Reklama

Reklama

Koník Hrbáčik

  • Slovensko Ivan a jeho zázračný poník (viac)
Animovaný / Rodinný / Fantasy
Sovietsky zväz, 1975, 62 min

Ivana učili rodičia aj bratia, aby celý život konal iba dobro. Keď sa vybral do sveta, pomohol lietajúcemu koňovi. Ten mu z vďačnosti venuje čarovné rybárskej prúty a zázračného poníka, ktorý mu bude vždy nablízku a nikdy ho neopustí. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (19)

J.J.1972 

všetky recenzie používateľa

Krása! Okrem iných predností (príbeh, animácia, hudba,...): J.Krónerom neuveriteľne nadabovaný cár, so všetkým čo k tomu patrí...hlas, smiech, intonácia, nálada - jeden krááásny koncert!!.... jediná chybička: celý preklad do slovenčiny mohol ešte pred nadabovaním prebásniť niekto kto má naozaj talent (viď napr. Princezná so zlatou hviezdou).... no aj v ruštine to má svoju originálnu "spevavú melódiu" :) odporúčam tiež pozriet! ()

Skuby47 

všetky recenzie používateľa

Občas se stane, že i televize má své světlé dny a potěší nás. To se podařilo slovenské televizi uvedením této půvabné staré pohádky, která zůstala dodnes v paměti mých dětí i mne. Srozumitelný je dobrodružný příběh složený ze střípků několika pohádek i krásná animace, která je typicky ruská - odlišná od americké, japonské i naší. Potěšil starý dabing, i když některé veršíčky trošku pokulhávaly. Myslím, že nejen pamětnické generaci, ale i dnešním dětem by se tento klasický pohádkový filmeček mohl líbit. Moje vnučka byla nadšená, stejně jako já.. ()

Reklama

chrispe 

všetky recenzie používateľa

Nolstalgie z dětství, kdy jsme si tuto pohádku pouštěli s bratraci a sestřenicí snad pořád. Tehdy mi stačilo k extázi snad jen to, že tam byli koně :) ne... je to krásný příběh a velrybu, fénixe a konečné kotle mám vryté do šedých buněk mozkových... takže to pro mě je něco výjimečného. Ráda se podívám i dnes. ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Bál som sa tohto návratu, no úplne zbytočne. Rovnako kúzelné, ako som si pamätal a reakcie môjho potomka (a pár dní po sebe nasledujúce opakovačky z jeho podnetu) mi potvrdili, že Koník Hrbáčik nestarne, naopak, stáva sa neopakovateľnou klasikou. Zaslúžene. (len ešte si tak zohnať ruský originál, pretože krkolomné rýmy v slovenskom dabingu kazia poéziu toho celého) ()

javlapippi 

všetky recenzie používateľa

Magické kopytníky zasahujú do životov mužíkov, bojarov aj samotného cára vo veršovanej rozprávke obohatenej a spevmi aj tancami. Hlavný chlapčenský hrdina Ivan dostáva nesplniteľné úlohy od rozšafného postaršieho monarchu, ktoré sa mu darí plniť s pomocou fyzicky deformovaného a mierne somároidného koníka až kým všetko nedospeje do zdarného konca. Prvýkrát som to videl niekedy v škôlke v hlbokých osemdesiatych a už vtedy ma ohúrila skvostná animácia. Po štyroch dekádach to veľa zo svojho čara nestratilo a zásluhu na tom má aj vynikajúci slovenský dabing (Tarageľ, Kroner, Grúberová, Letko). Štyri rany brezovou metlou. ()

Galéria (25)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené