Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Léo a Denis pracujú pre dva odlišné útvary a odlišný je aj ich postoj k práci. Denis sa usiluje predovšetkým získať moc a postavenie, kým Léo je staromódny policajt, ktorý občas neváha prekročiť hranice zákona v záujme spravodlivosti. Keď sa ich cesty osudovo pretnú pri vyšetrovaní série ozbrojených prepadnutí, začína sa vojna policajtov (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (342)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Tak ak to takto funguje aj naozaj, ďakujem pekne. Pekná komorná krimi dráma so skvelým obsadením. Nevšedný príbeh s množstvom nepredvídateľnosti a reálnosti, záver tiež vyšiel, no na môj vkus príliš pomalé a do podobného scenára by som zakomponoval viac akcie. Ale Depardieu je proste klassa a vo forme aj v pokročilom veku a dokazuje, že s ním ešte môžme určite počítať. 75%. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Len som chcel, aby si vedela, že keby si ma potrebovala...“ – „Je to už strašne dávno, čo som ťa potrebovala posledný raz.“ Strhujúca francúzska kriminálka, inšpirovaná (vraj... ale nečudoval by som sa) skutočnými udalosťami. Okrem realistického prístupu sa snaží prevziať (najmä v občasných akčných scénach) štýl Mannovej HORÚČAVY, našťastie ale v prvom rade zostáva sama sebou. Scenár je ku koncu prehnane vykonštruovaný a až komicky sa spoliehajúci na náhodu. Ale atmosféra funguje na jednotku, dialógy odsýpajú, konanie jednotlivých postáv má logiku a titulný pár Auteuil/Depardieu je vynikajúcim párom škaredých tučných starých monštier... proti ktorým nová krv na oddelení nemá šancu. Maximálne hodnotenie nadpriemernej ostrej slangovej snímke udeľujem kvôli civilnej línii s vynikajúcou Valeriou Golinoovou, ktorá "len" nadpriemernému samčekovskému akčnému príbehu dodáva život, city a dojatie... a zmysel. ()

Reklama

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mála (ak nie jediný) moderných francúzskych krimithrillerov, ktorý nerobí hanbu starej drsnej škole žabožrútskej kriminálky. Precízne premyslené, sústredene natočené, výborne zahrané a s príjemne nehrdinským, ale dostatočné zadosťučinenie poskytujúcim záverom. Na DVD je strašne zábavný bonus o výbere zbraní do filmu - režisér a pár hercov v zbrojnici je v podstate to isté ako malí chlapci v hračkárstve. :-) ()

Deimos 

všetky recenzie používateľa

DVD/// Obsazení 5/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +solidní hudba, příběh, poctivá kriminálka, občas hraje na emoce, pěkná akce -herci ani postavy mi nejsou moc sypatické, závěr se u mě minul účinkem/// Konečné zůčtování trošku pohřbilo výtečný dojem z celého filmu. Má to spád, akci, napětí. Jsou zde správně vytvořené charaketry a příběh má něco do sebe. Takže chyběl kousek a byly by to 4*, ale i tak se jedná o solidní kriminálku./// Celkem 66%/// ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Za úplně dokonalý a propracovaný film bych tohle neoznačoval, ale pro Olivera Marchala to je hodně slibný rozjezd kariéry na režisérském křesle. Je na tom vidět, že Marchal má spoustu zkušeností s policií, se zločinci a možná i s korupcí u policie a to všechno dokázal věrohodně převést do filmu. Obzvláště se mu povedlo vytvořit dokonalou syrovou atmosféru, která dýchá z každého kouta filmu a v podstatě udržuje stále v napětí a i když některý scény byly pro mě trošku nudný, tak převážná většina je opravdu geniálně natočená a někdy se až tají dech. Marchal si ještě do filmu vybral francouzský herecký hvězdy Daniela Auteuila a Gerarda Depardieua a hlavně Depardieu ve svý záporný a hodně zkažený roli vyniká, takže celkově je to víc než nadprůměrnej film a pro mě to jsou lepší 4* ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (14)

  • Režisér Olivier Marchal, který byl před svou filmovou kariérou dvanáct let členem skutečné zásahové jednotky. Uniformu podle svých slov svlékl víceméně z pudu sebezáchovy: "Já jsem nastoupil k policii z poměrně romantických pohnutek - vyrostl jsem totiž na americké filmové kultuře, na kriminálkách a víc než co jiného jsem se chtěl všem těm hrdinům podobat. Realita tohohle povolání ale byla taková, že jsem se rozhodl od policie odejít. Všechny ty vraždy, smrt kamarádů, sebevraždy... Traumatizovalo mě to tak, že jsem se raději vrátil k tomu, co jsem dělal na škole: k divadlu a hraní." (NIRO)
  • Snímek je věnován památce policejního velitele Christiana Carona, který zahynul při výkonu služby 31. 8. 1989. (Olík)

Reklama

Reklama