Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ostrieľaný major americkej armády má za úlohu vyslať za nepriateľské línie skupinu mužov, ktorí sú schopní všetkého, na samovražednú misiu. Jej účastníkmi sú tvrdí chlapi, ktorí boli odsúdení na smrť, alebo na dlhoročné tresty. Ich úlohou je pozabíjať nemeckých generálov na prísne stráženom zámku vo Francúzsku... (RTVS)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (294)

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Dvanáct mužských, kteří se neholí a nemyjí, protože odmítají studenou vodu, bylo vybráno na sebevražednou misi Amnestie. Svobodnou volbu nemají, neb jsou to odsouzenci na smrt nebo třicet let vězení. Výcviku těchto postradatelných velí major Lee Marvin a velí jim úžasně, obzvláště při tmelení kolektivu. Přiznávám, že jsem se bavila. Nevnímala jsem tento kousek jako válečné drama, nýbrž jako dobrodružnou komedii, místy poměrně dost naivní, přesto pro mě Tucet špinavců své osobité kouzlo má. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser Robert Aldrich /Kiss me Deadly/ natocil uchvatnu, nadhernu vojnovu podivanu, v ktorej ma Lee Marvin /Man who shoot Liberty Valance, Emperor of the North, Prime Cut, Canicule 1984/ vycvicit odsudencov na tajnu vojensku misiu /francuzsky zamok na Nemeckom okupovanom francuzskom uzemi/ a znicit ho. Samotna vojenska akcia a obsadenie zamku nie je az tak zaujimave ako vycvik. Ernest Borgnine /Wild Bunch/ taktiez vyborny. Takze dalsi ultimativny filmarsky zazitok a krasna filmarina. 100 % ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Hneď na začiatku musím konštatovať, že ma špinavci nenadchli. Myšlienka použiť trestancov na plnenie najriskantnejších úloh pri vojnových operáciách nie je nová a Tucet špinavcov určite nie je prvým filmom, ktorý na nej stavia. Disponuje skúseným režisérom a skvelými hercami, na ktorých spočítanie jedna ruka netlieska, ani nestačí. A výsledok je pritom rozpačitý. Herci hrali na úrovni povesti, ktorá ich predchádzala, pyrotechnici aj kameraman sa snažili, len výsledok bol nejaký málo uveriteľný. Ono keď dlhšie sledujete, ako sa "dobrým" darí a "zlým" nedarí, prestane vás to baviť. Jediným rozdielom bolo, že tu aj "dobrí" boli vlastne "zlí", tak sa patrilo ich vykynožiť. Ale až niekde ku koncu filmu, aby si zahrali. Aj pohľad na bezchybné uniformy a vyleštené prilby bol upokojujúci, pretože mi signalizoval, že sa netreba príliš zamýšľať, stačí iba pozerať a potom dať tri hviezdičky. ()

salalala 

všetky recenzie používateľa

Těžká klasika, kterou asi nemá cenu moc komentovat. Má všechno, co má správný film mít, humor, akci, vážnější chvíle, charismatické hrdiny, navíc geniální příběh. Výborná režie a výborní herci, kterým kraluje kvartet Marvin, Bronson, Cassavetes, Savalas. Už je tu toho spousty napsáno, fakt k tomu není co dodat. Tucet špinavců byl první a ostatní filmy, které ho napodobují, mu nesahají ani po kotníky. Jasný plný počet. ()

Matty 

všetky recenzie používateľa

V širším slova smyslu anti-autoritářský komentář k vojenské pakárně jako takové, v užším provokativní interpretace působení americké armády ve Vietnamu (psychopati vedení magory své oběti zapalují po desítkách). Na každý pád nekonformní mačo zábava, která věci říká na rovinu a násilí ukazuje bez ostychu (byť zatím ještě převážně bez krve). Aldrich vždy rád střílel bez varování – s tímhle námětem a obsazením se mohl realizovat vydatněji, než kdy jindy. 85% Zajímavé komentáře: mm13 , janklvac, gudaulin, marlon ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (38)

  • Remake snímku je naplánován na rok 2012. (Karlos80)
  • Na natáčaní sa podieľalo viac ako 1 000 hercov a technikov, použitých bolo viac ako 100 historických bojových vozidiel z čias druhej svetovej vojny (marlon)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu E.M. Nathanson. (Hans.)

Súvisiace novinky

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

07.07.2021

Od pátku 6. 8. až do čtvrtečního odpoledne 12. 8. 2021 nabídne Filmovka cestu historickým, současným a česko/slovenským filmem. Do srdce Slovácka opět zamíří hvězdy stříbrného plátna, s nimi dojde na… (viac)

Pokračování fantasy Bright našlo režiséra

Pokračování fantasy Bright našlo režiséra

07.05.2020

Akční fantasy hit Bright s Willem Smithem a Joelem Edgertonem zaznamenal na Netflixu při své premiéře velmi pozitivní divácké ohlasy, zároveň s tím se film těšil vysoké sledovanosti, nikoho tak… (viac)

Gotham City Sirens padá, Bright 2 vznikne

Gotham City Sirens padá, Bright 2 vznikne

10.01.2020

David Ayer (Sebevražedný oddíl, Patrola) je ten typ tvůrce, který má rád prsty ve více projektech najednou. Díky smlouvě s Warnery například mohl natočit dvojku Sebevražedného oddílu, tu ale nakonec… (viac)

David Ayer chystá remake Tuctu špinavců

David Ayer chystá remake Tuctu špinavců

17.12.2019

David Ayer hodlá poslat partu nejhorších kriminálníků na sebevražednou misi. Ne, nechystá další Suicide Squad, tu má momentálně v péči režisér James Gunn (Strážci galaxie). Ayer místo toho napíše a… (viac)

Reklama

Reklama