Reklama

Reklama

Kľúč

  • Česko Klíč (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Mladá ošetrovateľka Caroline Ellisová (Kate Hudsonová) dostane od svojich nových pacientov, postaršieho manželského páru Violet a Bena Devereauxovcov (Gena Rowlandsová, John Hurt), ktorý žije v starobylej a trochu spustnutej usadlosti v zapadnutom kúte Louisiany, zdanlivo obyčajný univerzálny kľúč. Veľmi zvláštne zvyky oboch starkých, husiu kožu naháňajúca atmosféra starého domu a celého okolia, to všetko podnecuje Carolininu fantáziu a zvedavosť. Univerzálny kľúč, ktorým môžete otvoriť všetky dvere v dome, jej umožní vydať sa na prieskum budovy. Na povale objaví tajnú miestnosť skrývajúcu desivé tajomstvá, ktoré možno navždy zmenia jej život, ak ju oň rovno nepripravia. Niektoré dvere by radšej mali zostať zamknuté... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (491)

petero 

všetky recenzie používateľa

Po zbytočnom žváste akým bol Ring 2 sa jeho scenárista pochlapil a napísal znova skvelí príbeh. Škoda že v niektorých pasážach máličko nudí, ale to už je tu pán režisér Iain Softley (príjemný filmík s kúzelnou hudbou K-Pax), ktorému to ide od ruky a záverečná pointa je princom medzi pointami filmov tohto roku (mal vôbec najaký nejakú?). ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Prva hodinka bola trosku zdlhava, aj ked ma teda zaujimalo, co sa s tym domom vlastne deje a preco ma Ben v podani Johna Hurta vecne strach, dej sa len pomaly hybal dopredu az kym neprisiel prekvapivy, ale zvlastny zaver filmu. Ja osobne mam radsej trosku viac akcie, alebo este viac napätia, preto davam take slabsie 3 hviezdicky. Reziser Iain Softley natocil napriklad tieto filmy: BACKBEAT (1994), NEBEZPECNA SIT (1995), KRIDLA VASNE (1997), SVET PODLE PROTA (2001) alebo INKOUSTOVE SRDCE (2008). __________ Kate Hudson - (Caroline Ellis) +++ Gena Rowlands - (Violet Devereaux) +++ John Hurt - (Ben Devereaux) +++ Peter Sarsgaard - (Luke Marshall) +++ Joy Bryant - (Jill) +++ Maxine Barnett - (Mama Cynthia) +++ Produkcia: Iain Softley +++ ()

Reklama

Tayen 

všetky recenzie používateľa

Možná kdyby tento film přišel v jiné době, dala bych mu větší ocenění, ale bohužel poslední roky je tady přehršel snímků o pomstychtivých duchách v domech s tajemnou minulostí a moderním skeptickým člověkem, který se po celý film snaží dopídit pravdy. Ačkoliv je zde nastolena napínavá atmosféra woodoo (tady spíše Hoodoo) a vše se završuje překvapivou pointou (tady mám pocit, že filmaři stále častjěi tlačí na pilu, aby divákům nabídli šokující rozuzlení), horor nevybředá z béčkových ducháren. Podívám se, dobře se pobavím, ale film mé vzpomínky nezaměstnává déle, než ke koncovým titulkům. ()

Hellblazer 

všetky recenzie používateľa

No hororový fanúšik nebude spokojný na 100% ale pokiaľ máte radi atmosferické thrilleri tak je to niečo pre vás a svojich fanúšikov určite nesklame ani Kate Hudson. Žiadne lakačky sa nekonajú ale príjemná mrazivá atmosféra sa tu z časti nachádza takže film dokáže upútať, ale to platí až o druhej polovici do ktorej sa dostanete až po prekonaní neskutočnej nudy pri ktorej sa vám môže ľahko stať že zaspíte. Inak čo sa týka formálnej stránky je to v súčasnosti štandard podobne ako priemerní herci. ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Kľúč určite nie je čistokrvný horor. Je to mysteriózne krimi. Síce s céčkovým obsadením, ale s podarenou pointou. K samotnému pozretiu, napriek nízkemu hodnoteniu, ma inšpirovala skutočnosť, že scenár napísal Ehren Kruger. Má na konte môj najobľúbenejší horor Kruh a tiež jeden z najlepších záverov, a to vo filme Miluj bližního svého. Tu sa mu opäť podarilo zvýšiť zážitok rozuzlením. Škoda, že prešiel na temnú stranu a začal písať popcornové bijáky pre deti a mládež. ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (6)

  • V závěru filmu má Caroline (Kate Hudson) na půdě rozmazané oči. Po probuzení jsou však v pořádku a poté opět rozmazané. (Terva)
  • Scény z města byly natáčeny v New Orleans. (Michelle75)
  • Kniha, kterou čte Caroline Panu Talcottovi při první scéně, je "Ostrov pokladů" od Roberta Louise Stevensona. (Valsadora)

Reklama

Reklama