Reklama

Reklama

Čakaj, kým sa zotmie

  • Česko Čekej do tmy (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Ztlumte světla, zkontrolujte řetěz na dveřích a připravte se na mrazivý thriller. Na scénu vstupují dvě postavy. Susy, která nedávno přišla o zrak a stále se učí jak s tímto handicapem žít, a psychopatický vrah Roat. Roat chce získat heroinem nacpanou panenku, o které si myslí, že ji Susy má. Jediné oč jde Susy, je přežít. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (394)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Jeden z tých slavnejších filmov, čo mi stále unikal... Často som vídal v rôznych filmových klipoch krátky záber z filmu, ktorý ho celý dokonale vystihuje - a to A. Hepburn v tme so zápalkou. Práve táto scéna s A. Arkinom ako zloduchom v uzatvorenom byte je najlepšou a najnapínavejšou vo filme. Arkin bol celkovo príjemne slizký hajzlík a aj vďaka nemu film ani po toľkých rokoch nezapadol do zabudnutia. A. Hepburnová tu oproti klasike Prázdniny v Ríme už pôsobí ako skúsená a životom ostrieľaná žena. Film je pomerne komorný, takmer celý sa odohráva v jednom byte a jeho blízkom okolí, ale tvorcovia z toho dokázali vyťažiť maximum a aj preto sa film prepracoval do pozície jedného z klasických filmov svetovej kinematografie. 80%. ()

larelay 

všetky recenzie používateľa

Bohuzial, takmer som sa unudila k smrti... Nechcem byt zla, ale od filmu, ktory je na 153. mieste by som cakala urcite viac, ako len obycajny thriller, pri ktorom budem kazdych 5 minut pozerat na hodinky, kedy uz skonci. Tolko dier v scenari, tolko nelogickych veci a hlavne, vrrrr, nesmierne nesympaticki herci zapricinili, ze som mala istu chvilu tendenciu film ani nedopozerat. A velmi nerada musim skonstatovat, ze Audrey mi isla na nervy a vobec som jej nedrzala palce, ako by sa dalo od takejto role cakat. Asi to bude tym, ze scenaristi a hlavne Audrey asi v zivote nevidela spravanie slepeho cloveka, pretoze ona na slepu nevyzerala ani nahodou. Pohyby, mimika, smer jej pohladov, behanie po schodoch (?!?!?!)... Je mi to luto, ale nemozem dat viac, dokonca som chcela ist aj nizsie, ale rezia bola vyborna, rovnako ako aj dialogy. (Videne 26.9.2009) ()

Reklama

Boss321 

všetky recenzie používateľa

Psychologický thriller, který začíná spíše jako drama, ale vrcholí jednou z nejnapínavějších scén, kdy souboj nervů, světla a díky znalosti svého domova vyhrála perfektní Audrey Hepburn v jedné ze svých nejlepších rolí. Obrovská škoda pro celý filmový svět, že už se poté v žádné slavnější roli neobjevila. Navíc snímky, které se odehrávají téměř celé v jednom bytě, domě či místnosti mám velmi rád, protože mne baví pozorovat jak postupně houstne atmosféra a navíc herci mají možnost vystřídat mnoho poloh hraní. Alan Arkin v roli psychopatického Roat je opravdu děsivý a podal zde podobně jako Audrey jeden z svých životních výkonů. Ačkoliv je Terence Young známý především jako režisér prvních Bondů s Connerym, tak nepochybuji o tom, že Wait Until Dark je jeho nejkvalitnější snímek........ ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Možná příliš vykonstruovaný, ale stoprocentně na tvorbu napětí zaměřený psychologický thriller. Působivá hra nervů se odehraje na ploše jednoho pokoje, potažmo jednoho bytu. Z jednoho úhlu pohledu může Wait Until Dark připomenout Hitchcockův thriller Rear Window (také pětihvězdičkové), ale při bližším porovnání vychází najevo, že tyto snímky pracují s divákem úplně obráceně a nelze je tudíž řadit do jedné společné škatule. Tu čistě thrillerovou však jednoznačně lépe naplňuje právě Wait Until Dark. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Keď som mal okolo desať rokov, mama mi rozprávala príbeh tohto filmu niekedy večer pred spaním a celú noc som sa bál. Videl som ho potom o pár rokov neskôr. To som sa už bál samozrejme trochu menej, ale bol rovnako napätý, aj keď som si z onej noci pamätal, ako to celé skončí. Ako by to bolo včera. Poznáte to, niektoré filmové zážitky z vašej mladosti sú omnoho silnejšie, ako väčšina tých súčasných, z ktorých si častokrát nič nepamätáme už na druhý deň. Takže aj po ďalších 15tich, či 20tich rokoch uznávam kvality tohoto filmu na základe toho, že mi pripadal rovnako napínavý ako v dobe, keď som ho videl po prvý krát. Tu sa dá napätie krájať omnoho jednoduchšie, ako v mnohých iných (nielen súčasných) trileroch, pri ktorých toto prirovnanie tak často radi používame. Najlepšie je si počkať na sledovanie tohoto filmu až do tmy. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (27)

  • Hra sa znovu dostala na divadelné dosky v roku 1998 s premiérou 5. apríla v Brooks Atkinson Theatre a odohralo sa 97 vystúpení. Režisérom bol Leonard Foglia a popri Marise Tomei a Stephena Langa sa v jednej z hlavných úloh predstavil aj Quentin Tarantino. (TheRoller)
  • „Wait Until Dark“ mělo jako původní hra od Fredericka Knotta premiéru 2. února 1966 v divadle Ethel Barrymore Theatre v New York City a odehrálo se 374 představení. (HellFire)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (viac)

Reklama

Reklama