Reklama

Reklama

Tajomstvo slov

  • Česko Tajemství slov (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vrtná stanice, místo izolované od civilizace, vzdoruje vlnám daleko na otevřeném moři. Na tomhle odlehlém místě obývaném pouze muži se jednoho dne objeví žena (S.Polley). Má se starat o pracovníka (T.Robbins), který při nehodě přišel o zrak. Časem mezi oběma vzniká pouto. Jako na pustém ostrově se stávají citově závislí jeden na druhém. Za pomocí slov vyplouvají na povrch jejich tajemství, bolest, naděje, láska, smutek..... Bezesporu největší filmová událost ve Španělsku za rok 2005. Na vzniku snímku režisérky Isabel Coixet se výrazně podílel Pedro Almodóvar a jeho produkční společnost ElDeseo, kterou řídí se svým bratrem Augustínem. Film Tajemství slov získal 4 španělské Oscary (ceny Goya) v hlavních kategoriích a deklasoval konkurenci jak u diváků, tak u kritiků. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (166)

Kurikmoon 

všetky recenzie používateľa

Parádne. Začína to veľmi nevýrazne. Pomaly, pomaličky. Dokonca to vyzerá tak, že takmer všetci sú taký..pomaličký. Ale pomalé plynutie filmu ma neodradí. Skôr prebudí moju zvedavosť. A ako sa odkrývajú tajomstvá, prispôsobujete sa prostrediu... Začne sa na Vás rynúť memócie. Pozvolna a potom prúdom. Pekné po všetkých stránkach. Herci parádny, hudbu funguje ako má.... juuj, skoro som dal 5*... Odporúčam, vydržte do konca...;) ()

teutates 

všetky recenzie používateľa

Citlivá výpoveď zúčastnených pod rúškom tajomstva..!Zložité psychické usporiadanie a vyrovnánie,realita a nevšedná krutosť zobrazená v nízkorozpočtovom snímku na čele so skvelými hereckými výkonmi"!Lovestory"zasadená do všednej reality,ktorej trpkosť cítiť"na100honov"!Veľmi precítený a atmosferický snímok.Silné 4*! ()

Reklama

Hees 

všetky recenzie používateľa

Ono nerád dávam nejakému počinu vysoké hodnotenie len za výpovednú hodnotu filmu a jednu úžasnú scénu, ktorá zmenila celý film, ale v podstate nemám na výber. Film sa zo začiatku tvári ako totálna "hlúposť". Sarah Polley pôsobí ako psychicky narušená osoba. Lenže je za tým oveľa viac je za tým to čo sa naozaj deje vo svete a my žijeme v "domnienke" presvedčení, že nám sa niečo také nestane tak predtým zatvárame naše oči.Sú ľudia čo zažili špinavosti a čo je na tom najhoršie ich život je tak zničený, že by boli radšej umreli vtedy keď sa im tie veci stali. Preto je tento film taký silný a každý v kútiku duše cíti, že toto sa naozaj deje. Herecké výkony nie sú vôbec oslnivé sú skôr priemerné, ale jedna silná scéna dokáže vytrhnúť tento snímok do nebies. Okrem dvoch hlavných postáv, ostatné nie sú tak zaujímavé. Veľmi ťažko sa toto hodnotí lebo to má svoje "muchy" chyby a zároveň je to super film o živote a jednej silnej láske. Veľmi silný snímok to musí byť pre ženy, ktoré to zrejme ešte viac prežijú a aj mne je zle s toho aké špinavosti sa dejú. Dávno som tak neváhal medzi 4 a 5 hviezdami. (Hodnotenie 4,5) ()

Pan Filuta 

všetky recenzie používateľa

8/10 Co o to vlastně napsat? Těžko se o tm mluví. Snad bych mohl jednou větou říci, že to je o dvou popálených osobách, jedné na kůži a jedné na duši, které k sobě najdou cestu. Ale těch témat tam je mnohem víc. Dokáži si představit, že by se z Tajemství slov dalo vyždímat daleko víc. ()

numi 

všetky recenzie používateľa

Příběh o tom, že jizvy na těle jsou vidět, ale jizvy na duši mohou zůstat skryty na věky. Navíc je čas nezhojí, neboť jednou - ne dnes, ne zítra, ale jednou určitě - vyplavou opět na povrch a zcela nás pohltí. Je jediným možným východiskem láska? Může se zdát utrpení jednoho člověka větší než utrpení člověka druhého? Není přeci jen nejspravedlivějším měřítkem názor oběti samotné? Vždyť přece nikdo jiný nemůže cítit ani zlomek toho, co za muka prožívá právě ona. Na každou ránu existuje lék, jen jej musíme najít. Stejně jako odvahu v sobě samotném se přes všechno zlé přehoupnout a začít opět znovu, na nepopsaném listu papíru, který je plný křehkých slov. Křehkých slov zahalených nejtemnějším tajemstvím. Vynikající Tim Robbins a mrazivě dokonalá Sarah Polley. [říjen 2006] ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (7)

  • Vrtná stanica, na ktorej sa dej odohráva, má vo filme názov "Genefke". Snímka je venovaná Inge Genefke - spoluzakladateľke organizácie "Danish Medical Group of Amnesty International" a "Rehabilitation and Research Centre for Torture Victims" na pomoc obetiam týrania. (Gor'seye)
  • Pro natáčení byla použita vrtná plošina Borgholm Doplhin, která v tu dobu kotvila v Belfastu. (HellFire)

Súvisiace novinky

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (viac)

Reklama

Reklama