Reklama

Reklama

Zúfalé manželky

(seriál)
  • Česko Zoufalé manželky (viac)
Ukážka z filmu 8
Dráma / Komédia / Mysteriózny
USA, (2004–2012), 128 h 53 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvorcovia:

Marc Cherry

Hrajú:

Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, Steven Culp, Mark Moses, Andrea Bowen, Doug Savant, Jesse Metcalfe (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(8) / Epizódy(180)

Obsahy(1)

Je to možné? Mary Alice Young (Brenda Strong) vyzerá tak šťastne. Nádherný dom na predmestí, spoľahlivý manžel, dieťa a mnoho ďalších vecí. Toto všetko sa rozhodla zanechať? Zdá sa, že áno, ale človek by tomu najradšej neveril. Lenže o pochybnostiach nemôže byť ani reči vo chvíli, keď táto žena ukončuje svoj na prvý pohľad šťastný život výstrelom revolvera. Lenže akokoľvek je to netradičný úvod, táto postava sa s divákmi rozhodne nelúči. Práve naopak. Bude to práve Mary Alice Young, ktorá nás bude sprevádzať po tomto malebnom predmestí a zoznámi nás nielen s jej rodinou, ale aj so susedmi a najmä s jej priateľkami. Iba vďaka jej teraz už nadprirodzenej schopnosti sa dostaneme do diskrétnych zákutí, ako sú spálne alebo toalety. A iba vďaka nej sa dozvieme veci, o ktorých nemajú tušenia ani tí, ktorých sa to najviac týka. Nazrime teda do životov jej piatich najlepších priateliek a spoznajme ich skutočné životy... Mimoriadne úspešný seriál televízie ABC získal tri zlaté Glóbusy, päť cien Emmy a mnoho ďalších cien. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (17)

Ukážka z filmu 8

Recenzie (572)

Jordan 

všetky recenzie používateľa

človek sa musí zmieriť s tým, že televízia získava postupom času nielen na popularite, ale aj na moci a že seriály už nie sú tým, čím bývali - technika (či už po stránke obsahovej, formálnej, hereckej, vizuálnej) sa zdokonaľuje, napreduje a väčšina seriálov v posledných 5, 6 rokoch naberá naozaj vysoké obrátky. Okrem 24, Lost, Prison Break, rôzneho množstva krimináliek patrí k "moderným" seriálom aj úspešný a nesmiernej popularite sa tešiaci seriál "Desperate Housewives". Už fakt, že seriály je rozprávaný piatou členkou susedského "gangu" manželiek, ktorá sa v prvom diely zasamovraždila, nie je v seriáloch bežný. Prostredie - americké predmestie s bielymi plotmi a zelenými trávnikmi nie je ničím zvláštnym, ale na rozdiel od rôznych moralizátorských seriálov pre rodiny a mládež, ktoré sa odohrávajú na podobnom pozadí, tu sa k prostrediu pristupuje akosi nadnesene. A vo všeobecnosti seriálu nechýba humor, často-krát nadsázka, mierna irónia a človek sa môže nielen skvelo pobaviť (konečne bez použitia umelého smiechu - naposledy bol podobným kúskom azda Ally McBeal, lenže tam hrozilo pri vysokej sledovanosti, že jednotlivé excentrické či neurotické typy hrdinov vám začnú liezť na nervy) a predovšetkým sa pokochať na ústrednej štvorici - tí casting directors odviedli skutočne skvelú prácu, takmer každý si príde na svoje (chýba tam ešte mladučká japonka a bacuľatá černoška :). Nie som seriálový typ, na seriály nemám čas (a zatiaľ ešte ani chuť - čo sa však vplyvom nového trendu v tejto oblasti možno mení) a preto aj tento seriál pozerám len sporadicky, keď si spomeniem a mám príležitosť, ale je to JEDINÝ seriál, ktorý si aspoň príležitostne pozriem (Simpsonovcov nepočítam a Twin Peaks a Monty Pythoni nikde nebežia) takže dávam (zatiaľ) asi najvyššie možné seriálové hodnotenie TRI * * * PS: Eva longoria vyhrala tohto roku v magazíne MAXIM anketu (tuším) 200 najsexi žien showbiznissu právom. Aj keď musím priznať, že moja favoritka je Teri Hatcher - tá žena, čím je staršia, tým je viac sexy. Neuveriteľné . . . ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Twin Peaks na zlomyseľný spôsob, šmrcnutý trochu Americkou krásou aj Čarodejnicami z Eastwicku... Čierny humor kraľuje a každá epizóda ma zatiaľ baví od prvej minúty po poslednú. Ale zaujímalo by ma, z čoho žije rozvedená matka v domácnosti... to je ako s tým Sexom v meste (ktorý teda nemám v malíčku) - fiflena píšuca jeden stĺpček do novín si robí zbierku topánok Manola Blahnika. No Desperate Housewives drobné prešľapy odpustím, pretože si získali moje srdce - ukážu aj realitu na pozadí "stepfordského" sna. ()

Reklama

2-Xtreme 

všetky recenzie používateľa

Tento seriál je viac menej pre ženy a vôbec som sa on nezaujímal. Dokonca som nevidel ani jednu čast ked to premierovali na STV či Prime, ale nejakou náhodou sa mi podarilo pozrieť si pár častí v preprízovaní seriálu a zažral som sa do toho. Síce je plný seriálových klišé, ale je niečím iný než ostatné tuctové seriály... ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Normálně bych dal, hlavně pro slabší pátou (ten časový posun jsem rozdýchával hodně dlouho) a ještě slabší šestou (výborný humor to má pořád, i tady jsem propukal v hlasitý smích, ale už to prostě nemá ty koule) sérii 4*, ale nakonec dám plnou, protože to je jedn z mála nijak úzce vyprofilovaných seriálů (prostě klasická rodinná záležitost, která překvapivě sedla i mě coby muži jako prdel na hrnec), který mě fakt bavil takřka po celou dobu, co jsem na něj koukal. Na rozdíl od mnoha jiných podobných seriálů mu trvá strašně dlouho, než zapadne do toho klasického neoriginálního balastu, kdy už scénáristé neví, co by vymysleli a tak dochází k typickým seriálovým jevům - nemoci, intriky, partnerské a vztahové rošády apod. Tenhle seriál má fakt duši, probírá věci (samozřejmě s jistou nadsázkou a jakými zhutněním jen na pár postav), kterým rozumím, znám je a ve svém životě je opravdu potkávám (no, tak žhavou, energickou a muckózní ekoteroristku jsem ještě nepotkal, ale rád bych :-). Naprosto skvěle vymyšlené charaktery postav, jež jsou lehce uvěřitelné a přijatelné. Susan je ve své odpornosti naprosto geniální. Tohle je přesně typ ženy, která si jakýmkoliv svým činem říká o to, aby jí dal někdo přes hubu, doslova o to prosí (ne že bych to schvaloval). prostě geniálně odpudivá. Probírat zde každou postavu je zbytečné. Prostě parádní seriál, který baví, rozptyluje, sem tam má nějaké to poselství, ale nesnaží se vás oblbnout a udělat z vás blbce. ()

Ivoshek 

všetky recenzie používateľa

Je to seriál asi primárně pro ženy, takže ode mně je to spíše hodnocení "náhodného kolemjdoucího", který byl nucen shlédnout cca 8 dílů (nikoli v řadě za sebou). ... ... ... ... ... ... Ze začátku to bylo vtipné, pak už čím dál míň. Pokud to ze začátku vypadalo, že se seriál vyhne klasickému obsahu seriálů pro ženy (miluje ho, pak ne, on miluje jinou, co s tím... bla bla bla), tak i tohle nakonec tvoří kostru seriálu. Jedna hvězdička za občasné záblesky humoru. ()

Galéria (2 885)

Zaujímavosti (74)

  • Teri Hatcher (Susan) si při natáčení scény nehody se svatebním dortem zlomila dvě žebra, ale trvala na tom, aby natáčení pokračovalo. (Tom Riddle)
  • Název ulice Wisteria Lane odkazuje na rostlinu vistárie. Vistárii můžeme během celého seriálu vidět na různých domech. (Superstein)

Súvisiace novinky

I muži mají své dny...

I muži mají své dny...

19.04.2006

A někteří je prožívají v televizi. O čem to mluvím? O dalších řadách (6-8) seriálu 24 hodin . Koho by napadlo, že více peněz si američtí herci vydělají v televizi, že? No, je to tak a Kiefer… (viac)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (viac)

Reklama

Reklama