Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zámožná podnikatelka z Philadelphie, Tracy Lord, krátce po svatbě vyhodí z domu svého světáckého manžela C. K. Dexter Havena. O dva roky později si má vzít úctyhodného George Kittredge. Mezitím Dexter našel práci v bulvárním časopise Spy. Den před svatbou přijíždí Dexter, pisálek Mike Connor a fotografka Liz Imbrie do Tracyina sídla, aby slavnou událost překazili. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (158)

Borrtex 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně zábavný snímek, na který jsem se rád podíval. Ovšem druhá půlka mi připadala zásadně lepší, než ta první. V první části bylo nutné pochytit všechny nutné dějově potřebné informace, které se mi asi nějak v 8 ráno pochytit nepodařilo. Příjemná screwballová komedie. Lehký nadprůměr, sympatické herečky 65%. Viděno v kině na 40. LFŠ ()

danoo 

všetky recenzie používateľa

Síce býva jedna z najznámejších romantických komédií . G e o r g e a . C u k o r a . v literatúre tradične hodnotená ako vrchol subžánru s c r e w b a l l c o m e d y, možno povedať, že vo svojej podstate nie je ani tak bláznivá ako skôr rafinovaná, čo vďaka citlivej a elegantnej réžii oceníme ešte aj dnes. ()

Reklama

Freemind 

všetky recenzie používateľa

Je mi to líto, ale i kdybych chtěl dát víc - nemohu. Nemám rád americké komedie ze 40tých let a nemám rád naprostou většinu filmových adaptací divadelních her - obě tyto kategorie mi vadí svou toporností a užvaněností, zde to tedy bylo na druhou. Grant, Stewart, Hepburne - všechno ok, našlo se dokonce i několik vynikajících gagů (Stewart v knihovně - "Thank thee"). Celkově jsem to ale odzíval. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Cukrovito sladký, Hepburnovsky pôsobivý, Grantovsky vtipný a Stewartovsky umelecký. Tak by sa dal popísať tento film, ktorý je mierne naivnou ale svojim spôsobom neskutočne príjemnou a krásnou rozprávkou so sociálnym podtextom , geniálnym scenárom a obmedzením prostredím na ktorom je rozohraný neskutočne vtipný a romantický príbeh aký len môže byť. Cukor natáčal filmy s určitou precíznosťou a ľahkosťou jemu vlastnou takže aj v dvatsať minutovej scéne ktorá sa odohráva len v jednej miestnosti dokázal odľahčiť všetko čo sa dalo a tak spravil scénu zaujímavejšou a krajšou. Čo sa týka spracovania väčšinou to u divadelných hier prenesených na plátno dopadne veľmi dobre vzhľadom na to že scenáre sú väčšinou napísané a jediné čo treba je ich len uviesť na filmovú podobu a pripraviť prostredie pre scénu. Vyšlo to aj tu a perfektne. Hepburnová nemôže s krásou súťažiť s Audrey ale čo do herectva je predsa len trocha lepšia , hravejšia a príjemnejšia. Celkovo jej chápanie postavy, odriekanie dialógov alebo celkom obyčajné scény kde len sedí a popíja majú šmrnc a pozornosť strháva na seba. Stewarta mám rád , pretože tento chlapík spolu s Hitchkokom vytvorili kopec nezabudnuteľných diel, ale vidieť ho takto vlastne na začiatku jeho kariéry, kde hraje kvázi umelca je nostalgické a príjemné a jeho imporvizácie a celkovo jeho herectvo je priamo úmerné snímku takže môžem len pochváliť. No a nakoniec majster Grant ktorého vtipné znázornenie bývalého Tracynho manžela s veľmi neobvyklím menom je zahrané na výbornú. Jeho komediálny prejav tu dosahuje hraníc v dobro zmysle slova. Celkovo ma tento film nadchol a rozhodne na neho budem spomínať v dobrom a keď na to príde , hlavne tá nostalgická nálada stačí ho len vybrať s poličky s Dvdčkami. ()

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Nemůžu si pomoct, ale zkrátka si potřebuju sehnat dabovanou verzi, abych si snímek dokázal pořádně užít. Sice už pár let dabované filmy vesměs odmítám, ale u téhle komedie jsem se nedokázal pořádně zasmát, byť je dost vtipná. Mám za to, že to je právě absencí češtiny - zkrátka potřebuju dialogy slyšet česky, abych vnímal atmosféru stejně jako u našich prvorepublikových veseloher. ()

Galéria (78)

Zaujímavosti (25)

  • Hlavní mužskou roli odmítli Clark Gable a Spencer Tracy. Nechtěli riskovat obsazení vedle Katharine Hepburn, která byla přezdívána „jed pro kasu“. (Pavlínka9)
  • Během scény, kdy je James Stewart opilý, můžete spatřit jak se Cary Grant směje, škytavka totiž byla okamžitá Stewartova improvizace. (Kulmon)
  • Všichni, kdo v Příběhu z Filadelfie hráli, předvedli výkon, jejž mnozí kritikové označili za jejich nejlepší v celé kariéře. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama