Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pete Garrison (Michael Douglas) je agent americkej tajnej služby, ktorý kedysi zachránil život prezidentovi, keď skočil do cesty spŕške letiacich guliek. Odvtedy uplynulo už dvadsať rokov a Garrison, ktorý sa v tajnej služby teší uznaniu i obľube u svojich kolegov, teraz vedie ochranku prvej dámy Sarah Ballentineovej (Kim Basinger). Petov kolega a priateľ Charlie Merriweather (Clark Johnson) mu naznačí, že by sa s ním rád podelil o prísne tajnú informáciu. Než ale k tomu dôjde, Merriweathera zastrelia v jeho dome. Miesto činu naaranžujú tak, akoby sa stal obeťou nevydarenej lúpeže. Prípad dostane na starosť hlavný vyšetrovateľ tajnej služby David Breckinridge (Kiefer Sutherland), ktorý býval Garrisonovým chránencom a donedávna tiež jeho najlepším priateľom. Dlhé priateľstvo však nedávno ukončili jeho podozrenia, že Pete mal vzťah s jeho vtedajšou manželkou. Medzi skúsených agentov prichádza Jill Marinová (Eva Longoria),  nekompromisná, tvrdá, moderná a ambiciózna mladá agentka, ktorú na univerzite školil aj Garrison. Trojica sa spoločnými silami vydáva po stopách vraždy, ktoré vedú až k podozreniu, že niekto pripravuje atentát na prezidenta. A podozrivým nie je nik iný, než Garrison! Zbavia ho funkcie aj služby v Bielom dome, obvinia zo zločinu a vydierajú za údajný ľúbostný vzťah s prvou dámou. Pri pátraní na vlastnú päsť musí sám dokázať svoju nevinu a zachrániť prezidentovi život. V radoch tajnej služby je totiž zradca... (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (8)

  • Na návrzích kostýmů pro první dámu (Kim Basinger) spolupracoval dvorní stylista Jackie Kennedyové Oleg Cassini. (Agatha)
  • Režisér Clark Johnson si sám zahrál postavu agenta, který má velmi důležitou informaci. Dřív než ji ale stačí předat, je nemilosrdně zavražděn. (Siriuss)
  • V úvodní scéně atentátu na Ronalda Reagana jsou použity reálné dobové záběry, v nichž agenti chrání prezidenta vlastními těly. (Siriuss)
  • Filmový konzultant z tajné služby, který připravoval herce na natáčení říkal, že Eva Longoria měla během cvičení střelby vyšší skóre než 90 % jejích kolegů. Longoria získala zkušenosti se zbraněmi, neboť jí otec brával na střelnici. (imro)
  • Thriller debutoval na třetí príčce amerického žebříčku návštěvnosti (21. – 23. 4. 2006) s výdělkem 14,3 mil. dolarů a celkový obrat nakonec překročil jen 36 milionů. (imro)

Súvisiace novinky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (viac)

Reklama

Reklama