Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tiež ste počas školských liet sedávali v poslednej lavici, aby ste tých, čo sedia pred vami mohli bombardovať papierovými lietadielkami a spinkami a riadne ste tým namáhali ich už i tak dosť rozorvané nervy? A... Uchovali ste si tento druh špeciálneho humoru až dodnes? V tom prípade sa zrejme nadchnete i pre tento humorný kúsok režiséra Mela Brooksa! Najvzdornejší triedny klaun Hollywoodu si v ňom totiž schuti strieľa z úspešného eposu Robin Hood režiséra a zároveň hlavného predstaviteľa Kevina Costnera a pri tej príležitosti sa triafa i do mnohých iných zástupcov toho istého žánru. Robin Hood (Cary Elwes) v Brooksovom ponímaní je totiž naivný truhlík v smiešnych pančuchách , na ktorého sa však i napriek tomu usmeje šťastie: podarí sa mu zosadiť z trónu zlého princa Johna (Richard Lewis), pripraviť o moc šerifa z Rotinghamu (Roger Rees) a získať srdce krásnej Lady Marian (Amy Yasbeck). Len s jej pásom cudnosti má príťažlivý strelec v zelenom kamizole isté problémy... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (278)

terunka003 

všetky recenzie používateľa

Vtipné, legrační, originální, zábavné skeče a hlášky. Naprosto unikatní komedie, parodie. Trefné hlášky, ujetý král Jan a jeho cestující piha, slizský šerif a bláznivě zamilovaná čarodejnice. K tomu všemu doplňky typu nafukovacích bot, velmi odolný pás cudnosti a aparát ve tvaru gilotiny k vykonávání obřízky. Spousta vtipných drobností, slov, gest, frází parodující věci ze skutečnosti a z jiných filmových děl. Skvělá kombinace spolu s velmi sympatickým představitelem Robina Hooda. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Veľmi trefná a hlavne po čertoch vtipná paródia od majstra paródií Mela Brooksa sa nesie v znamení absurdných scén, scén z miernym erotickým nádychom a muzikálových scén. Elwes predvádza jedného z najlepších Robinov Hoodov, ktorému sa ani taký Kevin Costner nemôže rovnať. Scény z malým Johnom, alebo Blinkim sú doslova pamätné. Všetko je to typicky Brooksovské a typicky streštené, ale veľmi, veľmi vtipné. Vo svojej podstate som jeden z tých ktorý paródie vôbec nemusia a tie novodobé už vôbec nie, ale aj keď tento film citoval Drsného Harryho a Godfathera prišlo mi to stále vtipné a schuti som sa zasmial. Film pri ktorom som si krásne oddýchol a ktorý si určite ešte raz pozriem. Podobne príjemný pocit som mal ešte s bláznivých striel a horúcich výstrelov, ktoré spolu s Brooksovými paródiami považujem za najlepšie, najvtipnejšie a najvydarenejšie. ()

Reklama

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

S Melem Brooksem člověk pochopí pojem "kulometný humor". Kadence je několik pokusů o vtip za minutu, cíl strefí malé procento, většinou se spíš cítíte trapně, ale když už se trefí, zanechá škodu. Málokdy to je skvělé, ale člověk se na to nedokáže zlobit a z každého filmu si dva/tři gagy vždy natrvalo zapamatuje. ()

Beky 

všetky recenzie používateľa

Solidní parodie na chlápka, který bohatým bral a chudým dával, aspoň teda doufám:)! Opět se ukazuje jak dnešní parodie sází na absenci příběhu, jakéhokoliv příběhu a chrlí pouze slepenec zoufalých a nevtipných scén na sebe a to je obrovská chyba, protože i kokotina by měla mít dějovou linii. Tím pádem považuju bláznivý příběh Robina za přijemnou podívanou, která vám uteče jako voda a i přes svoji stoprocentní nedokonalost ho nebudete proklínat. Jednou větou: Kdo chce Robinem v dnešní době býti, připrav se na to, že budeš bitý:) ()

SHI-SHA 

všetky recenzie používateľa

První polovina byla trochu nudnější, ke konci jsem se však párkrát upřímně zasmál. Nemůžete sice čekat žádný inteligentní humor, více než reznoucí pás cudnosti a slepého lukostřelce nedostanete, ale těch devadesáti minut litovat taky nebudete. Já lituji jen toho, že jsem si film nesehnal v originálním znění. Ne že by byl dabing špatný, ale chtě nechtě zabije většinu anglických slovních hříček (viz Little John přeložený jako Jeníček). Jedna postava je každopádně nadabovaná přímo dokonale a to Rabín Vlastimilem Bedrnou. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (24)

  • Scéna, kdy šerif (Roger Rees) spadne skrz střechu k Latríně (Tracey Ullman) a ona se ho následně pokusí svést, byla kompletně improvizovaná. (viperblade)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené