Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zuzana je príťažlivá a sympatická študentka výtvarného umenia, ktorá popri štúdiu pracuje, pretože by chcela začať žiť podľa vlastných predstáv. Vďaka svojmu prístupu k svetu a zmyslu pre dobrodružstvo sa dostáva do rôznych neočakávaných a pikantných situácií. Tak ako mnoho mladých ľudí sa snaží nájsť to, čo by ju napĺňalo, čo by chcela robiť, zistiť, s kým by chcela žiť. Od jedného milenca v Bratislave uteká do Paríža za druhým, keď má byť v škole, je v práci, keď je v škole, spí, keď má byť doma, cestuje po svete. Jednoducho sa často cíti byť o dve slabiky pozadu. A to nielen doslovne pri práci v dabingu, ale v prenesenom význame vo svojom vlastnom živote. Film je určený predovšetkým mladým ľuďom, je plný skvelej hudby Jana P. Muchowa ( Samotáři, Jedna ruka netleská, Šeptej ) a rovnako výborných a uvoľnených hereckých výkonov. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (50)

meave 

všetky recenzie používateľa

Príjemný film, ktorý ma nenadchol ani nesklamal. Miestami som mala pocit, že čítam niečí denníček. "...a potom som bežala do školy..." Celkový dojem bol ale príjemný, pohodový a oželela som aj absentujúcu výpovednú hodnotu. Pravdepodobne preto vznikol priestor pre netradičný záver. Hneď po zhliadnutí som bola rozhodnutá pre štyri hviezdičky, ale snaha o objektivitu ma brzdí. Tri + odporučenie pre slovenského diváka, ktorému vzniká pri súčastnej "tvorbe" zlomkový priestor na prejav patriotizmu :o) ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Sympatická Zuza skáče od dabingu ke studijním povinnostem, od přítele k francouzskému milenci. Několik okamžiků jejího uspěchaného života sledujeme v originální, vizuálně zdařilé atmosféře, v překvapivě svižném tempu, s překvapivě dominantní Zuzanou Šulajovou, kterou obsadila starší sestra, režisérka a scenáristka Katarína. Hlavní plus osobního příběhu (vedle vizuálního zpracování obrazu) vidím ve zvukové složce. Styl Jana P.Muchowa mi bez výjimky sedí, rušnost Bratislavy a poetiku Francie prokládá moderními hudebními trendy. Tudíž moje náhodné setkání se současnou slovenskou tvorbou dopadlo více než uspokojivě. ()

Reklama

Marius 

všetky recenzie používateľa

Nový slovenský film. Asynalagmatično spojenia „slovenský film“ už platilo dosť dlhú dobu . Nuž som sa usadil v malom nemenovanom kinečku a s malou dušičkou som začal sledovať debutový počin Kataríny Šulajovej. Film ma rozhodne nesklamal. Čo by som mu vytkol je dosť nekompaktný scenár, dialógy kolísavej kvality, postsynchróny a moja neschopnosť zaradiť si hlavnú postavu ako skutočne reálnu osobu. Nechápte to zle, Zuzana je výborná, skôr je problém v tom koho má hrať, nie v nej. Tu končia negatíva a začínajú pozitíva, ktoré pre mňa v tomto filme prevládajú. Začnem nápaditou réžiou, ktorú som zatiaľ nemal veľmi možnosť u slovenského tvorcu od Šulíkovej Záhrady vidieť. Áno , je to trochu klipovité ale nie „cool“ štýlom rozčuľujúceho MTV. Farebná zladenosť úžasná. Kamera - no na slovenské pomery nebojím sa povedať perfektná. Muchowova hudba (a mimochodom nielen ona) vám okamžite pripomenie pohodovú atmosféru Ondříčkových Samotárov. No a teraz k niečomu čo považujem temer za div sveta. Zuza Šulajová. Neviem či sa od 95teho skrývala v Záhrade ale som rád, že sa našla. Myslím, že tu máme takú novú malú hereckú hviezdu Slovenska, ktorá ak vydrží trend, ktorý nastúpila v Záhrade a teraz v tomto filme, môže byť čoskoro pani herečka. Miki Křen je ako študent čínštiny čínskejší ako Číňania skvelou postavou, rovnako ako predstaviteľka Eržébet. Ostatní herci spoľahlivo plnia úlohy, ktoré im scenár predpísal. Z filmu mám rozporuplný pocit, lebo na jednej strane som rád, že ide o veľmi kvalitný film z rodnej hrudy po veľmi dlhom čase a na druhej strane som trochu smutný, lebo s lepším scenárom s plastickejšou hlavnou postavou, vychytanejšími dialógmi sme tu mohli mať slovenských Samotárov. Totiž humor tohto filmu ich veľmi pripomína. Celú dobu som vedel čo mi chce autor povedať, bohužiaľ nepovedal to dosť jasne. Takže v pohode za štyri ale piatu virtuálnu posielam Zuzane. 8/10 ()

Dudek 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý snímek nové slovenské vlny vypráví příběh ze všedního života jedné mladé ženy. Nejedná se jen o sondu do jejího života a ani se nesnaží nás nijak informovat o tom, co je ta žena zač, prostě s ní prožijeme pár dnů a to je vše. Podobných snímků již pár existuje, ale nijak moc mě nikdy nezaujaly. Chybí mu totiž nějaký rámec, který by jednotlivé okamžiky sjednotil. za pár zajímavých scének nemohu dát více než 40%, ale je třeba uznat, že jsem se pořádně nasmál - zejména u některých scének opravdu od srdce, což se mi věru nestává často. 40% ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Sakra, kdy jsem naposledy viděl nějaký slovenský nehorrorový film? Takoví trochu slovenští Samotáři se zaměřením na hlavní hrdinku. Šulajová je hrozně sympatická a přirozená. Kladem filmu je, že dokáže úplně hodit do té doby, v níž se odehrává. I to hraní si s obrazem, vyprávěním a několikerým promlouváním k divákovi je příjemné. Erszébet je skvělá. 3.5* ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (9)

  • Film za 10 milionů slovenských korun vstoupil do slovenských kin 10. 2. v šesti kópiích. (imro)
  • Představitelka hlavní úlohy je Zuzana, sestra režisérky, která se objevila například v Zejenkově Powers a za výkon v Zahradě byla nominována na Českého lva. (imro)

Súvisiace novinky

Dny evropského filmu běží

Dny evropského filmu běží

29.01.2006

Jen abyste nezapomněli... momentálně probíhá až do 5. února v pražských kinech Světozor a Aero promítání filmů v rámci festivalu Dny evropského filmu. Od 6. do 14. února pak bude festival probíhat v… (viac)

Dny evropského filmu

Dny evropského filmu

13.01.2006

V Praze ve dnech 26. 1. 5. 2. 2006 v kinech Světozor a Aero a následně v Brně od 6. 2. do 14. 2. 2006 v Sálech B. Bakaly a Scala proběhne 13. ročník filmového festivalu Dny evropského filmu. Na něm… (viac)

Reklama

Reklama