Reklama

Reklama

Maraton

Trailer

Obsahy(1)

“Na pastvinách v Serengeti v Tanzanii žijí ve skupinách býložravá zvířata...” a mladý korejský autista Cho-won má z nich nejraději zebry. Možná právě proto rád běhá, ale jistotu nemá ani jeho matka, která se o něj stará a z počátku i trénuje. Třetí místo jejího syna v závodu na 10 km pro hendikepované, pro ní není dost a maratón zaběhnuty pod 3 hodiny je opravdová výzva. Divák se musí nejprve vyrovnat s přístupem nového trenéra, projít přípravou a těžkostmi než se může postavit na start Chuncheonského mezinárodního maratónu. Pokud se tam přes veškeré obtíže dostane, měl by se zeptat, a ne jen sám sebe: „Co moje nohy ?“ a možná že uslyší „Milión dolarů !“ (Mantis)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (119)

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Krásny a citlivý film plný krásy, nádeje, lásky, zúfalstva, odhodlania, smútku, pochopenia, nepochopenia a víťaztva. Toto všetko umne zmiešané a ako čerešnička na torte je neskutočný Seung-woo Cho, ktorého "autistický" výkon je niečo neuveritelne uveriteľné (a to mám rád aj Hanksa aj Hoffmana). Vážne som nadšený a verte, že sa dnes budem na svet usmievať. Ešte doplním, že aj keď je v podtitulke písané drama, režisér pár krát atmosféru uvolnil komickými vsuvkami a pri jednej som od rehotu plakal asi dve minúty(!) a to už sa mi veeeľmi dlho nestalo. Hold nieje slza ako slza. 100% ()

July 

všetky recenzie používateľa

Výborný film, kterému nechybí vtipné momenty ani chvíle velkého emocionálního napětí (scéna v metru mě téměř přiměla k slzám, a to jsem jedna z těch, kteří ani jako děti vůbec necítili potřebu uronit slzu u E. T. Mimozemšťana). Hlavní představitel zvládl roli autistického Cho-wona úžasně, až to bralo dech. Nesmím opomenout zmínit ani krásnou hudbu. Je škoda, že se k nám v záplavě mnohdy brakových amerických snímků nedostanou podobně nádherná díla neamerické kinematografie. ()

Reklama

Hees 

všetky recenzie používateľa

Príbeh filmu Malaton (Marathon) si samozrejme získa ľudí svojou priamočiarosťou. Vo filme sú dve vyvrcholenia, ktoré ukazujú vzťah hlavného hrdinu autistu Cho-won(a) k trénerovi a matke. Tieto vyvrcholenia dokážu rozľútostiť hlavne diváka, ktorý sa ponoril do príbehu. Samozrejme divák podvedome podobnú situáciu môže očakávať a preto sa ho to nedotkne dostatočne. Výkon Seung-woo Jo (hral Cho-wona) je naozaj impozantný a zaslúži si absolutórium. Film teda jednoznačne hovorí (ukazuje), že ľudia s podobným osudom, ako má hlavný hrdina majú svoj život, svoje sny a to čo chcú dosiahnuť a žiaľ nám ostatným to nemusí byť na prvý pohľad jasné čo to je. Vďaka vyvrcholeniam a úžasnému výkonu hlavného hrdinu môže aj takýchto "jednoduchší" príbeh, ktorý ide priamo na bránku (rozplakať človeka) zožať úspech u divákov ako som napríklad ja. ()

balone 

všetky recenzie používateľa

Silné drama o autistovi, jenž se díky běhu stává "normálním". Ono to ani neni o jednom člověku, ale spíše o té "nemoci", jak jí cítí nejbližší a jak to cítí okolí. Určitě velmi zajímavý pohled. Film měl i pár humorných pasáží, jako třeba "fart outside" atd. Nedivil bych se, kdyby Seung-u Jo dostal Oskara za svůj výkon, to by však musel Malaton být americkým filmem. 85% ()

tombac 

všetky recenzie používateľa

Velmi příjemný a nevtíravě dojemný snímek, jenž se zčásti odehrává ve sportovním prostředí, ale není tak o sportu, jako o tom, že i autistický chlapec může s podporou blízkých lidí překonat hranice, pro většinu lidí nepřekonatelných. Opravdu krásný a silný film, který vás vtáhne do sebe a v několika momentech i okouzlí. Asi nejlepší kousek, co jsem kdy ve spojitosti se sportovním prostředím viděl. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (1)

  • V autobuse si Cho-won (Seung-woo Cho) kreslí na predlaktie číslo 42195. 42,195 kilometra bola dĺžka maratónu. (Sticks)

Reklama

Reklama