Reklama

Reklama

Policajná akadémia 5 - Nasadenie: Miami Beach

  • Česko Policejní akademie 5: Nasazení: Miami Beach (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Mahoney síce starú partiu z akadémie opustil, mnohí ďalší však zostali. Môžete sa opäť stretnúť s mohutným a ťažkopádnym černochom Mosesom Hightowerom, háklivým na každú narážku týkajúcu sa farby pokožky, ľahko uleteným imitátorom zvukov Larvellom Jonesom, drobnou a nesmelou černoškou Laverne Hooksovou, ktorá dokáže svoj tichý detský hlások nahradiť v prípade potreby hurónskym revom rozhnevanej levice, a nechýba samozrejme ani fanatický pištoľník Tackleberry, energická Debie Callahanová, roztržitý veliteľ Lassard a na druhej strane ambiciózny kapitán Harris so svojím poskokom Proctorom. Všetci sa tentoraz vydajú na prázdniny do Miami Beach, kde sa koná kongres policajných náčelníkov. Lassard má byť pred svojím odchodom do dôchodku vyhlásený za policajta storočia. Harris sa chce postarať o to, aby bol namiesto neho zvolený za veliteľa policajnej akadémie práve on... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (206)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Bez sympaťáka Mahoneyho to už nie je ono. Herec Steve Guttenberg sa už v piatom pokračovaní neobjavil a preto museli scénaristi oželieť aj jeho postavu, ktorá bola dovtedy neodmysliteľnou súčasťou všetkých predošlých častí. Je to poznať. „Policajná akadémia 5“ už začala naberať výrazne klesajúcu tendenciu, ktorá skončila v roku 1994 tvrdným nárazom na dno s poslednou „Moskovskou misiou“. „Nasadenie v Miami Beach“ je ešte stále, dá sa povedať, že v pohode. ** ()

mira007 

všetky recenzie používateľa

První Policejní akademie (1984), považuju za jeden z nejlepších filmů v historii své kategorie bláznivých komedií říznutých akcí, ale všechny další pokračování považuju trochu za méněcenné, ikdyž jako samostatné zábavné filmové útvary splní svůj účel a pobaví. Pátý díl, kdy parta z akademie jede k moři do Miami na policejní kongres samozřejmě na jedničku vůbec nemá, ale člověk se zasměje.  Je to ale asi jediný film ze série, kde je pro mne hlavní postava velitel Lassard kolem kterého se to všechno točí. ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

V celku zaujímavý diel. Ak sa jedná o slnko, more, pláž, krásne ženy, akciu spojenú s pozitívnym adrenalínom, tak to je moje. Nezabudnem na tú scénu ako kapitán Harris zaspal a ostatní policajti mu natreli opaľovací krém iba na určité časti. Výsledný efekt ma pobavil. Páčili sa mi aj tie hotely, výťahy, lebo kým som nevidel tento film, tak som ako malý chalan netušil, čo je to prepych v letoviskách. Na Slovensku som totiž nemal možnosť zažiť niečo také v 90. rokoch. ako malý chalan z nie celkom bohatej rodiny. Taktiež na tie autá som pozeral s úžasom, lebo predsa to bol iný štýl. Asi môj prvý film o Miami, takže som z toho bol unesený. Dnes už na hlúposti nepozerám. Už to nebolo také živé a zábavné ako prvé diely, dokonca sami aj posledný diel páčil viac, takže odo mňa to má 50%. ()

Prochy38 

všetky recenzie používateľa

Sice už bez Mahoneyho, ale přišlo mi to celkově lepší než díl 4. Hlavní sympatie si u mě teda poprvé získala záporná postava. K tomu nezapomenutelný dabing M. Pavlaty.... Trochu mě mrzí, že tvůrci dělají z dvojice Harris a "Proktor" až takové blbce. To mi přijde už trochu hloupé. Spousta vtipů je už ohraná, ale i tak jsem se pobavil... ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Jsou tu dve plus. Jednak pribeh, ackoliv jednoduchej, aspon to neni variace na minuly dily, presun do Miami je vcelku fajn a hlavne dostal spoustu prostoru Gaynes. Vtipu tu sice neni buhvijak moc, chybi tu Mahoney, ale ackoliv to neni buhvijak vtipny, docela svizne to odsejpa a ma to takovou pohodovou atmosferu. Lepsi 3*. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (9)

  • Když Tony (Rene Auberjonois) pátrá po Lassardovi (George Gaynes) a uvidí ho u hotelu, vyprskne přitom svoje pití na přední sklo auta. Při dalším záběru na auto je však sklo čisté. (ČSFD)
  • Mnoho scén Matta McCoye (Nick) bylo původně napsáno pro Steva Guttenberga (Mahoney), který se rozhodl, že v této filmové sérii už hrát nebude. O 18 let později byl přesto jedním z lidí, kteří se zasazovali o vytvoření další díl série. (HellFire)
  • Proctor (Lance Kinsey) si v baru poroučí dva drinky s paraplátky pro sebe a Harrise (G. W. Bailey). Barmanka mu je podává očividně bez paraplátek, v dalším záběru je ale z drinků vyndává a olizuje. (Dvojirakri)

Reklama

Reklama