Reklama

Reklama

Úspešný manažér Tim má byť po rokoch práce vo firme povýšený. Jeho šéf ho pozve na večeru, kde budú aj ďalší Timovi kolegovia, a zoznámi ho s pravidlami súťaže Večera pre blbca. Každý z hostí má za úlohu priviesť čo najväčšieho hlupáka, idiota či exota. Tim sa zverí svojej priateľke Júlii, ktorá záležitosť odsúdi, a tak jej Tim sľúbi, že sa večere nezúčastní, aj keď sa tým pripraví o vytúžené povýšenie. Keď však náhodou stretne Barryho, ktorého koníčkom je vypchávanie myší, ktoré používa na tvorbu umeleckých diel,  uvedomí si, že s Barrym by mohol na večeri dosiahnuť veľký úspech a možno aj vyhrať. Len čo sa to Julie dozvie, nahnevaná odíde. Kolotoč zmätkov, ktoré vyvoláva Barry svojou snahou pomôcť Timovi, sa ešte len začína. Omylom pozve k Timovi domov jeho bývalú milenku, Júliu vyhodí z bytu a prekazí obchodnú schôdzku s najväčším obchodným partnerom firmy. Všetko nezadržateľne speje ku skaze Timovho osobného aj profesionálneho života. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (299)

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Totálně zprasený remake francouzské klasiky s tunou špatných a trapných vtipů a Stevem Carellem ve své nejhorší roli vůbec. Uznávám, že závěrečná večeře byla místy docela vtipná a pár dobrých okamžiků se u ní objevilo. Předešlých 90 minut naprostého utrpení, u kterých jsem měl mnohdy nutkání film vypnout, ale jedna dobrá scéna a dobře hrající Paul Rudd nezachrání. A Chris O´Dowd by měl radši zůstat u ajťáků v Británii, než brát podobně trapný a zoufalý role. Akorát si zkazí kariéru a pošpiní si s nima i svojí kultovní postavu. 30% ()

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Mě tyhle komedie, kde někomu znepříjemňuje život nějaký looser, moc nebaví (např. Due Date). Ano, cizí utrpení vždy potěší, ale musí se to umět natočit (např. Smolař s Funèsem a Bourvilem). Takže oproti francouzské nehorázně vtipné verzi, byl tenhle remake dost trapný, dlouhý a ani trochu tak nápaditý. Napřed jsem to vypnul po 20 minutách, po pár týdnech jsem se prokousal první hodinou (připadalo mi to jako zdlouhavá trapná kopie originálu) a řekl jsem si, že to vydržím. Vtipy bych spočítal na prstech jedné ruky, a nakonec jsem byl zklamaný, že i zbytek nebyla kopie, protože by nebylo tolik vtipů zabito. Ztráta času. # příběh 4 | hudba ? | humor 2 | akce 0 | napětí 0 | pustil bych si znovu 3 ()

Reklama

dee-key

všetky recenzie používateľa

Nenávidět Ameriku je dneska celkem v módě a ti aktivnější mají celou škálu důvodů, proč jí pohrdají. Od války v Iráku přes všeljaké mocenské a politické machinace atd. Já Ameriku nesnáším, protože bere kvalitní Evropské a Asijské filmy a dělá z nich vlastní filmy, často tupé, debilní a nízké. Proto se na tento film nikdy nepodívám a proto ho nikdy nebudu hodnotit. ()

Triple H 

všetky recenzie používateľa

Carell je ako totálny, na nervy lezúci idiot veľmi dobrý. Problém je, že lezie na nervy tak veľmi, až k nemu ťažko získať náklonnosť. Okrem totálnej idiocie bohužiaľ disponuje minimom vlastností, ktoré by nám jeho postavu mohli priblížiť. Do záveru nedá človeku žiadny dôvod na sympatie. Pohroma, ktorú tropí je pritom skôr otravná ako vtipná. Možno to bol úmysel, neviem. Možno sa len nedá veľmi smiať na idiocii figúrky, ktorá má programovo vzbudzovať poľutovanie, alebo zlosť. Každopádne mi film veľmi nesadol. Pozitívum je, že som vďaka nemu objavil Fool on the Hill od Beatles, čo je krásna pesnička. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorého základom bola úspešná francúzska komédia a ktorého pretvorenie v komédiu americkú postráda akéhokoľvek ducha. Ústredná zápletka je všedná, bez nejakých výraznejších odmien, prekvapivých zvratov, alebo pamätných scén. Je pravda, že vo filme sú postupne prezentované drobné vtipy, ktoré ako celok pôsobia uspokojujúco, hlavne preto, lebo odrádzajú vašu pozornosť od neustáleho sledovania hodiniek, dúfajúc že to všetko čoskoro skončí. Roach je režisér, ktorý dokáže pracovať z humorom a aj dokáže vytvoriť humorné postavy. Bohužiaľ to čo fungovalo v Austinovi Powersovi, tu nefunguje. Ale zase úprimne to nikto ani nečakal. Trocha to len zamrzí, lebo Rudd aj Carell majú za sebou kopec lepších filmov a tu podávajú veľmi všedný výkon. Ale znova podotýkam, ako celok uspokojujúce. Hlavne neporovnávať z pôvodným filmom. Americký film má veľa nedostatkov a k dobru mu slúži to, že sa ich nesnaží skrývať. Naopak sa snaží z miest ktoré fungujú vyťažiť čo najviac. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (8)

  • Ve scéně, kdy se Barry (Steve Carell) urazí a odejde domů, sundavá si dioptrické brýle a nasazuje brýle zvětšovací. V dalším záběru si zvětšovací brýle sundá, ale pod nimi jsou i jeho dioptrické. (Danny F.)
  • V čase 1:36:44, kdy při večeři dva „blbci“ předstírají souboj, „vytáhne" Therman (Zach Galifianakis) z výstřihu ženy ve fialových šatech „granát“ a hodí ho po Barrym (Steve Carell). Ovšem ten v té chvíli také stojí vedle stejné ženy ve fialových šatech. (HonzaR.)
  • Komedie byla do kin distribuována pod krycím názvem Emphasis. (oje)

Reklama

Reklama