Reklama

Reklama

Babylon 5: Legenda o strážcoch

(TV film)
  • Česko Babylon 5: Legenda o strážcích (viac)

Obsahy(1)

Píše se rok 2264, války skončily a začala nová éra průzkumu Vesmíru. Byla založena Mezihvězdná Aliance aby udržovala mír mezi všemi národy, včetně Země. Strážci jsou elita ozbrojených sil, rekrutovaní z nejlepších mladých mužů, chytrých a oddaných všem rasám. Spojují nejvyspělejší techniku cestování prostorem s ideály a ctnostmi starověkých rytířů. Při své misi se setkávají s neznámým mimozemským národem, jehož obrovská smrtonosná síla je mnohem větší, než kterákoliv jiná síla, která se vyskytovala na Zemi nebo v jiném světě Mezihvězdné Aliance. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (20)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Trochu rozporuplné, ale pre fanúšikov B5 nutnosť. Nové postavy, nové úlohy, nové lode, ani zmienka o stanici B5, ostal iba G'Kar (ktorý vo všetkých predchádzajúcich filmových spracovaniach zasa chýbal) a rasy babylonského univerza. Keď dôjde k acii, je to už viac ako solídne kafe - televízny film sa môže oprieť o zdarilé efekty, atraktívne vesmírne súboje či sympatickú posádku, ktorá sa snaží vymotať z problémov. Po vymotaní sa ale film prekvapujúco končí a ostáva po ňom iba pachuť niečoho nedotiahnutého, pretože film pôsobí iba ako epizóda, resp. ako nedokončený pilot seriálu. ()

Luk Skywalker 

všetky recenzie používateľa

Sice zde byl více využit potenciál filmu než v Třetím prostoru a Řece duší, ale hodnotově to lepší nebylo. Podle úvodních titulků to vypadalo na neuskutečněný spin-off, ale příběh je zde uzavřen a spojení s Babylon 5 je jen účast G'Kara a "vesmír" Babylonu 5. Zajímavá byla obrana lodi přes virtuální realitu, ale v praxi si nějak nedokáži představit, že by to tak fungovalo, to by byla makačka jak v posilovně. ()

Reklama

LakiyL 

všetky recenzie používateľa

Ďalší črep z vesmíru Babylonu 5, ktorý uzrel svetlo sveta. Niekedy netreba za každú cenu točiť nové a nové diely, resp filmy. Seriál skončil (pre mňa) doslova výborne a tieto filmy mi celkový dojem zo seriálu nekazia, no načo ich točiť keď sa vydávajú straight to dvd? To sa ale nesťažujem a aspoň mierne som si pripomenul starý dobrý Babylon 5 a najmä G'Kara :) ()

BMAJTZ 

všetky recenzie používateľa

Od zacatku se to zda byti uplne mimo celou B5 serii a vlastne taky je. Je to proste o necem uplne jinem s nekym uplne jinym a je to naprosto desne. Tohle jsem od jmena Babylon 5 necekal. Nektere veci v tomhle filmu mi prisly naprosto smesne a naprosto mimo misu tak treba co to bylo za utocny mod dane lodi ten vyznel naprosto trapne a v celkovem pohledu strasne neefektivni. Ale to je jenom jedna vec a ne az tak filmova jako spise scenaristicka ale trapnych scenaristickych momentu se dockame od zacatku do konce vice. Herecke vykony to je kapitola sama pro sebe proste jim to nezerete a oni se ani nijak zvlas nesnazi. Smula tohle je proste kandidat na otres a vlastne spatny vtip s krasnym jmenem B5. A to mam Babylon 5 jinak opravdu rad. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa ešte väčšie sklamanie ako nudný Crusade. Nečudo, že tento pokus o ďalší Spin-off Babylonu 5 to dotiahol len k pilotnej časti. Nové postavy, zápletka a ani divný vizuál sa mi vôbec nepáčili. Jednu hviezdičku dávam za charizmatického G'Kara, ktorý môže čítať telefónny zoznam a pôsobí to ako vzrušujúce filozofické kázanie. 3/10. ()

Galéria (9)

Reklama

Reklama