Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rád spomína na to, aké „to“ bolo prvýkrát. Existujú však výnimky, ktorým zoznámenie so sexom tragicky nevyšlo... Medzi ne nepochybne patrí aj sympatický štyridsiatnik Andy Stitzer (Steve Carell), ktorý pracuje v sklade, vášnivo rád zbiera komixové postavičky - a čo sa týka sexu, je úplne neskúsený! Keď sa pravdu o jeho „nevinnosti“ dozvedia jeho kolegovia, pochopiteľne sa stane ideálnym terčom ich posmechu. Vzápätí sa mu však rozhodnú pomôcť a pripravia preňho špeciálny „školiaci kurz“, ktorého cieľom je jediné: strata Andyho panictva! O niektorých veciach je však zjavne ľahšie hovoriť, než ich zrealizovať... Tak alebo onak, Andy má ešte nádej na pozitívnu zmenu: jeho prehlbujúce sa priateľstvo so sympatickou Trish (Catherine Keener) by totiž časom mohlo prerásť do niečoho hlbšieho. Lenže... Skúste svojmu dievčaťu priznať, že ste v tomto veku ešte panic! Veď niektorých sa to ťažko hovorí už po prekročení dvadsiatky... A čo potom v štyridsiatke!? (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (488)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Keby tu bolo trochu menej sprostosti, mohla to byť vydarenejšia komédia s romantickými prvkami. A hlavne to mohlo byť kratšie. Dobré vtipy sa dajú nasekať aj do 90 minút a keby to zobrali štýlom hláškovania namiesto ukazovania holých ceciek, čo vtipné vôbec nebolo, tak by určite urobili lepšie. Inak ženské obsadenie za to naozaj stálo, a to vo všetkých vekových kategóriách. Naopak, Steve Carell bol vynikajúci v The Office, lenže toto bol trocha krok vedľa. Kadencia vydarených žartov bola tak raz za 20 minút. Dosť slabé. ()

Tomco 

všetky recenzie používateľa

nepozerajte sa na hodnotenie a urcite chodte do toho!!! pre mna obrovske prekvapenie. zmes toho najlepsieho humoru, podotykam bez akejkolvek trapnosti a v hlavnej ulohe fantasticky steve carell... este teraz nemozem uverit, ze cele dve hodiny som ani raz nepocitil nutkanie nad tym kolko minut ostava do konca. zabavne, mile.. odporucam! ()

Reklama

CheGuevara 

všetky recenzie používateľa

Apatow je pašeráků král a 40 let panic je jeho nejlepším kontrabandem. Propašovat do takto obhroublé komedie existencialní problémy s dospíváním, tak to si žádá schopnosti ostřílených mexických pašeráků drog. Navíc přitom Apatowův pohled na věc není ani trochu povrchní, ale naopak dokáže jasně a věcně pojmenovat zakopaného psa. V tomto ohledu brilantní. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Carellova prvá vlastná sólovka naplno predstavila jeho prednosti. Dokáže byť neskutočne vtipný aj v extrémne prehnaných komických scénach (scéna s depiláciou je bombová) a zároveň prirodzene pôsobí aj vo vážnych, vďaka čomu dokonale funguje romantická línia. V dnešnej politicky korektnej dobe poteší množstvo jak sprostých tak nekorektných vtipov. Dnes by už asi kopa dialógov do mainstreamovej komédie neprešlo. Veľkým kladom sú aj dobre napísané a obsadené vedľajšie postavy troch kamarátov. Film je doslova natrieskaný množstvom budúcich hviezd, ktoré stihnú zažiariť aj v krátkych výstupoch. Mihne sa tu dokonca aj Jonah Hill alebo Kevin Heart a to nehovorím o mnohých Carellových kolegoch z The Office. Len sem tam mi nejaký vtip pripadal prehnaný. Najväčšou slabinou je naťahované finále v ktorom sa ústredný pár nepochopiteľne poháda v umelej hádke, aby sa film povinne pred happyendom zdramatizoval. To už som sa fakt modlil, aby sa to čím skôr skončilo. Vyústenie línií všetkých postáv je našťastie uspokojivé na to, aby zahnalo rozpaky z naťahovaného záveru. Celkovo to je ale vysoko nadpriemerná komédia, ktorá celkom trefne nahliada na vzťahy medzi mužmi a ženami z mužského pohľadu a aj po rokoch ma rozosmiala. 7/10. ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Nejlepší na filmu je, že má-li nějaké poslání, netýká se ani tak sexu, respektive, že ukazuje, že i být ve 40 panic je fajn a že nepřítomnost či absence sexu v životě není žádná tragédie. Asi se do toho motám. Děsil jsem se stopáže, ale nakoenc to bylo dost v pohodě, bez extra hluchých míst, což mě překvapilo. Naštěstí na vás film valí jednu epizodickou scénu a postavy za druhou (hodinové dvacetirande, trhlá Elizabeth Banks, naprosto úžasná část s neméně úžasnou Leslie Mann, dcera Catherine Keener nebo šéfka hlavního hrdiny). Je to zábavné, je to pochopitelné a srozumitelné, ač vulgární a trhlé, tak přesto dospělé. Jen ten vlasový závěr mi ten film skoro skazil. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (27)

  • 25-milionová produkce zaznamenala nečekaný úspěch, když za první tři dny (19. -21. 8. 2005) promítání diváci zanechali v pokladnách amerických kin 21,4 mil. dolarů. Po měsíci promítání se film stal třináctým v tomto roce, který v tržbě překročil magickou hranici 100 milionů. (imro)
  • Steve Carellovi bylo při uvedení filmu 43 let, hraje 40letého panice. (don corleone)

Súvisiace novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (viac)

Ďalší všemohúci smrteľník

Ďalší všemohúci smrteľník

27.08.2005

Keď sa reportér Bruce v podaní Jima Carreyho na krátky čas vžil do kože Boha, štúdiu Universal Pictures to celosvetovo vynieslo 485 miliónov dolárov. Že je na ceste pokračovanie neprekvapí nikoho, no… (viac)

Reklama

Reklama