

Reklama

Reklama