Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezpečnostný počítačový špecialista Jack Stanfield (Harrison Ford) pracuje pre banku Landrock Pacific. Kariéru a reputáciu si vybudoval navrhnutím toho najefektívnejšieho bezpečnostného systému, ktorý banku chráni pred hackermi. Táto prestížna pozícia mu zaručuje bezstarostný a pohodlný život s manželkou Beth (Virginia Madsen) a dvoma deťmi Sarah (Carly Schroeder) a Andym (Jimmy Bennett). No každý, aj ten najmodernejší bezpečnostný systém má nejakú slabinu – a slabinou Jackovho systému, s ktorou vôbec nerátal, je on sám! Prefíkaný zločinec Bill Cox (Paul Bettany) totiž sledoval a študoval Jacka a jeho rodinu temer celý uplynulý rok. Monitoroval ich mailovú komunikáciu, odpočúval telefonáty a analyzoval ich „dennú rutinu“. Zistil si mená kamarátov Jackových detí, lekárske záznamy celej rodiny a dokonca i identifikačný kód pre stanicu, ktorá dozerá na bezpečnosť v Jackovom susedstve! Bill skrátka monitoroval každú stránku Jackovho života - a je pripravený túto „investíciu“ zúročiť! Spolu s tímom žoldnierov sa zmocní kontroly nad domom Stanfieldovcov a z Beth a detí urobí rukojemníkov v ich vlastnom domove! A Jacka núti nájsť slabé miesto v ním navrhnutom bezpečnostnom systéme a ukradnúť z banky Landrock Pacific 100 miliónov dolárov... Netuší však, že si na tento „biznis“ vybral nesprávneho muža! (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (277)

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Důchodce Ford zachraňuje rodinu a má asi nejloajálnější sekretářku v galaxii, když vezmete v potaz, že ji z jejího pohledu, v podstatě sexuálně obtěžoval, vyhodil z práce, pak se jí vloupal do baráku a ona s ním bez keců jede vstříc lupičům zabijákům. Paul Bettany je úplně debilní záporák. Nejenže neměl vůbec propracovanej plán, ale Ford na něj celej film úplně sere a on jeho rodině nejenže nic neudělá, ale ještě střílí svoje noshledy. Přesto to byla zábava, já si odpočal a fakt jsem Harrisonovi fandil ať toho psa najde. ()

MATADOR 

všetky recenzie používateľa

Snažím se přenést přes nudný pocit rozjezdu. Protože ten začátek je vážně bída, pořád někdo něco kecá a nic z toho. Potom mi konečně svitlo světlo naděje a začalo to mít pořádné grády, i když zase ne tak veliké. Konečně se potom dá hlavní hrdina do díla a je konečně na co koukat, ale nechápu tvůrce, že nevysmyslí něco nového. Protože Firewall je jako mleté maso, z takovými filmy to jde vážně z kopce. A i to omleté maso už přeci po několikátém omletí nechutná, jestli vůbec. Stejně tak jako je to s tímhle filmíkem, párkrát a dost. Ale alespoň děkuji za známé tváře ve vedlejších rolích. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Na to, aké neuveritelné velké klišé je tento film, som sa pri ňom bavil skoro až královsky (no to zas až nie). Pri takejto blbosti je velmi doležitá zručnosť režiséra upútať aj slabším príbehom a udržovať nás aspoň v akomsi umelom napatí (všetci vedia ako to skončí). Loncrainovi sa to aspoń v mojom prípade podarilo. Záživnejšie ako podobne ladený cellular. V tomto žánri vlastne nejde o nič iné, len primeť diváka aby sa nenudil, čo sa v tomto prípade podarilo. ()

Richie666 

všetky recenzie používateľa

Výhodou tohoto snímku je, že tu obrovskou nudu, která jej provází v jeho první polovině, dokáže v polovině druhé docela slušně eliminovat a zanechá tak o něco lepší dojem, než by si zasloužil. Jeho nevýhodou je pak všechno ostatní - jedná se totiž o jedno velké klišé. Samotný příběh už být otřepanější snad ani nemohl, až na psa s GPS v obojku zde nenajdete vůbec nic nového; Harrison Ford svoji roli odchodil jako nějaký začátečník a co se týče hudby, Massive Attack asi moc důvodů k radosti z účinkování v této patlanině nemají... ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Harrison Ford je vzorný a bohatý otec "dokonalej rodiny" a teraz o ňu musí bojovať... Americká thrillerová pásovka, ktorá si viacej požičiava, než prináša. Prvá polovica silne rutinná, nezáživná a naťahovaná. Druhá polovica sa príchodom zvratu, ukradnutého z nemenovaného thrilleru s Melom Gibsonom zdynamiční a strieda dobré scény s klišé "poistkami". Harrison hrá Harrisona, záporák Paula Bettanyho je prekvapivo jednorozmerný. Ostatní sú iba do počtu. Celkovo relatívne zábavná, miestami napínavá a miestami nechcene smiešna žánrovka. Osobne ma v záverečnej sekvencii potešilo staré auto a preslnené vidiecke lokácie - jednak hrejivá nostalgická spomienka na Hitchcockove dobrodružstvá a tiež príjemný kontrast k predchádzajúcemu hi-tech vizuálu (modré filtre). Za ten posledný záber to proste nemôžete odsúdiť :-) ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (11)

  • Na otázku, co by dělal, kdyby jeho dítě bylo v ohrožení - jako je tomu v případě postavy Jacka Stanfielda (Harrison Ford) - Paul Bettany (Bill Cox) odpověděl: "Film je samozřejmě film, ale nedávno se mi v Kanadě stalo něco, co mi podobnou situaci vzdáleně připomnělo. Nesl jsem svého syna v takovém tom batohu na břiše a přecházel jsem silnici, kdy se proti nám najednou strašně rychle vyřítilo auto. Zareagoval jsem úplně podvědomě a otočil jsem se k němu zády s tím, že dám synovi o dvě desetiny vteřiny víc, než zbývá mně. V tu chvíli jsem se cítil jako člověk, kterým jsem vždycky chtěl být. Říkal jsem si, jak je krásné, že můžete někoho takhle milovat. A zároveň jsem věděl, že by mi nedělalo žádný problém spáchat vraždu. Řidič zastavil sotva pár centimetrů, možná milimetrů od nás a já mu zkusil rozbít sklo, abych ho mohl vytáhnout ven a umlátit k smrti za to, že tahle ohrozil moje dítě. Cítil jsem zároveň neskutečnou lásku a neskutečnou nenávist." (NIRO)
  • Původní název filmu byl „The Wrong Element“, ale když jeden z herců ve vedlejší roli začal snímce říkat „The Long Elephant“, producenti raději vymysleli „Firewall“. (imro)

Reklama

Reklama