Reklama

Reklama

Tanec je môj život

  • Česko Tančím, abych žil (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Vo svojom vychýrenom tanečnom štúdiu na newyorskej Upper East Side učil bývalý slávny tanečník a učiteľ tanca Pierre Dulaine (Antonio Banderas) deti bohatých rodičov základy tanca, swingu a foxtrott – a snažil sa im dať tiež zopár tipov, ako zabodovať v tanečných súťažiach. No jedného večera sa tento jeho značne stereotypný život náhle zmenil – vtedy totiž prichytil neprispôsobivého tínedžera Jasona Rockwella, ktorému však nik nepovie inak ako Rock (Rob Brown), zúrivo demolovať auto riaditeľky jeho školy Augustine Jamesovej (Alfre Woodard). Namiesto toho, aby naňho podal trestné oznámenie, sa s ním však Dulaine porozprával a zistil, že mladík sa cíti extrémne nepochopený a bez akejkoľvek životnej perspektívy... Nuž a keďže takto trpiacich detí je neskutočne veľa, Dulaine sa rozhodol dostať ich z ulice – pomocou tanca! Hoci to chcelo riadnu dávku presviedčania a šarmu, nakoniec sa mu podarilo získať miesto čestného učiteľa tanca na Rockovej škole – jeho noví študenti však ním spočiatku neboli práve nadšení... Oni totiž žijú skôr hiphopom – a nejaké predpísané pózy a figúry im nič nehovoria! No kúsok po kúsku, aj keď sa to zdalo nemožné, sa odlišné svety na opačných póloch katedry začnú pomaly približovať a prelínať: študenti totiž pochopia, že tanec ich naučí mnohému a nielen správnemu držaniu tela a svojmu učiteľovi zase otvoria oči a srdce pre nespútanú energiu a drsnú krásu hiphopu! Spolu sa im potom podarí vytvoriť dynamickú novú tanečnú kombináciu z hiphopu a mixu štandardných tancov, tzv. HipHop-Ballroom - tanec, ktorým by dokonca mohli zatieniť i profesionálnych tanečníkov v prestížnej súťaži o 5 000 dolárov! (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (199)

Eawy 

všetky recenzie používateľa

Neporozumela som tomu nízkemu hodnoteniu. Prečo tak málo? Malo to všetko, čo dobrý film o tanci obsahuje. Malo to úžasných tanečníkov, skvelý soundtrack, pochopiteľný príbeh pri ktorom si užijete, každú sekundu ponúkaného tanca, Antonia Banderasa v hlavnej úlohe. Veľmi dobrú nikým a ničím nerozklepanú kameru. Každá jedna scéna bola zrozumiteľná a jasná. Scenár v poriadku, čo chcete pri tanečnom filme nejaké prejavy?Pripomenulo mi to vlasný venček, chuť tancovania a toho, že v tom okamihu, ste tam iba vy a hudba. Jediné, čo sa mi nepáčilo, bolo niekoľko nepotrebných scén, film by sa o niečo skrátil a mal by ešte väčšiu dynamiku. Inak ale nič. 80% Teach me how to dance.:D ()

Merkin 

všetky recenzie používateľa

Kromě skvěle střiženého tanga nejde ani o nic zábavného, ani o nic objevného, ale ani o nic hlubokého. Humor je čitelný, tanec ve filmu víceméně žádný nevidíme, téma obětavého profesora a ,,proměnlivých" žáků je klišé(v mnoha snímcích mnohem lépe propracované) a na řešení závažných situací si autoři jen hrají(na to je scénář příliš jednoduchý a stopáž věnuje zbytečně mnoho sama sebe planým řečem a poskakování než životu jednotlivců). Jde o hodně podprůměrnou věc, která by se rozhodně dala natočit lépe:) ()

Reklama

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Je to omšelé téma: mezi bandu otrávených, fetujících a na šikmé ploše se vezoucích teenagerů se vydá učitel, který jim nabídne alternativu. Začne je učit společenské tance, hru na housle, ikebanu, pletení, výrobu sýrů...atd. A děcka po počáteční nedůvěře jeho nápad přijmou, skvěle se to naučí, takže ohromí i profesionály a přitom najdou samy sebe a jejich budoucnost je náhle růžovější.____Tahle verze je svižně, i když nijak překvapivě natočená, scény tance jsou opravdu vášnivé a já mám ráda Banderase, proto dávám za tři. /19. 9. 2010/ ()

hazaba 

všetky recenzie používateľa

Přestože to vypadá, jako by se s hudebně tanečními filmy, ve kterých víceméně je vidět stereotyp v podobě hudba Ti pomůže dostat se ze způsobu života, který žiješ, roztrhl v poslední době pytel, dle mého názoru je tento film velmi příjemným, a to z několika důvodů: hlavní postava opravdu žije a opravdu dělá to, co ve filmu (tj. učí děti z veřejných škol tančit), vynikající hudba, výborný výkon Antonia Banderase i mladých lidí, z nichž někteří nejsou herci a scéna(y) s tangem. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $30miliónovTržby USA $34,742,066Tržby Celosvetovo $65,742,529Tržby za predaj DVD v USA $21,076,075 //počet predaných kusov 1,376,520║ v rámci možností to ušlo, až na ten miestami strašne banálny dej, ten to dosť kazil a zbytočne otravoval /40%/ ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (4)

  • Původně Antonio Banderas roli Pierra odmítl poté, co si přečetl scénář a dozvěděl se, že je celý film o tancování. Producenti ho poprosili o pár minut, že mu námět vysvětlí. Potom, co si námět poslechl, zhlédnul dokumentární film na toto téma a setkal se se skutečným Pierrem, roli přijal. (Cheeker)
  • Ve filmu se jako jeden z porotců mihne i Pierre Dulaine. (Karlos80)
  • Dante Basco hrál studenta střední školy, když mu bylo 31 let. (Cheeker)

Reklama

Reklama