Reklama

Reklama

Akýsi slovenský variant chytľavých "beanoviek" deväťdesiatych rokov, ktorý nám ponúka polhodinku vyplnenú gagmi, kde sa vtipným spôsobom a grotesknou formou dvaja "primitívi" v podaní Miroslava Nogu a Stanislava Dančiaka, dostávajú celkom nečakane do rôznych tragikomických situácií. Riešia ich svojsky vydareným spôsobom, ktorý sa však niekedy úplne vymyká zdravej ľudskej súdnosti. (rudess)

(viac)

Recenzie (46)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Malá veľká vec v dejinách slovenského zábavného priemyslu. Dvojica Stano Dančiak / Miroslav Noga sa navzájom skvele doplňovali. Ukážkový príklad toho, že (takmer) bez jediného slova a pomocou mimiky je možné zabaviť diváka. V mnohých situáciách stačí sa len pozrieť na spomínanú dvojicu a už sa zasmejete. Stručne, jednoducho a hlavne kvalitne napísané a zahrané „skečy“. R.I.P. Stano Dančiak. P.S.: V mojich očiach dielo „U zubára“ je akýmsi alfou a omegou pre tých, ktorý chcú napísať a zahrať zábavnú scénu v siedmych minútach. Osobné hodnotenie: 85% (****) ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Pravdaže nie je to na 100 percent, ale je krásne, že na Slovensku sa niečo také robilo. Prevažne je to vtipné a to sa CENÍ! To sa na Slovensku nestáva. Herci sú skvelí - i Dančiak i Noga (je smutné, kde Noga padol za tie roky - viď. jeho televízne bláboly). Myslím si, že je to dobre vymyslené a teší ma, že okrem pseudo-intelektuálnych tragikomédií sa na Slovensku robilo aj niečo iné, niečo komerčné, ale zároveň aj vtipné a vydarené. Niektore scény sú trošku prízemné, ale napríklad časť u zubára nemá chybu ... ()

Reklama

Santino7 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku veľmi sympatický seriál (ak sa to tak dá vôbec nazvať), pričom okrem tradične skvelého Stana Dančiaka (ten to zahral skutočne výborne, na tie jeho grimasy nenachádzam slová) ma pomerne milo prekvapil aj Miro Noga, ktorého štýl humoru osobne nejak obzvlášť neobľubujem a ani som nikdy neobľuboval - ale to sa vzťahuje najmä na jeho neskoršiu zabávačskú tvorbu v dvojičke so Skrúcaným. Tu to bolo naozaj veľmi fajn, niektoré z tých grotesiek vážne nemali chybu. Ako je písané aj v popise, ide o nejakú takú slovenskú variantu beanoviek a aj keď pochopiteľne ich kvalitu nedosahujú, tak v žiadnom prípade sa nedá hovoriť o nejakom zlyhaní či trapase, to vôbec nie. Škoda len, že tá vtipnosť sa s pribúdajúcimi časťami akosi začala postupne vytrácať, inak by som s hodnotením šiel rozhodne bez akéhokoľvek otáľania či pochybovania aj vyššie. 3/5 ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Po mnohých rokoch som si opätovne pozrel nejaké diely z tohto seriálu. Pretože som odchovaný na nemých groteskách a ich modernejších pokračovateľoch (osobitne Mr. Bean) bol som s väčšinou dielov seriálu spokojný. Samozrejme, že kolísala nielen ich úroveň, ale aj herecké výkony Stana Dančiaka a Miroslava Nogu. A samozrejme, že mi ako vždy prekážal doplnený smiech publika, ktorý mal asi signalizovať, že sa udialo niečo smiešne. ()

Oskar 

všetky recenzie používateľa

Populární televizní příspěvek k žánru němé grotesky. Stano Dančiak přesně pochopil, o co se jedná, a zahrál vyjukaného človíčka, který se zas a znovu dostává do zoufalých situací a řeší je zoufalým způsobem. Zato Miro Noga to těžce nezvládá, takže mu nezbývá než se hloupě šklebit a svíjet. Jeho přítomnost je prostě otravná. 60 % ()

Zaujímavosti (2)

  • V jednej scénke si dokonca zahral rolu arabského šejka významný slovenský lekár, gastroenterológ Igo Kajaba, ktorý svojím výzorom pripomína rodeného Araba. (Piri)

Reklama

Reklama